Matmode

Satt och åt varma mackor förrut när jag kom o tänka på vad o2000-tal det är med varma mackor. Nu ska ju allt vara GI. Noll kolhydrater, massa skumma korn och sallader som man inte kan uttala namnet på. Det finns ingen plats för gamla hederliga varma mackor längre. För vem vill stoppa i sig äcklig formfranska med smält, fet ost och varma tomater som man bara bränner sig på?
Gör en sats så kan du ju svara sen. Den lukten när mackorna är klara, den är oslagbar. Varför levde man inte på 70-talet när det fortfarande var mode med fetgrädde och riktigt smör. Nej nu ska det vara quinoa, ruccola, soltorkade tomater och olivolja istället. Allt ska vara så jävla nyttigt.

Jag undrar hur modet kommer att se ut om 20 år. Kommer man då liksom nu sitta o skratta åt den omoderna maten som man åt på 00-talet. Hur säger man det förresten? än så länge kan vi ju säga 2000-talet men det innefattar ju egentligen 1000 år och år 2900 kan man fortfarande säga att det är 2000-talet. så säger man 00(noll-noll)-talet? det låter ju inte riktigt klokt.. :/ men men man måste väl bara vänja sig.

I alla fall så äter vi nog ganska "gammal" mat. Med rätter som middagsgryta (kokt falukorv, potatis och morötter) makaronilåda, fläskpannkaka och annanaskassler har vi inte riktigt tagit klivet in i 2000-talet. Men vi är inte ledsna för det. :D

Vad äter du för mat? äter du mat från 2000-talet eller har något tidigare årtioende växt sig fast i din diet?

Kommentarer
Postat av: Lin the machine

Inte ens 30 år efter Linus födelse och du tjatar redan om en fjärran framtid.

Jag använder den gamla hederliga projekttriangeln när jag bedömer maten: tid, pengar, kvalitet

Tid motsvarar tiden det tar att förbränna skiten, kvalitet hur gott det är och pengar hur lite det kan kosta

2008-04-30 @ 08:34:39
URL: http://linsu.blogg.se
Postat av: Fam Fhinn

Känns som vi haft lite inflytande på dina matvanor. Hoppas du minns dina "Köttupplevelser" och fri tilldelning av Bregott i Vilsberga och kan överföra den härliga känslan av att få riktig mat till dina barn.

2008-04-30 @ 08:54:58
Postat av: Lövet

Jag tycker att du ska matlagningskonsten som vi använde oss av när vi inte orkade tänka på recept. Jag kör fortfarande på den metoden idag, och vad jag vet är jag lika klipsk som förut.....tror jag?

2008-04-30 @ 09:34:25
Postat av: Lövet

jag glömde ordet "anamma" mellan tecknen 21 och 23...meningen blir komplett då

2008-04-30 @ 09:35:49
Postat av: Peter

fam fhinn: Självklart kommer jag ihåg köttet i vilsberga, det var något av en favorit att ka dit och grilla. Kommer jag aldrig att glömma.

Lövet: Jadu jag kan ju alltid försöka, men det gäller ju att alla som ska äta maten är okänsliga och öpna för att testa nya saker..

2008-04-30 @ 14:18:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0