långhelg

Nu är det färdigstressat för den här veckan. Nu tänkte jag ta det lugnt och slappa med familjen ända till söndag. inga krav inga förpiktelser.. bara att se till att barnen får mat och sömn.. inte så mycket mer.
Ibland är det skönt att faktiskt vara student fortfarande, kunna bestämma lite över sin tid i alla fall. Jag blir nog tvungen att skaffa ett jobb med ordentlig flex om jag ska kunna överleva..

trevlig valborg på er!


Matmode

Satt och åt varma mackor förrut när jag kom o tänka på vad o2000-tal det är med varma mackor. Nu ska ju allt vara GI. Noll kolhydrater, massa skumma korn och sallader som man inte kan uttala namnet på. Det finns ingen plats för gamla hederliga varma mackor längre. För vem vill stoppa i sig äcklig formfranska med smält, fet ost och varma tomater som man bara bränner sig på?
Gör en sats så kan du ju svara sen. Den lukten när mackorna är klara, den är oslagbar. Varför levde man inte på 70-talet när det fortfarande var mode med fetgrädde och riktigt smör. Nej nu ska det vara quinoa, ruccola, soltorkade tomater och olivolja istället. Allt ska vara så jävla nyttigt.

Jag undrar hur modet kommer att se ut om 20 år. Kommer man då liksom nu sitta o skratta åt den omoderna maten som man åt på 00-talet. Hur säger man det förresten? än så länge kan vi ju säga 2000-talet men det innefattar ju egentligen 1000 år och år 2900 kan man fortfarande säga att det är 2000-talet. så säger man 00(noll-noll)-talet? det låter ju inte riktigt klokt.. :/ men men man måste väl bara vänja sig.

I alla fall så äter vi nog ganska "gammal" mat. Med rätter som middagsgryta (kokt falukorv, potatis och morötter) makaronilåda, fläskpannkaka och annanaskassler har vi inte riktigt tagit klivet in i 2000-talet. Men vi är inte ledsna för det. :D

Vad äter du för mat? äter du mat från 2000-talet eller har något tidigare årtioende växt sig fast i din diet?

det där med möten..

Idag har jag nog varit på mitt livs första "arbetsmöte" dvs ett möte där jag aktivt skulle deltaga och komma fram till resultat tillsammans med personer från organisationen.
Det var en upplevelse må jag säga.. kände verkligen att jag hade mycket att öva på.
Hade massa vaga ideer inför mötet om saker som jag skulle ta upp och saker som de ville ta med. Men det visade sig att det jag tänkte ta upp var ganska irrelevant vid det här tillfället och det som de ville säga var inte alls vad jag trodde att det var.

oj va luddigt o ospecifikt..

i konkreta ordalag så trodde jag att vi skulle ta fram en mall för de informationstavlor som tryckarna har i sina kupor och att man på dessa skulle redovisa mål och förbättringsarbete.
Det visade sig att arbetsledarna i första hand ville strukturera upp sin egen tavla på kontoret och där presentera massa produktionsdata... dvs vi var inte riktigt på samma plan.

Men nu vet jag det till nästa gång, då kan jag ha en liten annan infallsvinkel så kan jag försöka övertala dem om att min ide faktiskt är bättre än deras ide. ;-)

lugnt..

...o fint har det varit här på bloggen några dagar...


Orkar verkligen inte blogga nu, har så mycket annat att stå i. Plus att ni skriver ju så fruktansvärt mycket att jag inte hinner skriva själv på mina lediga stunder.. ok jag kanske har varit sån också men WTF!

En liten uppdatering om mitt liv då..

Familjen
mår bra med undantag för Malte som är lite snorig.. tror nig det ska lösa sig snart.. vi börjar komma in i lite rutiner nu och Maria hinner med sig själv lite i alla fall.
Hon pratade iofs om en rabarberpaj ikväll men den har jag inte sett röken av, blir kanske imorgon istället..
Matilda är i full gång med dagis.. idag var nog sista gången för i vår som hon gick dit i overall. Hon hade blivit så varm när hon var ute o lekte att hon tagit av sig den själv (japp hon har lärt sig att använda dragkedjor.. underbart!)
I morgon får Maria ta en sväng på stan efter sången och hitta ett par bra överdragsbyxor till tildan.

Praktiken börjar dra ihop sig tidsmässigt nu.. och som vanligt så kommer man på massa saker nu som man skulle ha vetat när man började, som att det är både intressant och nyttigt att läsa viss litteratur... har läst 1.5 bok o mötesstrategier idag och det var riktigt givande måste jag säga.. nästan så man blir sugen på att bli kommunikatör/informatör när man blir stor...
Har tagit 117 av 340 personalfoton under den första fotoveckan så nu är det bara 2/3 kvar.. + en instruktion för framtida fotografering. Av den uppgiften i alla fall.
Min praktikant kommer o hjälper mig tre halvdagar i veckan, imorgon ska vi på möte med tryckbasarna om några informationstavlor..

Knät / Träning går framåt sakta men säkrt.. kanske lite för sakta tycker min sjukgymnast. Han la en bra kommentar sist, när vi hade bokat in en ny tid tre veckor senare. "Om du inte har tränat så kan du låta bli att komma hit" vilket lät väldigt bryskt, men sen fick jag förklaringen att jag måste träna flitigt om vi ska kunna öka träningen då, och om jag itne har tränat, kan vi inte öka och jag behöver inte gå dit...
Annars försöker jag köra 3ggr i veckan, har inte vägt mig på ett tag nu, får försöka göra det nån dag..

Golfen är det väldigt lugnt med just nu, lyckades hitta en lucka igår så jag kunde komma ut och gå 6 hål i alla fall.. var riktigt skönt måste jag säga och jag längtar tills jag kan gå en 18-hålsrunda igen.. koppsnurr för birdie på sista hålet.. snopet..

Eftersom det här inlägget blev så kort så kan jag fylla ut det med några bilder på underverken. Här poserar de i kläder från minibee i mariefred som ägs av min farbors bättre hälft. Märken på kläderna kan jag inte i huvet..


Matilda i shoppingtagen (actionbild)
image196


Ja det kanske är lättaste stället att ta bilder på dem tillsammans ;-)
image197


Knubbisen
image198

morgonrutiner

måste säga att våra rutiner har förvridits lite sedan det här. Nu är det väldigt mycket ad-hoc för att få ut så mycket av sömnen som möjligt.

På mjölkpaketen kan man just nu läsa tips för ett sundare liv eller nåt liknande. Ett av de tipsen är att man ska äta frukost inom 1 timme från att man har gått upp. Men det är väl rimliga krav tycker ni som inte har barn... Men jag undrar om det verkligen gäller för småbarnsföräldrar.
Men frågan är om jag är uppe med malte kl 5. sitter med honom och somnar om tills klockan ringer kl 06.30 sen gör gör jag mig i ordning för dagen medan jag väntar på att maria ska vakna. Därefter vaknar resten av familjen vid 07.00 då ska Malte göras i ordning, matilda ska äta välling, gärna tillsammans med någon av oss och sedan ska maria göra i ordning sig. och gärna så ska matilda vara så klar att hon äter frukost tillsammans med oss. När är det då tänkt att jag ska äta frukost? en timme från 5? Njaaaa.. då lär jag garanterat inte hålla mig till lunch. En timme från 06.30 då är jag mitt upp i att ge matilda välling.. eller en timme från 7 vilket är 8 = en halvtimme innan Matilda ska till dagis = lite tajt...


Men jag klagar inte, alla hinner göra vad de ska på morgonen, Matilda kommer iväg till dagis i tid och jag kommer i ok tid till jobbet, efter att ha skjutit lite på mina arbetstider... ;-)

bild igen

Sitter och kollar efter hemsidor där man kan handla inbjudningskort till dop(nej vi har inte bestämt något datum ännu)

Hittade en bild som jag tycker känns rätt vanlig, en där man ljusat upp hela bilden och lagt på en vit ram. Tror det är typ så man gör, så  jag tänkte det där kan väl inte vara så svårt att göra.

Satte mig och mixtra lite i elements med en bild på barnen som jag publicerat tidigare.
 resultatet blev så här blev ganska nöjd, tyvärr hamnade malte lite i ramen, men  jag orkade inte hitta ett bättre kort, det skulle behövas lite mer yta i underkant... Jag vet knappt vad jag gjort eller om det är bra någon som har en åsikt?

image195



Sen börjar man läsa sina bloggar och ser det här. Då blir jag bara trött och vill inte hålla i en kamera mer. Fan vilken snygg bild, jag vill också kunna sånt :(

Malte

Den lilla knubbisen, han gör fortfarande inget annat än äter sover, skriker bajsar o kräks. Men han är för söt ändå. Har börjat öppna ögonen mer och mer och vi anar första leendena även om vi är medvetna om att det förmodligen är magknip. Dock hjälper det ju ändå lite för man kan ju se hur han kommer att se ut när han ler i framtiden :)
Stackarn är lite snorig nu så han har svårt att sova, så vi har försökt att lägga honom på mage istället. Vi är ju uppväxta på mage och vi lever ju så det ska inte vara någon fara.. han verkar sova mycket bättre nu i alla fall peppar peppar. Nej nu borde jag sova.. gonatt med er!

Matilda

Hon har kommit in i ett underbart stadium i sitt tal nu. Hon är grymt nyfiken på allt och vill testa så hon kan vad allting heter. Om man inte hör eller pratar med någon annan så upprepar hon frågan dubbelt så högt osv till man blir tvungen att svara..
Tyvärr så vänjer man sig väldigt långsamt. Jag är fortfarande inne i det stadiet där hon bara bubblar om allt möjligt och inte behöver något svar.
Frågorna låter ungefär så här

dä bile
DÄ BILE
DÄ BILE
DÄ BILE!

svar: ja matilda, där är bilen


Även om det kan bli lite tjatigt ibland så är det underbart att se hur det går framåt, hon har ett fruktansvärt stort ordförråd, även om hon inte alltid använder det. Det är lättare att kategorisera saker, då slipper man tänka så mycket ;)
Om vi tar bilexemplet igen så finns det  i grunden tre olika sorters motorburna fordon på vägarna:
- bile
- takton
- boppe

även fast hon kan säga motorcykel, lastbil, buss osv men kul är det.

lördag..

Dagen började kanon med att vi inte hade något bröd hemma... Varpå vi bestämde oss för att äta frukost på stan. Efter lite fixande o trixande så kom vi faktiskt iväg runt 9. För er som inte har två små barn hemma så är det ganska bra jobbat..
Det gick galant att gå på fik när man var fyra, Matilda var kanonduktig o Malte sov hela tiden tills han vaknade, åt och somnade om.. sen gick vi.

Tog en liten promenad på stan, kollade lite kläder tills Matilda blev fruktansvärt trött, då gick vi hem.

Tanken var att hela familjen skulle åka ut på golfbanan och äta lunch med farfar. De öppnade restaurangen, shopen och banan idag. Men när vi skulle åka så blev Malte lite putt och han o Maria stannade hemma.
Jag, Matilda o farfar begav oss ut till golfbanan och åt oss mätta på köttfärslimpa eller pasta med räkor. Efter det så tog vi en sväng i golfshoppen där matilda gick lös på floridabollarna och klubborna.. det ska nog bli en bra golfare av henne till slut.

Nu vaknade alla ur sin eftermiddagssömn så jag måste sluta..

ha en fortsatt trevlig lördag..

Veckans idioter

image194

De tre gärningsmännen lämnade platsen i bil, rimligen med helt oförrättat ärende.
Swedbankkontoret i fråga är kontantlöst, enligt vittnesuppgifter, något som också styrks av information på Swedbanks hemsida.
På kontoret erbjuds främst mäklartjänster. För penningdelen finns enbart insättnings- och uttagsautomater.

Bra jobbat killar, har ni hört talas om något som heter INTERNET där finns det något som kallas HEMSIDOR där kan man göra en FÖRSTUDIE om arbetet man ska utföra...
Men annars var det säkert väl utfört...

tack tack

Alla som berömmer mina barn.. det är väl inte så konstigt att de är söta med två så snygga föräldrar ;-)

Viktminskning..

Tydligen så har träningen gett resultat, mina benpass tre ggr i veckan och promenader till jobbet har visat sig vara bra även för min vikt.. för första gången sen typ gymnasiet kanske så ligger jag under 80kg. Vikten mättes i morse vilket förmodligen ger en lite lägre vikt än om jag skulle väga mig nu på kvällen men ändå.. =D målet är väl typ 75 kg... då borde jag ha kommit ner under "övervikt" på mitt BMI i alla fall..

Snön ligger vit på taken...

....endast tomten är vaken.

Jag ser det snöar, jag ser det snöar
det var väl roligt hurra!
Nu kommer vintern, nu kommer vintern
som vi har önskat hurra!

Nu tar vi kälkarna fram
o vantarna på
o sen vi åka i backen ohej! vad det gå!


eller så var det april.. var fan kom snön ifrån???

Bilder

Familjens kvinnor vilar upp sig

image189


Syskonkärlek

image190
image192


Världens vackraste Matilda

image191


Vårklädd för en stund i lekparken


image193

Två veckor senare

Idag fyller Malte 2 veckor, hurra hurra!

Har helt plötsligt lyckas klämma in en lite stund framför datorn bland allt blöjbytande, vaggande o diskande. Maria o Matilda är på turne ensamma utan Malte för att Matilda ska få lite egentid med sin mamma. Vi killar är kvar hemma och håller ställningarna, Malte sover förhopningsvis ett tag till och jag har redan hunnit diska, jippii!!!

Så.. hur går det då? Fick höra från någon på jobbet att det är är inte dubbelt så mycket jobb att ha två barn istället för ett, det är tre gånger så mycket jobb. Jag är nära att hålla med i alla fall nu i början, när dessutom Matilda är lite småkrasslig och har fått för sig att mat är blä så blir det inte mycket bättre..

Men trots allt klag så är det faktiskt rätt mysigt, Matilda är så stolt över sin lillebror och vill klappa, pussa och mysa med honom hela tiden, och det har faktiskt sin charm att sova sked med ett barn på varje sida, man behöver inte så varma täcken ;-)

Senare ikväll ska förhoppningsvis en kompis komma över med en datasladd till kameran som jag lånade av honom för en vecka sedan, sen ska jag kunna publicera lite fina bilder på syskonen.

RSS 2.0