Att bli bjudan var tydligen dagens melodi.
Idag var det planerat en finmiddag på farsans bekostnad. Staden har besök av en hemvändarkändis under katrineholmsveckan, Tommy Myllymäki gästspelar på dufweholms herrgård där han lagar lite avancerad husmanskost på lokala råvaror.
För att fira lite bjöd därför min far mig och Maria på lunch där idag, menyn såg ut så här:
Det var alltså trerätters, man fick välja varmrätt. Jag och farsan valde gös medans maria valde vildsvinet.
En mycket behaglig upplevelse för oss alla tre måste jag säga, kocken kom dessutom ut och hälsade på alla gästerna, sällskap för sällskap när vi hade ätit färdigt.
Efter detta åkte vi hem till Matildas morfar där hon hade varit under tiden och hängde där ett tag, tills det råkade bli dags för middag, då blev vi bjudna på pizza också.. och lite smågodis som efterätt inte helt fel det heller.
Sammanfattningsvis en mycket behaglig och slapp dag, inte mycket annat att göra när vädret är som det är.
För att fira lite bjöd därför min far mig och Maria på lunch där idag, menyn såg ut så här:
Förätt
Lufttorkad skinka från fors säteri med sörtorps -grönsaker och blad
Varmrätter
Vildsvins kotlett med sommarkål och kantareller
Bakad båvengös med bräserad fänkål och kräftsås
Dessert
Mammas gräddfilskaka med inkokt fruk
Det var alltså trerätters, man fick välja varmrätt. Jag och farsan valde gös medans maria valde vildsvinet.
En mycket behaglig upplevelse för oss alla tre måste jag säga, kocken kom dessutom ut och hälsade på alla gästerna, sällskap för sällskap när vi hade ätit färdigt.
Efter detta åkte vi hem till Matildas morfar där hon hade varit under tiden och hängde där ett tag, tills det råkade bli dags för middag, då blev vi bjudna på pizza också.. och lite smågodis som efterätt inte helt fel det heller.
Sammanfattningsvis en mycket behaglig och slapp dag, inte mycket annat att göra när vädret är som det är.
Kommentarer
Postat av: Kevin Blomgren
Ska jag göra :P haha
Postat av: Hanna
Vildsvin låter spännande. Eller smakar det som annat fläsk ?!
Postat av: Peter
Det smakade lite lyxigare än vanlig gris, det var vildsvinskotletter men såg ut som fläskfile. En riktigt hit måste jag säga, även om jag bara smakade en tugga.
Trackback