Jeeejjj!!!

Nu har jag skickat in alla uppgifter i Industri och omvärldsanalys! detta betyder ledigt till på måndag, sen börjar det igen. Ingen rast inegn ro.
Detta ska jag fira med att lägga in mig på sjukhus ett dygn :D
Nä skämt åsido festen är att min underbara familj  kommer och häsar på mig i mitt lilla krypin. Bered er på att vara gästvänliga i helgen för där har jag ingen lust att sitta o häcka.

Nu ska vi fortsätta vårat experiment, bäst att äta ordentligt för jag måste fasta efter klockan 24.00 inatt ända fram till operationen.

OR here i come!

Nu har jag fått en tid för operation, 07.30 imorgon, så det blir varken föreläsning eller kubplugg på hela torsdagen. Tur att jag hade planerat att bli klar ikväll, lite extra tidspress har väl ingen dött av? Nu. Tillbaka till kuberna! tadaaa!!

CP brud

Vilket håll snurrar hon åt och vilken fot står hon på?

297379-111

Nej hon snurrar åt andra hållet och står på andra foten, titta igen..

Hittade tipset hos Hanna

Tentadags

Morgonen har börjat bra.
Solen skiner in genom stängda persienner.
Det tog fem minuter för vattnet i duschen att bli varmt.
Tre saftiga ostknäckemackor med till sköljs ner med ett halvt glas juice (måste köpa ny frukost nu)
Sitter o laddar med Blood hound gang - hefty fine
Det värsta är att de är inte tentan jag har en klump i magen för, det är uppgiften jag ska skriva när jag är klar med tentan.. varför måste jag alltid krångla till det? varför kan jag inte välja en vanlig affär som alla andra?

Sovdags

Nu ska jag försöka gå och lägga mig. "Försöka för att så här tidigt har jag inte gått o lagt mig på flera veckor. Om vi räknar här i ljungby så kan vi nog byta ut veckor mot månader.
Anledningen är att jag ska skriva tenta i morgon, höstens första. I ämnet affärsutveckling med affärssystem, precis så luddigt som det låter.. nästan.  Kan nog den här tentan tror jag, men i så fall beror det inte på den enorma mängd tid jag lagt ner på att plugga inför den utan på de underbara timmarna jag lagt på att spela ps3 de senaste dagarna.
God natt sov gott puss o kram.

Mat..

image110Slövarianten av god matlagning

Jag o Lövet har kommit på en mycket bra ide för att slippa tänka när det kommer till middagsmaten. Vi tar ett paket av någon matvara i affären, kollar recepptet på baksidan, köper alla ingredienser och lagar precis som det står, bära eller brista. Igår blev det kyckling och matvetesallad med sockerärter och currydressing, mycket lyckat vi gjorde dubbel sats och fick mycket lunchportioner över.

Idag blev det Mathavreotto med ädelost och vitlök serverat med rökt lax. Smakade gudomligt de första tuggorna sen kom vi fram till att det var aldeles för salt (en buljongtärning och en ädelost) Men det är klart värt att testa igen med lite mindre salt och kanske en grönsallad till mums.. nu är vi laddade inför tentan imorgon.

(Ja på bilden ser det speciellt ut, men det är bara för det konstiga ljuset i vårat kök i kombination med en mobilkamera, det såg faktiskt gott ut på riktigt)

Just one of those days..

Oj... så många besked på en dag, är det den 13e idag eller? Inte jag alltså utan mina kompisar.. tänker inte berätta något mer men jag är nöjd om jag överlever natten.. scheisse..

Livsmedelsverkets rekomendationer

6 till 8 brödbitar om dagen
För första gången i mott liv har jag nog uppfyllt dessa rekomendationer.
3 ostmackor till frukost
2 ostmackor till mellan mål innan lunch
3 knäckemackor till kvällsmål

Synd att det inte var rekomendationer utan bara en reklamkampanj från bröd och mjöltillverkarna..

Sahara hotnights

image109
Ja, het natt var det igår på garvaren, tror att varenda person i ljungby mellan 18 och 30 hade slutit upp för att stödja bandet. Spelningen var bra, kan tyvär inte uttala mig jättemycket, har ju inte lyssnat så mycket på dem innan. Dessutom såg jag hela spelningen från längst bak i lokalen ståendes på ett bord, orkade inte hoppa o trängas framme vid scenen (börjar jag bli gammal, eller var jag bara för nykter?). Men det fick man tydligen inte göra (stå på bordet) påstod ett par vakter som kom efter tag.. konstigt.
De verkade i alla fall nöjda själva
Tror inte jag kommer börja lyssna på dem efter det här heller, det där med svensk rock är inte så mycket för mig.
Det var en helt ok kväll ute i ljungby, höll på att hamna i slagsmål som vanligt på lilla dansgolvet, det är för trångt finns ingenting att göra åt det. Lyckades undvika det i alla fall med hjälp av lite kompisar.
Kvällen avslutades så klart med en pizza o lite efterfest, såg på när de andra på festen hade vattenkrig i underkläderna.. mycket intressant... (återigen börjar jag bli för gammal?)

(bilden är inte från ljungby)

Kinderägg, nu i ny förpackning

Var på systemet idag. De har tydligen en ny kampanj att man får en tablettask om man visar leg innan kasören frågar om det.
Ah, gratis är gott... självklart var man ju blixtsnabbt fram med leget, nästan lite pinsamt snabbt. ( man är ju svensk vill inte verka för ivrig)
Upptäckte sen att man kunde skjuta tabletterna med locket (orka förklara, testa själva) sketskoj :D då var det någon som klämde ur sig kommenteraren "kinderägg" men jag tänkte att det är ju bara godis och leksak, vad är överaskningen då?
Två timmar senare upptäckte jag överaskningen, har suttit o mulat en hel ask snart haft en konstant i munnen sen klockan ett, då kommer jag att tänka på: brukar inte sötningsmedel vara laxerande? (det är sockerfria pastiller)
Kollar på baksidan av burken jovisst "kan ha en laxerande effekt" Grattis Peter, kan bli en spännande lördagskväll det här, party party.

Viktigt inför ikväll

Eftersom det tydligen kommer vara så mycket förfester idag så har jag lagt upp en instruktionsvideo inför kvällen.
Lyssna noga.



At the end of night comes tequila..

Crap x 2

image106
image107

Fredagkvällen blev lugn om än sen, tog en sväng upp till donken o käkade middag efter att ha suttit kvar i skolan till sju. Var faktiskt ett bra tag sen jag åt där, får nog erkänna att det gick ner.
Därefter tänkte vi kolla på lite film.. Det enda som fanns tillgängligt som inte hade sett var Pirates of the Caribien 2 och 3(crap stavning).
Vi var lite osäkra på om vi sett tvåan innan men ingen av oss hade gjort det när vi väl började kolla. Vi tänkte att ett LITET maraton kan man väl offra sig på en fredagkväll. 6 timmar senare var vi färdiga.... Hmm hade vi tänkt till lite innan så kanske man kunnat hoppa maratonet o bara kolla på en film åt gången.
Vet inte om hjärnan är byggd för att klara av att ta in så mycket crap på en gång.  Kommer ihåg att jag såg ettan och den var faktiskt bra, lite udda piratfilm med en stänk av onaturligt och en lagom spattig Jonny Depp. Tyvärr så kommer ju uppföljarsyndromet fram väldigt tydligt. Tvåan var väl ok gick faktiskt att ta sig igenom den men slutet var ju konstruerat så att man var tvungen att kolla på trean också.. tyvärr.
At worlds end: är kanske dit man ska skicka den här 3 timmar långa blandningen av seg handling, jar jar binks-skämt i miljontals och en överexponering av en drogad jonny depp och specialeffekter. Som sagt i ettan hade de hitatt en lagom blandning av allt detta, men de tänkte att de här pratar folk om, det här är bra så det gör vi en miljon gånger värre så blir det nog bra..
Inte ens Keira Knightky vägde upp( de hade ju klistrat på ena riktiga piratögonbryn på henneeller är hon sån?)

Det rikgtiga lågvattenmärket kom när de gifte sig, jag har aldirg varit med om en så påklistrad scen i en film någonsin, det var bara fram med skämskudden, o inte pga av karaktärernas dumma kommentarer  utan pga regissören usch.

De här två filmerna får en döskalle av tio att dela på      image108

Dagen

Tänkte dra en lång historia om min shoppingdag, men det är sent, jag har jobbat i studentpuben, efter att ha shoppat hela dagen så historien får vänta, förmodligen kommer den att antasta lite pluggtid imorgon. Om jag känner att ni måste få veta vad jag köpt..

Hittade en bild på skorna som jag köpt, fruktansvärt dålig bild för att vara reklam, den gör tom att skorna ser fulare ut 'n vad de egentligen är, men för ett litet hum, varse:
image105

Punktlistor

Nej, jag har inte precis hittat funktionen pnktlistor, jag har bara inte hittat något användningsområde för dem innan.

Shopping enligt FA-SIMM

image104

Jag ska åka iväg och shoppa loss idag. För att inte komma hem med vad som helst så tänkte jag göra en kort analys på förändringen shopping

Problemanalys
  • Inte så mycket pengar
  • Begränsat antal affärerer
  • Begränsad tid (vi är fem som åker, alla måste testa sin grej)
Styrkeanalys
  • Frisyren (oavsett hur många t-shirtar jag testar så kommer den inte förändras)
Verksamhetsanalys (utrustning för shopping, mall att utgå ifrån)
  • Kläder som motsvarar garderoben på ett representativt sätt
  • Bra skor som man kan gå i hela dagen, gärna inte för avancerade att ta på och av.
  • Tröja som är lätt att ta på och av, helst skjorta.
  • Byxor som inte släpar i marken ( kan bli jobbigt en hel dag, sliter mycket på byxorna)
  • Jacka som öppnas hela vägen (ej anorak) kan vara bra med dragkedja så knappar kan bli uttröttande i längden.
  • Huvudbonad beroende på frisyr, vid lite längre herrfrisyr kan en mössa rekomenderas om man ska prova mycket tröjor/tischar
  • Glöm inte handväskan!
Målanalys
  • Höst/Vinterskor
  • Höst/vinterjacka
  • Billigt skärp
  • Impulsköp?
Analys av förändringsbehov
  • Nya byxor
  • Nya tröjor
  • Nya skor
  • Ny jacka
  • Kalsonger
  • Strumpor
Bestämning av förändringsåtgärder

Denna punkt kommer att bestämmas under dagen då vissa input fortfarande saknas.

(Ja jag vet det är bara rubrikerna som stämmer överens med FA-SIMM, ni behöver inte påpeka det.)

informationsläcka

Jag läste en liten notis på jobbets intranät som varnade för att man kunde vara en informationsläcka för företaget.

Ssssssssccccccccccchhhhhhh!!!!!!!!!  Jag har inte sagt något.

En dag på banken

image103

Har som sagt jobbat idag, var fruktansvärt länge sen nu. tror inte jag har jobbat sen april i alla fall. Som tur var så sitter de flesta uppgifter i fingrarna o inte i hjärnan. kom ihåg koder som jag inte trodde fanns en möjlighet att komma ihåg. Det har i alla fall hänt en del på kontorer, även om jag på frågan "har det hänt något nytt" fick svaret: "nej det tror jag inte"
Ok, nya saker
  • En ny anställd, tydligen tyckte de att medelåldern på kontoret var på tok för låg (ca 50) så de var tvungna att anställa en "kvinna i sina bästa år" för att få upp medlet lite. Med henne kom även en massa omplaceringar på saker som låg väldigt bra där de låg innan.
  • En Idoltavla i foajen med alla medarbetare (jag var inte med arrrg!)
  • Nytt utskriftsystem i kassasystemet (detta uppenbarades när jag skulle ta ut pengar åt en kund och itne fick ut några alegat att skriva på, som tur var kände vi tydligen kunden så det gick att lösa ändå.
Annars var det mest en vanlig dag
  • Pensionärsrush på morgonen (sitter alla dessa pensionärer hela eftermiddagen eller gör de något viktigt som inte jag fattat?)
  • Pensionärer som inte har leg med sig (de har ju gått här i alla år)
  • Kopiatorn var morgontrött och lät som ett tröskverk där någon hade stoppad in ett halv skjul med krattor spadar o annat bös i någon timma innan han fick en kopp kaffe.
  • Ett antal korr i kassan för att man var allmänt ouppmärksam.
Men som vanligt en vanlig dag så händer det inta bara vanliga saker
  • En kund GLÖMDE stänga sitt bankfack så att larmet började tjuta i terminalen som sitter ca 50cm från mina öron när jag står och försöker vara trevlig mot de andra kunderna.
  • En gammal höjdare kom in och skulle föra över 1.000.000 kronor från sitt personkonto till ett sparkonto samt köpa utländska sedlar för personalkurs.
  • Missade att ta en underskrift från en kund, detta innebär att man måste ringa till kunden o be den komma in o skriva på(jag GLÖMDE ringa, ska ju ändå inte jobba på länge, hoppas någon fixar det år mig).
Men det blev en lyckad dag i alla fall, hade ingen diff i kassan och kunde smita ut en halvtimme tidigare (jag gick med posten)

Man får ta alla missöden och dumma kunder som något att skratta åt senare eller hur Egoina ;)

Jobb bloggande!

Haha, här sitter jag på jobbet o har absolut ingenting att göra, så jag tänkte skriva ett inlägg från jobbet. Busigt va! =D
Ingen som vill ta ut lite pengar?

Tänkte berätta lite om min dag när jag kommer hem, bakom kulisserna på en bank. Ha en fortsatt trevlig dag.

Förresten lunchen var mycket märklig, som skolmat men med bra salladsbord, jag blir ju helt förvirrad. Skärpning bröderna Hansson!

Festa på en tisdag.

image102

Några medstudenter hade planen att gå till harrys vid åtta o ta en öl igår kväll, fick inte reda på det förrän tio, så jag skickade ett meddelande o frågade om de var kvar (brukar sitta tills de stänger).
En halvtime senare ringer någon som är aspackad o skriker att de är på väg till en annan stad för en fest.
Trevligt för dem tänker jag, sen kommer jag på att det inte var onsdag, vad i helvete gör man där på en tisdag? den andra staden var ju inte ens sthlm, gbg el malmö..

Redan morgon.

Nu går jag upp när det är mörkt igen börjar jag ana en trend eller har jag bara svårt att fatta.
Ju tidigare man börjar gå upp när det är mörkt, ju tidigare kommer höst/vinterdepressionen.
Har redan kännt av slängar av den, borde man inte börja lära av sina misstag?
Jaja, ska i alla fall tjäna pengar genom att jobba med pengar idag, hoppas det kommer lite folk för ringrostig är ett grovt understatement. Har inte jobbat sen i våras.

Bra dag?

Gick upp tidigt i morse, tidigt uppe dubbel dag som man säger.

Hade ett ok seminarium, var lite spännande, tänk att folk kan bli så aggresiva för lite kritik, när man går på högskolan, när man är nära 40. Vuxna människor? STOR SMILEY Jag njöt lite inombords.

Fick massa bra uppslag till rapporten också., tror faktiskt vi skulle kunna göra något intressant den här gången.
Lyckades även göra om rapporten efter de tankar vi hade, nu har vi mallen nu är det bara att fylla i data. (ifall läraren godkänner upplägget)

Har sett två halvbra filmer på kvällen. Inget skit, men ingen sensation.

Har fortfarande inte ro i själen...

God morgon

Idag var det mörkt när jag vaknade. Det är tecken på två saker.
  • Jag har gått upp för tidigt
  • Det håller på o bli vinter
Jag ska försöka göra det bästa av dagen ändå.

Grattis farsan!

Måste bara meddela världen att farsan äntligen har köpt en ny bil. Efter många år lyckades han ju släppa sin gamla Imolaräser och nu har det blivit ännu en Saab i statistiken. Lägger med en bild på pärlan.

image101

Fälgarna ingick tyvärr inte..

På bättringsvägen

Jag är nog lite av en psykopat.. eller så har jag ruskiga humörssvängningar, skengravid kanske. Nu känns det lite bättre i alla fall, lite popcorn o bra musik, bloggande o msn. Behöver jag inte mer? eller är det träningen som känns av.
Jag har nog en del musik på min dator som är rena deppfällorna om man är på fel humör. får försöka undvika dem under kvällen.

Rammstein är terapi

När man bara känner för att skrika och slå hjälper det lite grand med rammstein och en kompis som säger att det kommer lösa sig.. Nu ska jag sätta igång några tvättar sen blir det nog lite tröstpopcorn också.. (Jag vet det är inte mig det är synd om, men ändå)

Nu är det raymond o maria istället, storstadskvinnor faller ner och dör (gäller det småstadskillar också?)

...

Nej jag vill inte prata om det...

Blöder inombords...

Ett flockdjur ska inte vara ensamt.

Panik

Väggarna sluter sig kring mig, min dator suger in mig i fruktansvärt onyttiga aktiviteter. Hjärnan är avstängd sen många timmar tillbaka. Det här går inte, jag måste släppa ut någonting, det kanske är aggretioner, kanske år ångest, men så här kan det inte vara. Springa kan man inte heller... Jag drar ner till gymet en sväng, kanske hjälper.
Vi får väl se.

Tillgodokvitto till salu..

J***a f***ng sk*t skor..
En gång använde jag dem EN GÅNG!!!
Sen såg de ut så här...
image100

Hur fan kan man göra ett par skor som slits ner på en promenad..

Var tvungen att gå tillbaka med dem.. de skulle ju börja läcka efter en vecka..
Såklart hade jag ju köpt dem på rea, så jag kunde inte få några pengar tillbaka, fick ett tillgodokvitto istället. kul. detta innebär att jag måste köpa tio skohorn, eller lägga till lika mycket pengar till för att få ett par skor, för självklart fanns det inga andra skor i butiken som kostade lika mycket...

Så nu är frågan, någon som hade planerat att köpa skor på Narvéns i Ljungby, då skulle du kunna göra mig en jättetjänst genom att köpa mitt tillgodokvitto på 200kr (pris kan diskuteras)

Ingen vill vet var du köpt din tröja.

Den här låten gick många gånger på repeat när jag gjorde lumpen för några år sedan, var en av killarna som var helt fast i den, och han smög undan varje ledig stund vi hade och drog på den på sterion.
Råkade höra den på datorn, och tänkte bara skriva att jag kan den utantill.
Sen kom jag på vad fruktansvärt inaktuell den låten är. Det finns nog inte många låtar som har handlat om ett ämne som är totalt omvänt på två år.
Idag vill alla var du köpt din tröja, det måste vara så, varför skulle annars 10.000 bloggare visa upp dagens outfit och faktiskt få många besökare. Det måste ju ligga något bakom.
Det finns t.om. tjejer på gymnasiet som tjänar stora pengar på att blogga om sin dagens outfit. Tänk om jag hade haft den möjligheten när jag gick i gymnasiet. Ja vi lever i en crazy värld..
Nu(läs några vecka sedan) har de börjat med julprydnader och pepparkakor på ICA/IKEA och andra stora butiker, vi lever i en crazy värld.. suck..

Krysta..

Det här blir inget bra inlägg, jag vet.
Jag vet det för jag visste inte vad jag skulle skriva när jag började.
Jag började skriva för att jag är en fjant som alla andra.
Alla andra som skriver för att de inte har något bättre för sig.
För sig själva i sina rum.
Sina rum som de har inrett med afficher av Paris Hilton, Eva longoria och Måns Zelmerlöv.
Måns Zelmerlöv som kom till final i idol något år.
Något år som inte var i år.
I år bor jag ensam i en korridor.
En korridor med massa rum.
Massa rum varav ett litet.
Ett litet rum vilket inhyser mig.
Inhyser mig som skriver denna blogg.
Denna blogg som mest handlar om skit

Så nu lägger jag av ha en bra dag Puss

Nya skor!

Jag fick ett infall i fredags, var bakfull och deprimerad för att jag inte hade gjort så mycket i skolan som jag skulle göra, skulel gå förbi apoteket o köpa ipren när jag fick iden att gå o kolla på skor. Jag hade LITE pengar över och jag behöver ett par vinterskor. I min förvirring hittade jag det här paret på rea, mer än halva priset =D så det slutade i ett impulsköp.
I lördags var jag inte bakis, inspekterade skorna och blev minst sagt tveksam. Var jag full när jag köpte dem?
har inte vågat använda dem förrän idag, men efter lite test så tror jag nog att jag skulle kunna ha dem på mig.

Jag lägger upp några bilder på dem... Jag skulle kanske beskriva dem som fulsnygga..
Vad tycker du? "hot or not" ;)
image98

image99

Ändrade planer..

Hade ju stora planer för dagen, det skulle tvättas och lagas mat med pesto. Tyvärr sprack båda punkterna. Jag gick hem till några kompisar, fikade, tog en promenad, lagade mat och kollade på film.
Försökte faktiskt övertala de andra att vi skulle laga något med pesto, men jag blev nedröstad :(
Vi lagade en god wok istället: Biff vitkål, morötter, o rödlök med äggnudlar. Najs!

Kul att så många engagerade sig i mat..(i mina mått mätt) kanske ska ta upp det någon mer gång..

Pesto

Jag kom på en jobbig grej igår.. Jag som gillar mat, gillar att testa, och göra lite udda maträtter har aldrig lagat mat med Pesto. Fy skäms Peter, därför tänker jag laga det här senare idag.


Aubergine och röd pestopasta
image97

Ingredienser
Portioner: 4
1-2 auberginer (ca 500 g)
2 tsk salt
ca 300 g penne (pasta)
4 msk olivolja eller rapsolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk rivet citronskal
1 torkad röd chilipeppar utan frön
1 msk hackad basilika
2-3 msk röd pesto svartpeppar

Recept

Vad ska du äta idag?

Ännu ett musikinlägg

image96

CKY - Flesh into Gear och 96 Quite bitter beeings!  Vilka minnen, det var tiden innan det gick överstyr, när fortfarande filmerna CKY och CKY2K var förbjudna i Sverige, när det fortfarande var lite udda att krascha kundvagnar och göra stunthopp i enbuskar. Minnen.
Det var även då man skrattade hejdlöst åt Brans freestyle rap, så kul är den inte..

Flogging Molly

image95

Har försummat detta underbara band ett tag nu. Vet inte varför, har bara inte blivit av att lyssna. Så kom de upp på random i winamp, och folk undrar varför man har kvar gamla låtar... Wonderful.. blir dock ingen wiskey för mig idag..

Lugn söndag..

Idag blir det minimal aktivitet, kanske kan tvinga mig att tvätta lite, det är ju alltid trevligt med rena kalsonger..
Skönt att inte vara bakis en dag som inte behöver göra något viktigt, undrar om man skulle utnyttja det och göra något kul istället.
Who am I kidding? Jag bor i ljungby. Det mest spännande jag åstadkomma idag är nog att laga lite god mat. Och vem orkar egentligen laga god mat till sig själv..

Ika i rutan.

Någon mer än jag som kollade på det här när ni var små? Det fanns riktigt spännande barnprogram då, konstigt att man är vriden..



Någon mer än jag som tycker att de här introt låter bekant?



Någon mer än jag som är vaken?

Wake me up when september ends..

Men hej hallå, det var ingen som sa till.. fan jag försov mig...

Midnight report.

Klockan är halv tre.. sitter framför datorn och rapar öl och dricker vatten. Nyss var jag och en kompis från korridoren ute och slängde alla sopor från köket. Det luktade förjävligt. Vi öppnade även fönstret. hoppas det går att göra frukost där imorgon.. Hittade en kompis som var online på msn.. helt otroligt..
Kanske ska kolla lite hjärndöda bloggar bara för att få alkoholen att komma en bit längre genom kretsloppet innan jag somnar.
Mitt fönster i rummet är öppet det också, märkte det när jag skulle öppna min dörr o hämta mer vatten, det var ingen baksug i rummet. Undrar om det är jag som har öppnat det eller om det har öppnat sig självt.. det är lite muppigt. Försöker hitta en bra låt i winamp.. fastnar på Håkan hellström - det är så jag säger det
Tänker lite på familjen.. om man byter ut du mot ni i texten.. "Ni är det finaste jag vet"
Undrar om jag kommer ta bort det här inlägget imorgon... känn dig bra om du läser det.. det betyder att du är uppe tidigare än mig.. blev ju inte ens full ikväll.. bara salong.. ;)
Kanske ska komplettera mitt flum med en bra bild... vänta..
Källa Google bilder sökord tjipp
image94

tidigare sökord mums, bluu, grojs

Färdig

Nu har jag gjort så mycket som jag tycker är nödvändigt idag. Förmodligen hade jag kunnat gjort mer eller vart färdig tidigare men skit samma. Nu är det dags att börja ägna sig åt kvällens aktiviteter.

Motivationen är i botten.

Skulle ju ta det lugnt igår för att jag skulle kunna vara flitig idag. Så lågt var ja faktiskt med.

Jag var till och med seriös och tog en promenad i morse.

Sen gick det åt helvete. Jag hittar ingen motivation för att plugga någonstans

Skärpning Peter skärpning. Jag skyller på att det är aldeles för långt kvar innan det verkligen är brottom. Med tanke på alla missöden med företag osv så kommer vi inte kunna vara klara förren om absolut tidigast 2 veckor. Varför måste jag då sitta o plåga mig på en lördag? Jo för att alla andra ska redovisa på tisdag. Och då vill man ju inte känna sig helt kass. Men jag är ju helt kass, så varför göra sig till?

Pants-man!

Japaner är ganska roliga.
Videon talar för sig själv..



Tack Johan för tipset.

Kontaktanons

image93


Vän sökes för alkoholfria aktiviteter under kommande helg.

Jag är en trevlig pojke som tycker om långa skogspromenader och mysiga hemmakvällar. Du är av valfritt kön och har bra fantasi gällande spännande och stimulerande sysslor. Du får inte dricka alkohol under helgen men får gärna bjuda på mat. Tacksam för svar.

Myskillen99

Ny rubrik

Nu är det illa, nu orkar jag inte ens slösurfa längre, och den där j***a harpan hatar mig. Måste nog äta nåt. Fan.

idetorka

Ska jag skriva om hur tråkigt det är i skolan? Det vet väl alla?
Ska jag skriva om hur dåligt motiverad jag är för att skriva på skolarbeten? Vem är inte det?

Skit samma här har ni en kul film istället. Tack lövet för tipset


Ultraljud förklaring

Insåg att det inte var den klarasta bilden jag lagt upp. Skyller än en gång på sjukhuset.
Men i alla fall så lägger jag upp en förklaring för er som inte såg riktigt. (Maria du får rätta mig om jag har fel)

image91

Fotboll

image89

Jag har kommit på hemligheten bakom att kolla på fotboll!! Äntligen! som Gert Fylking skulle ha sagt..

Det är inte att sporten är spännande i sig som jag har inbillat mig att folk(läs män) tycker. Det är den manliga gemenskapen, att för en gång skull sitta ner tillsammans utan att skryta o skrävla. Att enas eller splittras för att stödja sitt favoritlag under 90 min(plus paus). Att sitta och bara skrika skällsord åt en teknisk pryl som ändå inte tar åt sig.

eller...?

Jag kollade iaf på fotboll igår, hade riktigt trevligt men jag tror inte att det var landslagets förtjänst.

We're all spacedust.

Såg Sunshine idag på tåget, kanske inte riktigt rätt forum för den filmen, skulle nog ha setts på bio men men, vad gör man? Den var i alla fall spännande även om solen lyste in genom fönstret på skärmen o gubben bredvid mig läste DN.
Kom o tänka på en kväll för många år sedan när vi bodde i radhuset. Då såg jag Event Horizon ensam, det var nog enda gången jag har blivit tvungen att stänga av en film, jag var faktiskt riktigt rädd. Och då måste tillägga att jag faktiskt hade sett den en gång tidigare.
Har funderat många gånger på att se om den för att återuppliva känslan, men jag tror att den ska få bo kvar i mitt minne, förmodligen kommer det ju bara blir en "MacGyver" av det hela. Därför kändes det extra bra att se Sunshine, inte alls läskig på samma sätt men endå en bra påminnare.

Betyg:
Det blir fyra solar i 3.1% styrka. image88image88image88image88

Citat:
Cassie: Only dream I ever have... is the surface of the sun... everytime I shut my eyes... it's always the same.

Manligt vs Kvinnligt

image87


Såg att Wigmo  o Linus hade gjort manlighets och kvinnlighetstest var ju tvungen att jämföra mig..

Kvinnlighetstestet (http://environstudios.com/quiz/kvinnlighet.php):
Din poäng: 189 Du är en tjejig tjej. Det råder ingen tvekan om att du har kvinnlighet i dig, varken hos dig eller hos de i din närhet.

Manlighetstestet (http://environstudios.com/quiz/manlighet.php)
Din poäng: 103 Du är en mognande kille. Om några år är du att kallas en man. Ta en öl och lär av de äldre så blir du en god man.

Vilket innebär att jag är mer man en de båda, mer kvoinlig än linus men mindre kvinlig än wiggan. Synd wiggan du är knäckt!

Hur manlig/kvinlig är du?

För mycket fritid 3

Den här gången är det jag själv som får priset. I eftermiddags när Maria jobbade och Matilda sov så fick jag helt plötsligt slut på bloggar att läsa. Vad gör man? Jo jag rensade lite i min mp3-låtar vilket tyvärr innebar ett bakslag för min öppenhet, då den mesta musiken var udda band som jag laddat ner i ett svagt ögonblick och sen aldrig lystnat på. När jag var färdig hade jag ännu mer fritid så jag började fundera på om musiken på min dator representerar min musiksmak. Större mapp = bättre artist/band?

Kom fram till att min undersökning måste resultera i något så jag presenterar här topp tio av platstjuvar på min dator.

Lars Winnerbäck (dubbelt så mycket som tvåan)
Sophie Zelmani
System of a down
Kent
Millencolin
Foo Fighters (ner från andra plats efter rensningen)
Christian Kjellvander (tillsammans med sina tidigare band så skulle det bli en andra plats)
Coldplay
Gentleman
Moneybrother

Måste säga att det kan representera min musiksmak något sånär bra, med några reservationer pga att vissa har släppt fler plattor än andra.

VAD HAR DU FÖR MUSIK PÅ DIN DATOR?


Bildbevis

Måste erkänna att UL-bilderna var mycket sämre på det här sjukhuset, trodde i min villfarelse att man såg bättre den här gången men när jag jämförde med Matildas bilder som hänger på väggen så insåg jag att man knappt ser någonting. Här kommeri alla fall en bild som vi mycket avancerat har fotat, konstigt att man inte kan få bilderna på en skiva :(

image92

Ultraljud = Tidsmaskin?

Vi var och såg på den nya bebisen idag. Helt otroligt att vi sitter här igen, men den här gången är man inte i samma chocktillstånd. Nu kunde man faktiskt ställa lite frågor också. Den här gången låg desurom bebisen mycket närmare huden, och rörde sig en del, inte som matilda som gömde sig nere i ett hörn. Därför kunde man se alla detaljerna mycket bättre. Spännande.

Det mest intressanta med besöket var att vi blev framflyttade i tiden, från att ha klarat 16 fulla veckor till 18 fulla veckor = i v19 ojoj.. det har ju gått hälften redan, måste man kanske börja ställa in sig på att bli tvåbarnsförälder snart.

För er som fött barn och nu tror att barnmorskan var en klåpare så kan jag berätta att vi inte hade en aning om när maria blev gravid, eller när hon hade sin ägglossning så det första datumet var mest en kvalificerad gissning.

Äntligen!!

Måste ta en paus i helgen för att göra detta uttalande:

Grattis Lövet som äntligen har kommit igång med sin blogg! Vi har väntat i två månader, men  den som väntar på något gott ;)
Nu har vi stora förväntningar på dig. Lycka till.


God kväll

Klockan är 20.40 kväll och jag sitter på bussen på väg hemåt till min familj, thåströms fan fan fan spelar i lurarna när jag plötsligt inser en sak.
Efter jul kommer jag att lämna ljungby bakom mig, livet som student är slut på riktigt. Dags att flytta tillbaka hem, bli en familj på riktigt igen. Men hur går det med alla kompisar?
Senast jag hade flertalet kompisar hemma gick jag på gymnasiet. Det var fyra år sen. För lite mindre än fyra år sen hade i stort sett hela gymnasieklassen flytt stan. Vad ska man göra sen då?
Jag har ju en liten men tapper skara kompisar som bor kvar hemma, men kommer det räcka för mig? Jag är ju ett flockdjur, älskar att ha mycket folk omkring mig, helst hela tiden. ?Jobbet? kan man ju inte lita på heller, kommer ju inte ens att jobba i samma stad som jag bor.
Det här blir tredje gången på fyra år som jag lämnar ett riktigt tajt gäng med kompisar(Lumpen emellan). Borde inte detta slita väldigt mycket på en person? Kanske inte så konstigt att man känner sig splittrad ibland. Ska detta bli punkten då mitt liv börjar fungera på riktigt? En fast punkt, ett hem, en familj. Jag kommer att sakna skolan och staden, även fast man gång på gång spytt galla över den.
Det man mest kommer att sakna är kompisarna. Jag tror aldrig (man ska aldrig säga aldrig) att man kan komma folk lika nära i arbetslivet som man gör i skolan/lumpen. Det finns nog alltid lite av den där rivaliteten. Sen är det det där med folk som går på universitet/högskola, jag vill verkligen inte vara dömande men folk med liknande intressen/mål/livssyn har lättare att umgås.

Fuck, det är nästan så att jag fäller en tår i min ensamhet här på bussen när jag tänker på er i klassen, jag hoppas verkligen inte att det går likadant den här gången som med de andra kompisarna jag lämnat. Hoppas att vi kan hålla kontakten.

Till alla på ITGY + KB04/05 ?Fast jag inte sett dig på dig så länge tänker jag på dig ibland, det var nånting som fastnade på mig nåt som aldrig mer försvann, fan fan fan det skulle vart du? Nu tar jag paus för helgen, vi hörs nästa vecka.

Swedishe reise.

Fan va bra den kollektiva trafiken fungerar i sverige, det känns som att man blir motarbetad hur man än gör. Tänker inte orka ge några förslag, men om man slutar skolan 14.30 och inte kommer hem förrän 23.30 då är det något seriöst fel. Jo visst kan man betala en hel förmögenhet för att komma hem tidigare, men hallå, jag är student. Suck.. lets slöa hela eftermiddagen.

R.I.P.

I shoot the sherif, but i didn't shot the deputy!

Igår natt vid 1 tiden blev min tischa skjuten i magen, jag känner mig lite skyldig, för jag försökte inte ens få den till sjukhuset. Men jag tror att den var utom all räddning. Jag ger er här en bild på det vackra liket.

image85

Hoppas du får ett skönt liv i prylhimmelen tillsammans med kryckan..

....

Suck...

J*vla lassarett

Nej jag ska inte vara så aggresiv faktiskt.. Men man blir lite irriterad, fick ett samtal från kirurgavdelningen.

Sköterskan: Det har blivit lite många operationer så varje avdelning var tvungen att skjuta upp en patient till senare. Tyvärr blev det du.
Peter: Jahapp.
Sköterskan: Tyvärr har vi inte hunnit boka in någon tid för dig ännu, men vi ska börja kolla på det på måndag.
Peter: Jahapp, men då hörs vi på måndag då?
Sköterskan: Njaaaeeee det beror på, vi har lite mycket o göra... men du får förhoppningsvis en kallelse veckan efter det.
Peter: Jahapp

Man blir så trött, men varför skulle man bli arg? Vad skulle det hjälpa?

Positiv sak: Jag kommer förmodligen vara med på curlingen =D

Korridorsliv

image83

Tänkte ta mig lite tid o beskriva hur det är att leva i en studentkorridor med 10 andra killar, visst handlar det mycekt om bänkar fulla med disk, inga rena gafflar och mat som mystiskt försvinner ur kylskå/frys/skafferi. Men här kommer några fler underbara ögonblick.

Frukost: smulor på bänken, tänker att det är äckligare att ta fram trasan än att bara sopa undan med handen, gör en lång svepande rörelsemed handen för att få tag i alla smulor, precis innan man kommer till kanten fastnar handen i någon odefinierbar gegga.. mums.. tvätta händerna, jatack.

Tofflor är ett måste, man vet aldrig vad som kletar på golvet.

Kommer hem halv ett på natten mitt i veckan, tänker: Oj va sent det blev, måste lägga mig direkt. Går förbi köket, där står det en snubbe o lagar middag.

Går in på toaletten, pisslukten slår en som en hästspark i ansiktet, usch, tar en annan toa. En timme senare går man in där och lukten är borta och man vet att städerskan INTE har varit o hälsat på emellan. Jaja va bra tänker man o sätter sig på ringen.

Det värsta är inte äcklet, det värta är att man vänjer sig vid äcklet.

Det finns postiva saker också, bara lite svårare att koma ihåg.

Det låter från korridoren, någon kollar på tv, går dit och kollar, "vil du ha melon?" helt plötsligt står man med en fjärdedels honungsmelon i handen o försöker att äta den med värdighet.

Vet man inte vad man ska lyssna på för musik är det oftast bara att öppna dörren, är som radio.

Pölsa

Dagens middag blev en nostalgitripp tillbaka till tiden jag bodde hemma. Har inte ätit pölsa på år och dar, inte så konstigt kanske eftersom ingen annan verkar våga smaka det. Fick i alla fall ideen för några dagar sen och idag orkade jag mig in i affären och letade reda på den norrländska delikatessen, med tillbehör

Och med "dans med svåra steg" i bakgrunden ställde jag mig i köket och började skapa.

Så här stod det på burken att man skulle göra:

Gör så här: Öppna burken i båda ändarna och tryck ut innehållet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt matfett eller vatten. Stek gärna pölsan med tärnad potatis och servera den med t.ex. rödbetor, stekt ägg eller fläsk.

"Spännande, det står egentligen gör precis som du vill vi skiter i vilket" Men öppna i båda ändarna? Lite märkligt, men kanske en bra ide. Varför gör man inte så oftare?

Började i alla fall med att steka potatisen, so far so good. Sen började det bli spännande, Skulle ju nu trycka ut pölsan genom en av de öppna ändarna, ALLTID DESSA VAL!! vilken ända skulle den ut från?
Lyckades bestämma mig till slut och fick ner massan i stekpannan. Efter en stunds stekande såg det ut så här. men det gjorde inte så mycket för när det väl hade kommit upp på tallriken så såg det faktiskt så här gott ut.

Serverades med två hårda mackor och ett glas vatten MMMMums!

För er som inte visste vad pölsa var innan så skriver jag med innehålssförteckningen, som vanligt är det fallande ordning på mängden av den specifika ingrediensen.

Ingredienser: Vatten, korngryn, nöttalg, svål, nöthjärna, nötlever, lök, nötkött, griskött, nötnjure, koksalt, potatisfiber, socker, smaekförstärkare(E621), kryddor(selleri), hydrolyserat, vegetabiliskt protein. Köttmängd 3%

Betyg: Fyra komagar image82 annars skulle inte kon må så bra..

Och veckans idiot är.....

image75
Barnpsykolog May Nilsson

Hon påstår i en artikel i den aldrig sinande källan för evig kunskap AFTONBLADET att "Skaffa inte barn för tätt".
Hon påstår att det är en minimigräns på tre år för att barnen ska må bra.

Anledningen till detta är:

  1. Du får mer tid för varje barn.
  2. Det är lättare att förbereda storasyskonet på att det snart kommer en ny krabat.
  3. Du slipper livslång syskonrivalitet i barnaskaran eftersom varje barn får tillräckligt med uppmärksamhet.
  4. Storasyskonet hinner bli mer "självgående" innan syskonet föds.
  5. Du behåller kontakten med jobbet.
1 Visst får man mer tid för det första barnet, men varför skulle barnet helt plötsligt barnet kräva mindre uppmärksamhet efter 3 års ålder om man ändå har gått på dagis i ca 2år?

2 Det är klart att det är lättare att kommunicera med ett barn som är 3 än ett barn som är mindre, men är det inte så att det barnet har vant sig i 3 år med att vara ensam? Är det så lätt att övertala en 3åring?

3 Varför skulle åldersskillnaden vara den enda faktorn till syskonrivalitet? Kan det inte vara så att det har mer med uppfostran att göra, hur föräldrarna behandlar sina barn? Vad tycker hon om tvillingar? de stackarna kommer ju aldrig få lika mycket uppmärksamhet som om de vore ett barn. Ska tvillingfödsel föbjudas?

4 Här kan även den blinda hönan ha hittat ett frö...

5 Förutsätter att alla som skaffar barn har jobb, arbetslösa, studenter o andra kan ju bortse från denna punkt.

Jag blir så trött på den här hysterin om barn och alla dessa riktlinjer om hur man ska uppfostra sina barn. Det är idioter som henne och idioter som publicerar skitsnacket som bidrar till att de flesta föräldrar idag är livrädda för att göra fel. Jag säger bara, trygga föräldrar ger trygga barn, det har ingenting med ålderskillnad att göra.

Det här med tre år är ju också ganska märkligt, detta innebär i de flesta fallen att barnen aldrig kommer att gå i skolan tillsammans, 1an och 4an, 2an och 5an osv. Vilket innebär att de inte kommer ha samma skolkompisar. Hur kan man då påstå att de har samma utbyte av varandra?

Tyvärr May, nedröstad, lika bra att gå i pension innan du gör mer skada än du redan gjort.


tillägskommentar May skulle kunna ta sällskap med Annica Dahlström och flytta till ett land där ingen förstår vad de säger och inte tycker att barnuppfostran är det konstigaste i världen. bye bye tjejer



Konstnären del3

Hus.. den här bilden har jag gjort med enbart raka sträck, och fyra cirklar...
image74

Ibland..

  • Ibland känner jag för att såra folk bara för att göra den uppmärksamma om att de är idioter.
  • Ibland känner jag för att göra konstiga saker för att jag är uttråkad
  • Ibland känner jag för att bara lägga ner och ge upp
  • Ibland känner jag för att skriva intressanta inlägg i min blogg
  • Ibland känner jag för att gå att lägga mig

Varför gör jag aldrig som jag känner?

För mycket fritid 2

Man kan ju påstå att den här personen har haft lite för mycket fritid, men man är ju lite avundsjuk i smyg ;) tänk att orka lägga ner så mycket energi för att göra en film på youtube. Krävs lite viljestyrka.




Tillägg jag gör ett litet medley med idioter på youtube för skojs skull.




Ok det här kanske mer är en dans än idioter, men erkänn lite udda..



Äh, blev inte så många.. är väl så när man bestämmer sig för att hitta något.

Igår..

image73

För er som är väldigt intresserade om vad som hände igår, trots min utförliga beskrivning så kommer här en liten sammanfattning från mina kära klasskamrater.

Johan säger:

iNässjö
Sitter i Nässjö och har laboration med ett företag som heter SystemAndersson. Jättetråkigt! En ganska så meningslös labb faktiskt, vet inte vad jag ska ha det till. Just nu är det inte alls kul och jag kommer inte in på msn. Grr.

Andreas säger:

Så meningslöst!
Idag har man varit i nässjö då, vi (klassen) åkte ifrån Garvaren kl06:30 usch vad tidigt, men men de skulle ju bli en bra och intressant dag trodde vi så de kuunde väl vara värt de...men icke sa nicke de var rent ut sagt skit och pannkaka alltihop, man kan säga att vi åkte bil i 4 timmar helt i onödan.
Vi gjorde en labb i ett mps system som vi inte kommer ha ngn användning av överhuvudtaget men de blev, alla fall en god pizza på pizzeria havanna i nässjö som serverade Sveriges godaste pizza 2002 inte illa!
Sen körde Peter rally hem och var nog allmänt övertrött, han körde till och med fel;D.....men de var kul som faan Go Peter!

Karin säger:

Kvalitetsstudier

Utflykten till Nässjö som, enligt våran lärare, skulle bli så himla bra o givande kunde inte ha känts mer onödig o meningslös.
Jag e så trött o bitter att jag inte orkar skriva nåt mer om det. Dessutom fick jag offra mina timmar i stallet idag bara för den här jävla roadtripen. Jävla skit. Det är det värsta med allt det här... Citronsur.

Peter säger:
Jag tror att det sammanfattar dagen ganska bra... Men de glömde nämna Dansken.

Konstnären del2

image72
Nu när man har en ny leksak så måste man ju utnyttja den lite. Därför ger jag er nu den nya flockdjurdesignen!!! Klockan blev lite sent såg jag så jag får finjustera några detaljer imorgon, men i det stora hela så är jag nöjd. Om det är någon som har lite konstruktiv kritik eller bara någon kommentar så är jag idel öra.

Min käre provsmakare


Måste ju promota lite för min käre korridorskamrat och provsmakare nenne som idag har gjort ett nytt experiment. För att dubbelkolla att det verkligen inte var äckligt så fick även jag hugga in i delikatessen. mums..

Nedtaggning

Tänkte vara seriös idag o läsa på massor om våran rapportuppgift, sen kom jag på att klockan är halv sju. Precis lagom mycket för att motivera en lugn kväll. Därför tänkte jag sätta mig och försöka skapa en bakgrundsbild till bloggen. Om jag lyckas så märker ni det, annars blir det inget. Detta till Soundtracket "Sir mix alot - i like big buts".

Idag..

Jag skulle kuna beskriva min dag, hur vi slösade ca 4 timmars restid på en totalt värdelös labb tillsammans med världens trögaste dansk som medelev och hur jag fick alla emot mig i bilen på vägen hem genom att väcka dem som sov. Men jag säger bara.. orka..

En postitiv sak. Jag tror att rapportarbetet kommer att lösa sig. tack gud

-an

Det har -astnat skit under tangenten som kommer -öre g. Går inte att använda -ör till-ället.. måste åtgärdas. Bajs

Minnen

Köpte bredbar leverpastej igår, tänkte att de skulle vara en bra variation med alla ost som jag äter jämt. Tänkte inte så mycket mer på det. När jag öppnade burken i morse så kom minnena tillbaka till mig som ett brev på posten. Leverpastej på konservburk, knäckebröd utan smör, skölja ner med vatten från en vattenflaska. Underbara lumpen, ibland längtar man faktiskt tillbaka, inget huvudansvar, tre mål mat om dagen(oftast), gratis sjukvård, fasta dygnsrytmer, gratis gym, glada morgonpigga befäl, beväringar som inte kan (knäppa sin jacka, hitta sina kläder, städa, använda sunt förnuft), utrustning från tidigt 1900-tal och självklart utmattningsövningar så man vet att man lever. aaaahhh..
Tänk att man kaå allt detta från lite leverpastej, men jag måste erkänna att den på guldburk var godare.

Hårexperiment del2

Det här experimentet går sakta men säkert framåt, med betoning på sakta. Jag tror att kroppsbehåring är kroppens rebeller. När man vill att det ska vara kort så växer det fort, när man vill att det ska växa så står det still, men om man låter det hållas tillräckligt länge så tror det att det har vunnit och slutar.

Right back at ya

05.08 Trodde man skulel få sova ut en stund, bara för att man gick o la sig tidigt. Men nejdå kroppen slår bakut o tänker så här länge vill jag inte sova, då kommer jag nog må dåligt. Därför vaknar man en halvtimme innan väckarklockan för att upptäcka att man är helt klar i huvudet, inget att göra annat än att gå upp. Man får väl blogga lite för att fördriva tiden.

Marcus Johansson

image67


Det har varit en trevlig långhelg som började redan i torsdags med studentpub som jag redan har rapporterat från. Fredagen innehöll: film, huvudverk, pizza och lite mera öl. En riktigt soft återhämtingsdag alltså, det är med dart är ju inte så svårt.
Lördagen var helgens stora händelse, då var det inflyttningsfest på bergagatan. Alla var där! och alla som inte var där var inte värda att festa med hrrrmmm. Kul som fan vad det i alla fall. Kvällen avslutades på vårat kära terazza, men var var baren egentligen? ;)
Söndagen har hittils varit väldigt lik fredagen, med skillnaden att det är väldigt mycket mindre öl och dart. Det blir nog säng tidigt ikväll så man orkar upp imorgon.
Tack som fan marcus x 2 för en trevlig helg! det får vi göra om någon gång.
Peace!

Konstnären del1

Jag tänkte försöka lära mig illustrator, inte lätt kan jag säga. Men ska den som ger sig. Här är mitt första verk. Vad tycks?
image66

The way I are

En grym låt just nu.. Man vill ju bara "ställa sig i en ring o dansa" som Betnér skulle ha sagt.
Hittade den här videon, varför dansade vi aldrig så i gymnasiet?



Ska bara lyssna på den en gång till, sen går jag o lägger mig.

David Letterman

Vilket j***a rötägg. Satt o slökollade på latenight förut och den första gästen var Paris Hilton. Jag är inget stort fan av henne, men det här var löjligt.
Hon hade tydligen fått veta att hon skulel komma dit och prata om sin film och sin parfym. Det fick hon inte, Så fort hon satt sig i soffan så började Letterman bomba henne med frågor om hennes fängelsetid som värsta skvallerreportern från tv8. Trodde han var en proffesionell tv-profil men så var tydligen inte fallet.
Frågorna löd liknande "Vet du varför du åkte in i fängelse?" och "men frukosten var väl det du såg fram emot mest i fängelset?", "dricker du och kör nu för tiden?" osv. Hon svarade tålmodigt på de första frågorna, men efter fem min tjatande så började hon tröttna och vägrade svara på frågorna.
En riktig reporter skulle ju ha fattat vinken ganska snart och gått vidare men han fortsatte mala på i fem min till. Sen verkade det som han fick en tillsägelse för helt plötsligt slutade han och frågade faktiskt om hennes film och parfym. Tror att det var en fråga om varje, och parfymen gjorde han narr av och drack ur flaskan, riktigt proffsigt. Sen var det reklam, och efter reklamen var hon borta..
Usch blev bara lite irriterad, var tvungen att skriva av mig...

Tack för igår..

Torsdagspuben har slagit till igen! Kan nog säga utan tvekan att torsdagen är den händelsefullaste dagen i veckan här på skolan. Tyvärr så gick det lite dåligt för stackarna som jobbade i puben pga att "någon" hade glömt att köpa in dricka så att det räckte.. hmm Men jag tror inte att många tårar rann för det, de flesta lyckades hålla alkoholnivån uppe på ett eller annat sätt ändå.
Men i alla fall så är underhållningsvärdet på oss studenter grymt högt. Man kan ha kul hela kvällen, o man behöver knappt dricka själv, räcker att observera.
Nu är det kurering som gäller så man orkar med dagen, kvällen o natten..

gruppindelningar

Måste bara berätta för er att från en utomstående observatör(ni kan nog gissa vem) som inte har läst någon psykologi så var det väldigt tydliga roller/jargonger i våran grupp. Ibland kan det vara både läskigt och spännande att bli analyserad av någon annnan.. Men jag hade i alla fall roligt i kväll... gonatt!

Unfuckingbelievable!

Det är rent i vårat kök! Detta har inte hänt sen jag flyttade in den 1/4 i år. typ... Detta kräver bildbevis annars kommer ingen att tro mig.
   

Vad har jag gjort?

För att förtjäna detta? Nu fick jag tillbaka resultatet på den sista inlämningen full pott igen. Jag var helt säker på att det här var det kassaste jag kunde ha skickat in, la inte ens ner någon energi på det. Om det hade vart så att alla fick full pott så kanske jag hade förstått det, men så är ju inte fallet, inte på de tidigare i alla fall.

Kommer ihåg den här situationen från högstadiet, jag lyckades alltid ha högre resultat än mina två kompisar, och de kunde inte förstå varför. Det slutade i att de kom på den logiska förklaringen att jag måste ha mutat läraren i natura(förfinat språk) för dessa resultat.

Vilken tur att vi inte har festat med läraren. Då hade jag blivit seriöst orolig...

God morgon

Naiv som jag var igår kväll så trodde jag ju att det endast var en lättare stukning, och att jag kanske skulle kunna fortsätta spela basket lite senare.. därför kom jag på den underbara iden att inte vidta några åtgärder för att den skulle bli bättre.. ingen is, ingen linda ingenting.. Det får man ju såklart äta upp idag.

Ni kan kalla mig klumpfot.
image60

Gonatt

Så här tidigt har jag nog inte lagt mig på länge, men imorgon blir en hård dag. Gonatt

Glasarmén strikes again!

image59 Jaha så var man där igen, trots visdomsord som "Tänk på knät" o "var försiktig med förkylningen" så skulle jag ju ändå spela basket idag.
Trodde jag.
Vi var där ca 20 min tidigare o började latja lite 21an, gick väl sådär, men vi hann inte spela klart ändå för vid 18 så välde det in folk som hade hört ryktet om basketen.
Kul, längesen vi var så många på en onsdag blev nog i alla fall 20 pers. Så vi började spela,
Jag var med i ett lag som vilade första matchen. När jag väl fick spela så gick det ett anfall sen trampade jag snett och vrickade foten. Kul. Fick ligga med foten i högläge ca en timma, sen var det nästas tur att vricka foten, tyvärr ännu värre än mig så honom fick vi köra hem med bil. Då passade jag på att dra också. Men det var en rolig onsdagkväll. Nu ska jag nog gå o handla lite mat till ikväll och i morgon lunch.
Sen blir det nog en bloggkväll.
Ska tvätta också. Kul.

White man can dance!

Det menar i alla fall dave chappele, och om en svart man säger det så måste det ju vara sant. Det hela handlar egentligen bara om vilken musik man spelar. Och för att få vita människor att dansa så måste man spela elgitarr, det är tydligen något magiskt med det.... ajja kolla själva. Och när jag hör det här solot så är jag nära att hålla med. Känner ni alla vita människor hur ni bara vill ställa er upp och
röra er okontrollerat till musiken.

Ineffektiv2007

Nu har vi suttit hela dagen och försökt luska ut allt vi vet om dels, kuber i data warehouse och dels regressionsanalyser. Slutsatsen är att vi måste nog få mer hjälp från läraren om vi ska kunna svara på några av de frågor vi fått ut. Värt...

Manskväll

image58
Igår blev det en riktigt manlig kväll, skulle vilja beskriva den mer målande, men då skulle jag ju sabba den manliga stämpeln, så här är min kväll.

-Mycket mat!
-Öl
-Die Hard 4.0
-Quake 3
-Sova sent

Aaaaah.. härligt!

Kontaktbilder..

Det här är ett ganska spännande ämne inom bloggvärlden, många väljer att visa upp sig men ännufler väljer nog att inte göra det.
Bloggare som lägger upp bilder på sig själva, blir genast mycket mer personliga, jag menar finns det något perosnligare än ett foto? Det beror ju helt på hur man vill uppfattas i sin blogg. För bloggare som mest skriver för IRL-vänner så kan det ju vara bra att ha en bild så de vet vems blogg de läser, o andra sidan kanske de borde veta det ändå.
Däremot kan det vara ganska spännande med en bildlösblogg, där man inte känner författaren, då får man skapa sig en egen bild av personen i huvet, lite som när man läser en bok, vilket kan jämföras med att se en film, hur ofta är filmen bättre än boken? Sällan, varför? jo för att filmskaparens bilder inte stämmer överens med ens egna uppfattning om hur det skulle se ut när man läste boken.
Kom o tänka på ett inlägg jag gjorde för någon vecka sen. Då fick jag kommentaren "Det är ju han med rakad skalle förstås" det var ju fel, men det är tydligen så hon uppfattar mig när jag skriver. Är det mitt virtuella jag? Intressant.
Jag kanske borde börja ta upp lite mer saker som speglar min personlighet, men det vore ju att fuska också, då skulle jag ju skapa en bild av mig. Nej det är roligare så här, än så länge.

Svaret på gåtan!

Nu är det illa, vaknar mitt i natten för att komma på, jag har ju glömt att berätta svaret på gåtan!
Lite dåligt med gissningar måste jag säga men ok då, det får gå för den här gången.

Svaret är att biljetten inte är stämplad en enda gång, trots att det är två avgångar på den och jag publicerade inlägget efter ankomsttiden. För er som inte kopplade så åkte jag med två tåg och det var ingen som kollade min biljett. På x-2000 viftade jag till och med med biljetten, men han ignorerade mig.
Summan av kardemumma (dimitrisordspråk): Jag ska sluta köpa biljett på sj. kan spara pengarna till något bättre.

Äckligt!

Jag håller på med ett litet privat experiment. Efter två års tid så har jag slutat raka mig på magen och bröstet, ska se om jag växt till mig lite med behåringen, anledningen till att jag började var att jag endast hade enstaka fjun som stack upp här och där.
Nu märker jag däremot att det har vuxit till sig en del och det är inte vackert kan jag säga. Jag kan beskriva min mage just nu som en vetedeg som någon har rullat på en tax som hårar.. usch.
image56  + image57 = min mage

Jaja skam den som ger sig, det kanske blir en tät matta när jag väl är klar, men det lutar åt att det blir ett inköp av "veet for men" när jag är klar med detta.

DAUGAVA rapport nr2

image49

Har nu lystnat nästan konstant på den här skivan sen jag fick vantarna på den i onsdags och som alla andra bra skivor så växer den med tiden. Om jag fortsätter så här i ytterligare någon vecka så kan det nog vara en av favoriterna. Eller nja.. kanske inte Lasse är faktiskt inte som han varit en gång, det märks att han har blivit vuxen. Man anar mycket mer imperfekt än presens och futurum i texterna, kan detta tyda på en artist som redan levt sina bästa dagar? Nej jag tror nog att Lasse har mycket kvar att ge.
Nu kan jag i alla fall de flesta refrängerna, men jag måste träna mera om jag ska kunna visa mig den 10/11.
Slut.
Klart slut.

Jag har insett mina begränsningar

Jag trodde i min vildaste fantasi att jag faktiskt var rätt duktig på korsord, soduko o liknande. Gårdagens resa fick mig i alla fall på bättre tankar. Hade fått med mig två tidningar på måfå som skulle underhålla mig på resan.
 image56image55


Den ena lyckades jag inte lösa ett enda korsord/soduko/pyssel i medan i den andra betade jag av sidorna som i en roman. Kanske skulle ha hittat något lite mittimellan.

Beat the system!

HAHA! Trots att jag inte kunde gå o lägga mig i tid igår kväll så lyckades jag komma upp och duscha innan 07.30. Hoppas att jag kan hålla mig till 16.00 nu, det kan bli svårt men ibland måste man ju offra sig "for the greater good".

Ingen dusch tidag

I morgon(tisdag) har kommunen bestämt sig för att stänga av värme och varmvatten från kl 07.30 - 16.00. Det blir nog till att gå upp vid sju o duscha o sen gå o lägga sig igen.

Är det någon mer som kommer vara utan under tisdagen?

I Iran finns inga Homosexuella.

Det här verkar vara en mycket begåvad och upplyst man. Jag låter videon tala för sig själv.



SNL har gjort ett litet svar på detta tyvärr går det bara att länka adressen så ni får klicka själva. Klart se värt, lyssna på texten. LÄNK

Life enligt uggla

Enligt Alex Shulman (genom Magnus Uggla i Babben o co) Så bör en blogg uppdateras ca 6ggr per dag för att hållas vid liv... Jag tror att det är en av de tio budorden för de stackars bloggare som följt i hans spår och ligger på mest uppdaterade på blogg.se.  Därför gör jag ett extra inlägg för att komma i rätt riktning...

image54
Jag läste nyss att vår kära Alex har resignerat. Efter att ha läst hans sista inlägg så har jag faktiskt fått lite ny respekt för honom, har som sagt inte läst fruktansvärt mycket av hans blogg innan, mest för att i min tysthet bojkotta det som bloggen stod för. När han nu går ut och skriver att allt han sagt och gjort är skit och han har uppslukats av bloggandet kan jag faktiskt förstå honom. Det finns dagar när det bästa som finns är att klanka ner på andra för att själv verka bättre, men egentligen så är det  ju ingen skillnad på det och mobbing. Bra jobbat Alex! Hoppas att ditt nästa projekt är mer konstruktivt än destruktivt.

Kvällens gåta

image53

Vad är det för fel på den här biljetten? Jag tog bilden strax innan jag la upp inlägget.
Svar kommer i morgon kväll.

Kontrast

Väl tillbaka i studentstaden träffar jag en kompis.

Peter - Hej hur har helgen varit.
Kompis - Sådär, hamnade i slagsmål och åkte in i fyllecell
Peter - Jaha ajdå.
efter en stunds diskussion.......
Peter - Ja Matilda började på dagis idag
Kompis -  Jaha va trevligt..

Annars lever vi ganska lika liv..... ;)

RSS 2.0