Himmelriket på jorden

image21
Det var mer än ett år sen nu, hade nästan förträngt känslan, hur undert bart skönt det är att stänga ögonen flyta iväg med den trollska musiken och bara bli ompysslad. Då var det en hel helg med avslappning, nu var det "bara" en timme,en timme som aldrig tycktes ta slut men ändå vara över aldeles för fort.

För de som inte har provat på Spa-behandlingar i någon form borde söka sig till närmsta ställe på direkten och boka en tid. För det finns ingenting som känns så lyxigt som som att ha någon annan sköta om och vårda ens kropp.

Jag har varit på en ansiktsbehandling, en något sen uttagen julklapp men den som väntar på något gott. Nufrån min älskade fru men nu är jag som en ny människa i ansiktet, ska bara vänta på att alla röda blämmor ska gå ner.

Jag ska nog hålla mitt hår kort och spara frisörpengarna till sådana här saker istället, det finns imget bättre.

....

Det har blivit ett litet uppehåll i bloggandet, hittade ingen inspiration. Får se om det blir något mer den här veckan annars kanske det finns lite mer att skriva om nästa vecka när jag börjar skolan igen.

Igår var vi i alla fall på dop, mycket trevlig tillställning måste jag säga. Efter det drog vi vidare till en grillfest med en av marias släkter. Blev en hellyckad kväll med wirre, luftgevär , lite forboll och massa skitsnack.

Fick vara med om en skojjig händelse också. Jag blev invigd i släkten johansson. Fick utstå deras grymma invigningsritual och klarade det med stil. Så nu är man en i familjen.

Matilda har dessutom provat på husvagnslivet, hon älskade det flög omkring där inne och tittade ut genom alla fönster och busade.
Senare på kvällen fick hon sova där och det var inga problem, hmm man kanske skulle skaffa husvagn, eller måste man ha en bil först då?

Lyteskomik



Det är är rolig lytes komik, riktigt roligt faktiskt.


Det här är tråkig lyteskomik, ganska osmaklig också får jag säga. Bajs på dem.

Åååh Vilken underbar sommar.....

Det är helt otroligt hur fort den här sommaren har flugit fram.
En sommar av oplanerade dagar, ouppfyllda planer och regn.
Var nere vid stranden med princessan på morgonpromenad idag, kom och tänka på alla saker som vi skulle ha gjort i sommar som inte blivit av.

- Renovera min gamla barnsäng, detta skulle gjorts under farsans semester som är slut för en vecka sen. Det enda vi gjorde var att bära ner sängen från vinden och konstaterade att vi inte visste var skruvarna var någonstans.

- Bada, det finns ingenting som princessan tycker om lika mycket som vatten (det skulle vara bananer i så fall) men ändå har vi bara varit med henne och badat på riktigt i sjön en gång, plus en gång som vi badade i en uppvärmd pool hos några kompisar. Fy skäms på dig pappan!! Men den här sommaren måste man nästan få skylla på vädret.

- Åka till någon djurpark. Någon gång i början av sommaren tänkte vi åka till någon djurpark i närheten o kanske ta med lite släktingar, det blev ju inte av, nu är det två veckor kvar tills jag börjar skolan, med en del saker inplanerade så det kan nog bli lite tajt.

- Hälsa på släktingar. En sommar som man inte har någonting inplanerat på borde ju vara ultimat för att åka iväg och hälsa på släktingar som bor en bit bort och man inte träffar så ofta, har det hänt? Nej.

Jag tror att det här kan vara den sannaste bilden av Honom på länge (jag är inte religiös) och en mycket bra sammanfattning av den här sommaren som har varit minst sagt schizofren.
image20


Favoritmusik

image19

Jag satt i bilen på vägen hem igår och funderade på hur jag har kommit att börja lyssna på den musiken som jag lyssnar på idag. Kom på att jag har några få personer att tacka för alla bra band och artister som jag nu lyssnar på. Måste säga att jag är lite av en copycat. Det är sällen jag hittar någonting riktigt bra själv utan jag tar ofta det som folk tipsar mig om och lyssnar på.

Vidare kom jag att tänka på att jag påstår mig lyssna på all musik, men ofta så är jag väldigt skeptisk när jag hör bra musik första gången, tur att det finns dem som prentar in bra musik i huvet på mig tills jag fattar.

För det tredje så satt jag och funderade på vad bra musik egentligen är. Jag varit väldigt anti mainstream-musik de senaste åren. Varför då? Det måste ju finnas en anledning till att den musiken är känd, någon måste ju tycka den är bra.
Sen är jag fullt medveten om att det är mycket fjortisar som styr vad som spelas på radio och i tv idag, och de har ju sällan bra smak. Men det betyder inte att man måste slå ifrån sig all musik som kommer ur radion, tom en blind höna hittar ju då och då ett korn.
Det känns nästan lite barnsligt, typ högstadie-barnsligt att bestämma redan innan man har hört musiken om man tycker om den eller inte.

Så från och med nu ska jag vara mer öppen i mitt musiklyssnande, verkligen försöka höra vilken musik jag tycker är bra och inte ha så många fördomar.
Det kan bli svårt med tanke på regeln, bra musik är svårlyssnad i början men växer och dålig musik kan vara väldigt lättlyssnad i början men man tröttnar snabbt på den.
Men jag ska försöka!

Back in town

Jaha, nu har jag sugit på det här inlägget tillräckligt länge och kommit på att om jag tänker för mycket så kommer jag aldrig mer att producera några inlägg.

Så jag flummar lite för att komma igång i alla fall.
Är tillbaka i stan nu i alla fall Det har varit några intressanta dagar där nere i hålan.
Resan ner kändes det verkligen som att det var någon som vill att vi inte skulle åka.
1. Kom i inte iväg förrän aldeles försent.

2. Jag skulle in en snabbis i en telenorbutik på vägen, som slutade i en två timmars paus för att vi skulle äta och för att deras system var nere när jag skulle anmäla telefonen.

3. När vi kommit upp på vägen och Princessan somnat kommer vi på att hennes säkerhetsbälte sitter helt fel så vi måste stanna på närmsta mack för att fixa till det. Hon somnar inte om efteråt.

4. När vi kört ytterligare ca 15 min upptäcker jag att motorhuven vibrerar oroväckande, in på nästa mack och slå igen den ordentligt. Nu skakar den inte längre.

5. Ytterligare 30 min senare ska hon äta, vi stannar slänger i henne mat och sträckkör ner utan pauser.

Det här var förseningarna nu kommer resten

1. Körde över en ekorre på motorvägen, mitt i en omkörning inte en chans att göra någonting (tror bestämt det är olagligt att bromsa för så små djur)

2. När Princessan äntligen somnat om andra gången blir jag tvungen att tvärbromsa för bilen framför gör de, ser det för sent så det ösregnar.

3. De sista 10-13 milen öser regnet ner så att man knappt ser var man kör.

4. Vi har lagt undan en vagn i leksaksaffären dit vi ska och sagt att vi ska hämta ut den under dagen. Efter 33 rygglagda mil på ca 6 timmar lyckas vi stövla in i butiken kl 18.01 men då är vi inte längre säkra på att vi har lagt undan rätt färg.

Jaja, det  i alla fall nedresan.

Snabbt går det?

Nu var det så att vi skulle åka söderut idag till den staden där jag pluggar och vi bodde förrut, för att hälsa på lite kompisar.
Tanken var att vi skulle åka när Matilda skulle sova på förmiddagenvid typ 9.30-10 någon gång. Så blev det inte eftersom jag sitter här o skriver nu, Matilda sover här hos sin mormor och bilen vi skulle låna är ute och kör någonstans, fråga mig inte var.
Kan inte säga att jag bev särskilt förvånad eftersom Matildas mamma och mormor är inblandade, men det hade ju varit ganska kul att komma iväg ganska tidigt i alla fall efter som vi ska åka rätt långt.
Blir spännande o se när vi kommer fram eftersom jag måste in en sväng till en telenorbutik på vägen ner och lämna in min trasiga telefon.

Kommer som sagt vara iväg några dagar o kommer inte skriva något, förhoppningsvis kommer jag tillbaka full av intryck och kan komma ur min blogg koma.

ps. vid skrivbordet jag sitter vid liggar kartongen till en MP3 DIGITAL PLAYER!! Jag hoppas verkligen att Digital är märket på spelaren, annars skulle jag verkligen vilja se en MP3 ANALOG P

Scary guy

image18

Såg precis en dokumentär om den här killen på tv, han har bytt namn till Scary Guy och reser runt i USA för att föreläsa om fördomar aggressioner m.m.
I alla fall hade han sett en undersökning som påstod att alla personer behöver 16 kramar per dag för att behålla ett normalt beteende. Detta leder ju direkt till följdfrågan som både han och jag ställer oss: Hur många normala människor finns det egentligen? Ganska intressant undersökning måste jag säga.

En fråga till den lilla tappra skaran som läser: Får ni 16 kramar per dag? Är ni normala? Jag tror faktiskt att vi uppfyller kvoten i våran familj, men så vi är också väldigt kramiga av oss.
Nu ska jag sova (och skeda för det räknas väl som en kram också)
Ut o jaga kramar alla onormala ;)

Total skrivkramp

Har inget vettigt att skriva fortfarande, klipper in en liten "intervju" som jag snodde från mija istället.

  • Sminkar du dig varje morgon? Nej, inget smink får jag erkänna 
  • Tvättar du håret varje morgon? Har lite för kort hår för det, men innan gjorde jag det varannan dag ungefär.
  • Rena underkläder varje morgon? Jupp
  • Äter du frukost varje morgon? Försöker i alla fall.
  •  Lägger du fram kläder kvällen innan? Nej, orka.
  • Vad är det första du gör på morgonen? Plockar upp princessan ur spjälsängen och lägger henne i våran säng.
  • Hur lång tid behöver du på dig att bli klar på morgonen? Beror på om jag är ensam(ca 1 tim) eller om familjen är med(allt från 1 timme till 3 timmar)
  • Surfar du innan du går till jobbet-skolan? Ja, nästan alltid. Uppdaterar mig på saker som hänt.
  • Är du morgonpigg eller skit-trött? Ganska pigg faktiskt.
  • Vad har du för sorts väckarklocka? När jag går i skolan är det min telefon annars är det princessan som agerar väckarklocka.
  • Lyssna på musik på morgonen? Nej.
  • Sover du i pyjamas/nattlinne?  Nix
  • Läser tidning på morgonen? Jo ibland, men vi har ingen morgontidning så det blir magasin istället.

  • Hur ser Din morgon ut?
    Kopiera, klistra in och ändra!

    Att bli bjudan var tydligen dagens melodi.

    Idag var det planerat en finmiddag på farsans bekostnad. Staden har besök av en hemvändarkändis under katrineholmsveckan, Tommy Myllymäki gästspelar på dufweholms herrgård där han lagar lite avancerad husmanskost på lokala råvaror.

    För att fira lite bjöd därför min far mig och Maria på lunch där idag, menyn såg ut så här:

    Förätt

    Lufttorkad skinka från fors säteri med sörtorps -grönsaker och blad


    Varmrätter

    Vildsvins kotlett med sommarkål och kantareller

     

    Bakad båvengös med bräserad fänkål och kräftsås

     

    Dessert

    Mammas gräddfilskaka med inkokt fruk



    Det var alltså trerätters, man fick välja varmrätt. Jag och farsan valde gös medans maria valde vildsvinet.
    En mycket behaglig upplevelse för oss alla tre måste jag säga, kocken kom dessutom ut och hälsade på alla gästerna, sällskap för sällskap när vi hade ätit färdigt.

    Efter detta åkte vi hem till Matildas morfar där hon hade varit under tiden och hängde där ett tag, tills det råkade bli dags för middag, då blev vi bjudna på pizza också.. och lite smågodis som efterätt inte helt fel det heller.

    Sammanfattningsvis en mycket behaglig och slapp dag, inte mycket annat att göra när vädret är som det är.

    Rädda träkojorna!

    Hittade den här artikeln när jag var ute o slösurfade.

    Var är vi på väg? Jag vet inte om det är många som tänker utanför lådan i det här landet längre. Så länge man tar bort varenda småfara för barnen så kan man tydligen skydda dem.
    Men vad händer sen? När barnen aldrig någonsin lärt sig att slå sig kommer de aldrig att lära sig hur fort saker och ting går över, de kommer inte att vänja sin kropp vid den nödvändiga smärtan som medföljer barns lekar.

    Vi pratar om curlingföräldrar som gör allt för att barnen ska få det så bra som möjligt men ändå gör dem en björntjänst genom att inte låta dem försöka själva.
    Är vi inte på väg att bli ett curlingsamhälle? som gör allt för att barnen inte ska få uppleva någonting själva, inte göra några egna fel som de kan lära sig av?

    Bara för att lyxen finns betyder de inte att det är bättre.
    Jag säger i alla fall låt barnen slå sig, så att de lär sig att det kan göra ont. Låt barnen bygga kojor det gynnar fantasin något enormt och för i h*****e släng stödhjulen på tippen.

    Mina barn ska i alla fall få dra egna lärdomar av livet så de inte blir några lobotomerade hamstrar som bara springer i hjul med säkerhetscertifierade golv.

    Mitt dåliga samvete i ett hörn.

    När jag var liten gjorde min föräldrar någonting snällt för mig, de lät mig börja spela ett instument.
    Ok, det var fiol jag spelade, inte högst upp på häftighetsskalan men det var det man fick välja på den skolan jag gick. I alla fall om man skulle börja redan i ettan.

    Tyvärr så uppskattade jag inte det här så mycket som jag borde och när jag skulle börja sexan så fick jag bestämma själv om jag skulle fortsätta eller inte. Tyvärr så valde jag att sluta och har inte tagit upp något instrument efter det, har gjort ett par halvhjärtade försök med gitarr men det slutar alltid bara med att jag spelar samma låt om och om igen.

    För några veckor sedan var jag och hälsade på min farmor och hon erbjöd mig en bortgången släktings gamla fiol, va kul tänkte jag, man kanske kan ta med den hem och försöka lite, se om takterna sitter kvar.

    Det var dumt gjort, nu står den där i ett hörn, ostämd och påminner mig om misstaget jag gjorde en gång när jag valde att sluta med instrument.
    image17
    För när ska man egentligen öva på en fiol när man är pappaledig? Det är ju inte riktigt en aktivitet som man kan göra när barnet sover, när man bor i en tvåa.

    Någon som har ett bra tips när man ska stämma en fiol?

    Jag är körd som bloggare.

    Hittade den här artikeln med tio budord för bloggare på en sida, ok den är väldigt personlig, men jag måste säga att jag håller med på ganska många punkter. Dock så har jag nog inte lyckats så bra under min korta tid hittils i alla fall.

    De här punkterna har jag rean lyckats bryta mot.

    1. Fatta dig kort ? få orkar läsa långa texter på en bildskärm, använd tydlig styckeindelning och ett sans serif typsnitt.

    - Jag kanske blev lite för långdragen

    2. Ha något att berätta, var saklig och undvik att säga det uppenbara, läsarna förstår mer än du tror ;-)

    - Hur spännande är det här?

    3. Var inte för personlig, bestäm dig för en gräns och håll dig innanför den.

    - Kan det bli mer personligt än det här?

    4. Lämna aldrig ut andra människor, publicera aldrig någons namn och/eller bild utan deras medgivande.

    - Jag har i alla fall inte frågat Matilda om hon vill vara med här, förlåt tildan.

    5. Var inte negativ

    - Vadå negativ?


    6. Angrip inte någon som inte kan försvara sig

    - Stackars de som har gjort filmerna

    7. Skryt inte

    - Hur kan man låta bli den den här dottern

    8. Sprid inte skvaller och/eller förtal

    - Ok jag kanske klarar mig på den punkten.

    9. Var beredd på att alla inte uppskattar det du skriver och att du kan få mothugg

    - Än så länge har det varit så lite folk på min sida så ingen har hunnit klaga i alla fall.

    10. Sätt inte dig själv i fokus ? ha distans till din egen person

    - Jag lyckades kugga redan i målsättningen med bloggen, inte kosntigt att det går åt h*****e ;)
    Här är jag i alla fall inte ensam, hur många bloggar finns det inte som är rent egocentriska. Men, när jag läser bloggar så är det den här punkten jag håller med mest om, konstigt att man inte följer det själv.

    Ja, jag klarade i alla fall 2 av 10 inte dåligt för en nybörjare. hm.. man kanske får skärpa sig lite i framtiden.

    Nu är det dags att sova, det har varit en lång dag.

    Gonatt världen.

    Rapport från födelsedagskalaset.

    Nu har det varit kalas hela dagen.

    Det började redan vid halv sju i morse när matilda fick frukost och paket på sängen.



    Framåt 11 kom moster på överaskningsbesök från bovalsstrand. Hon fick hjälpa till att baka ormtårtor med Maria och kompisen Hed.


    Framåt fyra kom alla gästerna och pratade och hade trevligt, vi räknade till att det var ca 30 pers i våran lilla tvåa, ni kan ju tro att det blev varmt, vi vågade inte flytta ut hela kalaset till trädgården på grund av det ostadiga vädret, men det var i alla fall några som tog sig ut under fikat för att få lite luft.


    Därefter skulle det fikas, matilda var tvungen att smaka både kakor och självklart tårtan, inget ettårs-kalas utan att man äter tårta med händerna.


    Kvällen avslutades efter att gästerna (de flesta) gått hem med provåkning av nya cykelstolen och till sist kvällsmat i nya borgen.


    Det blev en hellyckad dag och det var svårt att få Matilda att sluta leka med sina nya saker även långt efter att sockerkickan hade lagt sig. Tack alla för att ni bidrog till att hennes stora dag blev så lyckad och tack för alla fina presenter.

    Puss o kram

    Grattis Matilda!

    Idag är ingen vanlig dag för dag är Matildas födelsedag! Hurra hurra hurra!

    Lilla tjejen har redan blivit ett år, oj va fort det har gått. GRATTIS GRATTIS!

    (bilder kommer ikväll)

    Sista bilden på "bebisen"

    image2

    Jag avslutar dagen med att lägga ett av de sista bilderna på matilda som "bebis". Nästa gång hon fastnar på kort kommer hon ha fyllt ett och är ett barn. Oj va fort det har gått.

    Syskon på väg!!

    Nu är det officiellt.

    MATILDA SKA BLI STORASYSTER!!!

    Shit va spännande, man har ju knappt hunint vänja sig vid den första.
    Vi var på ultraljud och fick se den lille igår, de höftade till att hon var i v.7 nu, inte så längt alltså
    För er som inte är så snabba på huvudräkning så betyder det ett syskon i slutet av mars. Då är Matilda ett och ett halvt år, de kommer kunna ha så roligt tillsammans.

    Barnmorskan var lite intressant, först sa hon att "det var ju inte så länge sen ni var i den här situationen"
    Sen börjar hon diskutera vad man ska tänka på när man är gravid, vad man ska äta och itne äta. Vad tror hon? Att man förtränger allt så fort barnet kommer ut ungefär som smärtan i förlossningen. Nja inte alla båtar i hamnen där tror jag.

    Det här kommer att bli väldigt annorlunda från förra gången, då kunde vi ju föda i samma stad som vi bodde i, det var nästan gångväg till BB. Nu kommer vi få ta oss till en annan stad, vilken innebär att vi måste låna en bil när vi åker iväg, jobbigt.

    Jaja det blri en ny lärdom. Nu är det dags att sova så man orkar upp inför den stora dagen imorgon.

    Fixardag

    Idag ska all möjligt fixas inför Prinsessans födelsedag imorgon, det ska städas o putsas o slås in paket o bakas kakor o handla till tårtan o massa roliga saker.

    Det kommer bli fullt upp idag i det vackra vädret, man mste komma ihåg att dricka mycket vatten. Annars kan det bli tråigt ikväll.

    Dessutom ska vi till Per-Arne och ta ettårskort också, det kommer bli så bra, hon bara älskar kameran.

    Experiment över (för nu)

    Oj vilken hektisk dag, har inte hunnit sitta vid datorn någonting förrän nu.

    Kan i alla fall meddela att experiment ingen sömn är nu avslutat. Prinsessan blev så trött så vi har bestämt att hon är för liten för att ta bort förmiddagssömnen ännu. Vi ska däremot begränsa den så att hon inte sover två timmar innan lunch som hon kunde göra förrut.
    Vi får se när vi tar upp försöket igen, vem vet det kanske kommer naturligt lite senare.

    Nu kan jag snart avsluta sagan om sladden, idag kom den på posten och den funkar hur bra som helst, ni kan inte ana hur skönt det är att ha varsin dator igen, vi är ju både lite "datornarkomaner".
    Nu återstår det bara att gå upp till ON/OFF och trycka kvittot i ansiktet på dem och för

    Bojkotta beck

    Varför ska de visa samma j***la beckfilm varje gång alla måste väl ha sett dem nu, och då menar jag alla, även de som inte tycker om beck. Orkade kolla i tio minuter sen kom jag ihåg hela historien, hur kul är det då? snacka om tablåutfyllnad.
    Nu ska jag kolla på grilla Östgötsk på kanal lokal östergötland bara i ren protest, även fast signalen är så dålig så att det blinkar var 10e sek.


    En fundering, undrar om det finns någon som köper dessa beckfilmer, de måste ju vara världen största idioter.
    "Oj nu har jag inte sett alla sjutontusen beckfilmer på en halv månad, måste nog köra ett maraton igen, tur att jag har köpt alla så jag slipper vänta tills nästa månad då alla visas på tv igen"

    ps. jag kommer  nu stänga av tvn man får ju epelepsi av den här kanalen ds.

    Beck blä

    Nu ska jag se på Beck på fyran, har fömodligen sett den och tycker förmodligen inte om den men vad ska man göra när man sitter på kanal 1,2,4,6 man måste ju fördriva tiden med nåt. puss

    Grattis Danne!

    Vinnare i årets KM på Jättorp: Daniel Tillnell. En vanlig dag på jobbet, gå ut o vinna KM ta en lunch o sen ut på ranchen för att samla in bollar, inte så märkvärdigt. Nej fan det var bra jobbat av honom. Bra jobbat även av Mattias och Olof som inte alls har hållt på lika länge, speciellt Mattias, kan nog bli nåt bra av honom.

    Själv fick man ju inte vara med att spela, eftersom man är för snål för att betala medlemsskap i år. Eller så är det så att man inte har råd med sån lyx när man är student och pappaledig. Jaja bit ihop Peter så småning om blir det din tur att dominera Jättorp också. Man får i alla fall en del kommentarer som tyder på att folk tycker man är bra, det känns kul, gör att man blir ännu mer sugen.

    I alla fall så hittade jag ut på banan ändå för att assistera farsan som caddie. Han gick ju riktigt bra igår.
    Idag var det lite tyngre och det märktes att han hade 36 i bagaget från dagen innan. Men jag tycker att han skötte sig riktigt bra ändå, i alla fall första nio, sen tog orken ut sin rätt. Han slutade på 88 efter tunga sista 9. Var inte mycket jag kunde göra heller tyvär., man känner sig lite maktlös. För det föll han ned till en 26e plats, men det var ju inte sist för dagen i alla fall. Bra jobbat farsan!

    För mycket fritid...

    Jag brukar säga att folk på youtube har för mycket fritid, men det finns folk som lägger sin sparetime på annat än filmer, som den här mycket intressanta bildserien.  Intressant sätt att se se på terminator. Nu är det dags att gå o lägga sig gonatt!

    Grattis farsan!

    Min far har idag spelat KM i golf. Han klarade cuten med 81-84 från vit tee och ligger på 18e plats efter första dagen.
    Tycker detta är kanonbra av honom, första ronden blev tom en sänkning. Som belöning ska jag gå caddie åt honom i morgon, hoppas att det går lika bra annars kommer jag känna mig skyldig.

    Negerboll

    Hittade det här inlägget när jag surfade runt.  Var bar tvungen att länka till det, så jävla skönt att det finns konditorier som inte skräms till att vara så PK hela tiden.

    För negerbollens rätt i samhället!

    Mitt på dagen-rapportering

    Idag händer det inte så mycket, jag och Matilda var i parken och gungade i morse sen kom vi hem och slog sönder en innervas i keramik (en sån där röd billig). Jaha då blev det väl en sväng ner på stan för att införskaffa en ny, stackars blomman kunde ju inte stå där helt commando,amerikan, cowboy (naken under).
    HIttade en på Coop eftersom de inte hade någon i blomaffären. Logiskt.

    I eftermiddag ska jag träffa mitt as till kompis som har varit på rhodos i en vecka, och känner jag honom rätt så kommer han vara sjukt solbränd, kommer ju inte kunna visa mig ute tillamans med honom, jag och min pappaledigbränna (blek med lite brun på armarna så det blir en fin bonnbränna)

    Pratade med en annan kompis igår, hans adapter till datorn hade skummat sig så han hade ringt till tillverkaren(HP) så hade de skickat honom en ny, gratis utan att göra någon undersökning.  Suck, det hade man ju kunnat försöka med billigt o bra, men så var det ju det där med telefonkö, hade nog inte fungerat med Acer.

    Nu ska jag väcka Maria så hon kan gå till jobbet.
    Puss!

    Sagan om strömsladden (liten sammanfatning i slutet)

    Nu ska jag försöka redovisa hela historien om strömsladden som gick sönder.

    Det hela började för länge länge sedan mitt i mörka Sörmland, dvs en hyrestvåa i Katrineholm.

    Maria, min fru och Matilda min dotter befinner sig i vardagsrummet, Maria sitter vid datorn i soffan.
    Helt plötsligt börjar Matilda plocka med något som hon inte får och Maria skyndar sig för att ta bort henne därifrån. Hon får tyvärr lite för bråttom och märker inte att benet fastnar i sladden till datorn och den går av i en snärt, kontakten stannar kvar i datorn.
    Ajajaj tänker Maria, det här var ju inte så bra, jag får nog ta mig upp till ON/OFF för att försöka fixa en ny sladd till datorn.
    Sagt och gjort hon tar med sig sladden upp till butiken för att beställa en ny.

    Möte med ON/OFF nr 1:

    Maria - Jag har haft av sladden till min dator, och skulel behöva beställa en ny.
    Expedit -  Jaha då måste du ha datorn med dig så vi vet vad vi ska beställa för sladd.
    Maria -  Jaha men jag har sladden/adaptern med mig, räcker inte det?
    Expedit - Tyvärr du måste ha datorn med dig.

    Maria går därifrån lite irriterad för att det inte gick att ordna på ett smidigare sätt.
    Till saken hör att ON/OFF ligger i ett köpcenter en bit ifrån centrum i helt fel ände av stan från där vi bor och vi har ingen bil.

    Maria tycker att det faktiskt skulle kunna gå att beställa en ny sladd via telefon och någon vecka senare ringer hon upp till ON/OFF för att göra det.

    Möte med ON/OFF nr 2:

    Expedit på telefon - ON/OFF vad kan jag hjälpa till med?
    Maria -  Hej jag har haft av sladden till min dator som jag har köpt hos er skulle jag kunna beställa en ny? När jag var uppe senast så sa ni att jag var tvungen att ha med mig datorn, men jag kan berätta alla nummer över telefonen.
    Expedit - Jaha, den killen är ny här, det hade räckt med adaptern för att kunna beställa, däremot måste du komma in innan 16.00 så att vi hinner ringa till Acers support som stänger då.
    Maria -  Kan jag inte bara komma upp så kan ni skriva upp det och beställa sen?
    Expedit - Nej det går tyvärr inte.

    Helt otroligt tänker Maria, måste man alltså ta sig upp dit innan 16.00? tänk om man jobbar till 17.00 då?
    Det går några veckor för Maria får inte tid att ta sig upp till ON/OFF innan 16 de gånger hon har chansen och inte jobbar.

    Till slut lyckas jag och Maria få låna en bil, tar med oss datorn med alla tillbehör upp till ON/OFF och lyckas komma dit innan 16 så nu ska det väl inte vara några problem.

    Möte med ON/OFF nr 3:

    Peter -  Hej min fru har haft av sladden till sin dator, vi skulle behöva beställa en ny adapter från Acer.
    Expedit - Jaha men här bort i hyllan har vi universaladaptrar som fungerar till Acer den här kostar 1000 kr men det finns en annan som är slutsåld för tillfället för 800 och den fungerar också. Men om ni ska köpa en original så kommer ni inte komma undan billigare.
    Peter och Maria - Jaha tack så mycket då.

    Går därifrån och svär lagom mycket över de tidigare expediterna som verkade vara sjukt blåst som inte ens kunde nämna universaladaptern.
    Då bestämde vi oss för att vi inte skulle köpa någon j***a adapter från ON/OFF. 800kr Helt sanslöst, det måste finnas billigare på internet.

    Väl hemma börjar vi leta på internets alla webshoppar efter en billigare adatpter universal eller vanlig, men det verkar vara svårt att få tag i, de flesta jag hittar är faktiskt lika dyra, eller så är de slut.
    letar i några veckor men hittar inget. Maria har nu gått ca 2mån utan dator och det börjar bli tråkigt att dela på min.

    Till slut lyckas min far hitta en sladd som verkar fungera på dustin home (jag hade faktiskt letat där) men den kostar bara 250kr och är dessutom en originaladapter. Det här verkar ju vara för bra för att vara sant så han ringer till kundtjänst och frågar om den passar till den datorn som Maria har och det gör den tydligen så han beställer en direkt då den finns på lager.

    ok ursäkta caps men
    HUR I HELVETE KAN MAN KALLA DET KUNDSERVICE FRÅN ON/OFFS SIDA???
    Tredje gången vi pratar med dem får vi reda på att det finns en universaladapter i affären.
    Därefter efter eget letande får vi reda på att adaptern till just hennes dator är jättebillig, det var inte ens någon på ON/OFF som frågade vilken modell hon hade eller kollade på datorn.
    Sagan är inte riktigt slut ännu, för vi har inte fått adaptern men jag hör av mig och berättar hur det gick, borde inte ta så lång tid, dustin brukar va snabba.

    Oj, va långt det blev ursäkta mig om ni har orkat läsa hela vägen ner hit, men jag var tvungen att skriva av mig.

    Puss o Kram!

    Experiment ingen sömn.

    Jaha då har min ettåriga dotter klivit in i ännu en fas i livet, hon ska sluta sova på förmiddagen, vilket sjå. Hon blir ju så ruskigt trött när hon är van att sova, man får försöka aktivera henne istället så hon glömmer bort att hon är trött. Detta är ju lite antsrängande då hon tycker det ä tråkigt att leka på samma ställe med samma saker för länge, då måste man ju ha bra fantasi också, det har inte jag, ännu.
    Jaja det är ännu en utmaning i vardagen som hemmapappa man får inte ta det lugnt, då kan man bli lat.

    ps. satt  i telefonkö till Acer nyss 35 min utan att komma fram eller få reda på vilken plats man låg på i kön så j***a tråkigt att jag la, på försöker ta reda på svaren någon annan stans istället.
    Är det någon som vet var man kan köpa en strömadapter till en acerdator billigt? ds.

    Grattis älskling!

    MIn kära fru har idag fått utmärkelsen måndadens medarbetare på sin arbetsplats, en mycket förtjänt titel om jag skulle få säga. Det här var precis vad hon behövde för att boosta sitt självförtroende. Hoppas hon kan trivas på jobbet ett tag till nu.

    Bara en månad kvar tills jag börjar skolan nu. Jobbigt då måste man lämna familjen i ytterligare ett halvår. Jaja, veckans tema är sova tidigt så nu säger jag gonatt!

    RSS 2.0