Storhandling

Idag var jag o frugan och månadshandlade, oj vad duktiga vi är. så nu finns det saker i alla skåp hemma. När vi skulle åk afrån affären så körde jag över en refug med svärfars bil så att den studsade, folk kollade lite lustigt jag undrar varför. Som tur var så fick inte bilen några bestående men, kollade efteråt.

Hörde en lustig sak när vi var ute o gick idag. Tjuvlyssnade på två smågrabbar som spelade fotboll på gatan, den ene påstod att det inte fanns några korgar på lidl så han brukade stoppa varorna i fickorna när han handlade mycket, en gång hade en gubbe anklagat honom för snattning.
1. Finns det inga varukorgar på lidl? jävla tyskar o va lustiga.
2. klart man stoppar saker i fickorna.. vem orkar släpa på en vagn om man ska handla ett gäng saker, man har ju inte snattat förrän man har lämnat butiken..

Jaja ikväll blir det tidigt i säng sov gott världen.

Jämstäldhet?

Jag och min far var ute och gick idag, så kom vi in på den mänskliga naturen. Han sa då en sak som jag tyckte var ganska tänkvärd; Vi mäniskor har ju levt som nomader i många tusen år som jägare och samlare, det var männen som var ute och jagade och kvinnorna som stannade och såg till hemmet. Det är ju bara den senaste procenten av våran levnadstid som vi börjat leva annorlunda. Därför kanske det inte är så konstigt att tex män har bättre lokalsinne, för att hitta hem när de har jagat eller att kvinnor är bättre på att sortera och organisera för att kunna ha koll på hushållet.
Självklart ingen regel utan undantag och de senaste hundra åren har ju satt sin prägel också, men jag tror nog att vissa instinkter är lika svåra att bli av med som den där svanskotan.

Tro nu inte att jag anser att kvinnorna ska sköta hemmet och männen jobba o tjäna pengar,  vi lever ju faktiskt på 2000-talet men den här hysterin om att varenda detalj ska vara jämställd tycker jag är lite överdriven.
Jag undrar hur många hundra år till det kommer att ta för oss att inse att kvinnor och män faktiskt har olika förutsättningar och anpassa samhället efter det istället för att försöka forma kvinnorna efter en norm som passar bättre in på män.

Hej och välkommen

Detta är alltså första inlägget i min första blogg. Detta kommer att få fungera som labbråtta tills jag verkligen kommer på vad jag vill skriva om. Då kommer det säkert att blir en ny, mer seriös blogg. Vad jag känner är i alla fall att det är varje människas rätt i dagens samhälle att få skriva av sig om saker o ting, personligen kan jag inte förså folk som läser om skiten men det kan vara sköt att skriva i alla fall.
Detta kommer som 99% av alla bloggar som finns på nätet handla om mig som huvdrollen i min egen film och saker jag upplever, som sagt sjukt intressant för alla som inte har något eget liv. Jag kommer nog mest att skriva om saker som jag stör mig på men jag kan nog försöka klämma in en ljusglimt då och då.
Jaha nu är det dags att sova, gonatt världen!

ps. undrar när man blir kändis ds.

RSS 2.0