Inte

Du ska inte säga inte om du inte menar inte.

Det gäller att läsa igenom sina mail två gånger.


Spagetti

Någon vis lärare sa en gång att den viktigaste informationen sprids på kafferasterna. Det låg nog inte bara något i det utan det var den nakna sanningen rätt ner i våran kunskapskälla.

Har precis haft en mycket givande fikarast med den ena handledaren och killen som skriver ex-jobb. Fick reda på många viktiga saker som jag inte hade en aning om innan. En sak som jag dock visste innan är att det är spagetti(western)  skrutkur i företaget. Det finn en miljon system som alla använder på sitt lilla sätt. OCh alla gör verkligen på sitt sätt som de har kommit på själva också. kul..

I alla fall berattade snubben att hans uppsats handlar om hur det borde vara i företaget, vilken osökt leder mig in på uppgiften att beskriva hur det faktiskt fungerar i praktiken. Det känns som att det kan vara ett arbete som sträcker sig över hela terminen. Det skulle faktiskt vara både givande och roligt.
Kartlägga processer.. nehe.. det är jag nog först på CIL att göra min T6 om..

Jag och bussar..

Inatt skulle vi fira av någon på ett uteställe på landet. Man var tvungen att ta bussen dit. Jag tror att det var en klass som slutade eller något, var inte så insatt. Tyvärr hade vi inte hunnit förfesta innan så vi såg fram emot en antingen dyr eller nykter kväll. Som tur var så hade jag en kompis med mig som ägde ett kassaskåp som stod utanför klubben. I den förvarade han mängder av ahlgrens bilar.
Under kvällen blev jag i alla fall så kalas att jag höll på att missa bussen hem, det hade ju inte varit så roligt att sova där ute. Tror jag hann med ca 1 min eller nåt.

När jag vaknade så skulle vi resa iväg, ut i friheten och luffa. För det behöver man ta med sig folk. En människa som vi hämtade var en bror, som bodde hemma hos marias mamma, som var blind. Han hade stannat kvar hemma för att hjälpa till. När vi sedan skulle åka så var även min pappa bind och blev väldigt sentimental och påstod att jag alltid hade bott hemma (undermening jag skulle flytta för första gången) och att det var annorlunda med min bror som faktiskt hade flyttat flera gånger. Då intalade jag honom att rent tekniskt sätt så bodde jag faktiskt hemma fortfarande. Jag hade ju ingen fast adress någon annan stans. Då lugnade han ner sig och vi kunde åka.

När vi väl satt oss på bussen så kom diskussionen upp om vi skulle packa i varsin liten väska eller om vi skulle ta min jättestora ryggsäck och skicka runt (jag ville nog egentilgen bara skryta med min väska). Jag blev ordentligt nedröstad och när jag skulle gå och packa min lilla väska fick jag känslan av att bussen skulle gå snart. Frågade busschauffören när bussen gick och han sa: för en minut sedan. Sedan drog han av en rivstart körde iväg i 150 blås, jag fick ett jäkla sjå att ta mig tillbaks till våra sittplatser längst bak i bussen. Otur tänkte jag, nu har jag ju ingen packning med mig. Och jag som inte har råd att köpa allt jag behöver, har ju inte ens ett par bra badbyxor..

konstnären

Nu ska ta tag i min obefintliga konstnärliga sida igen.. kanske.. om jag har tid. Har i alla fall gett mig förutsättningarma. Installerat om Elements (jag vet men jag är bara amatör) och håller på att införskaffa illustrator CS3, kan bli intressant.
I alla fall så kanske jag nån gång i framtiden ska stila om min blogg lite, börjar tröttna lite på desgninen nu.. vi får väl se.
until then.. sova..

www.justfuckinggoogleit.com

Jag föll i min egen grop.. Det var ju bara att googla i fem min så hittade jag en bra förklaring. Någon brud som skrivit en hel uppstats om användningen av portfolio. Så här skriver han:

"Ordet portfolio är engelskt och kan delas i två latinska ord, portare som betyder att bära
och folium som betyder blad eller papper. Förr i tiden samlade hantverkare, konstnärer
och artister på detta praktiska sätt ett urval av sina alster, ett bra sätt att sedan kunna visa
sina talanger och förmågor."
(Castiglioni Delgado, 2006)

wiki2 portfolio

Jag anar att folio i portfolio kommer från binderiets folio som är den största storleken på en bok, över 35cm. Brukar inte portfolios vara ganska stora? sen är bara frågan vad ordet port härstammar ifrån och vad det innebär i sammanhanget. En helt egen tolkning är att det kan vara en port/öppning/dörr till de verk som man har skapat.

Snälla upplys mig

wiki

Det har varit en väldigt lung förmiddag, sitter egentligen o väntar på att få massa svar på mailen angående en förfrågan jag gick ut med igår eftermiddag. Tyvärr är det bara två av ca 10 som har svarat. De kanske inte har lika lugna förmiddagar som jag har.. ?? konstigt.....
iaf så tänkte jag ta tillfället i akt och fortbilda mig lite, så jag sitter och läser om tryckeriet och binderiets ädla konst på Wikipedia. Frågan är om det verkligen är det bästa sättet när jag har en tryckhall väggivägg med mitt kontor... =/  men allvarligt så känns det lite udda att springa omkring där nere på golvet o inte göra något vettigt, bara snacka skit med folk. Då är det tryggare att stänga in sig i sin lilla skrubb, usch peter hur svårt kan det vara??

lugn..

Det händer inte så ofta men nu sitter jag här i soffan och gör ingenting. Det är iofs lite ljug eftersom jag har risgrynsgröt puttrande på spisen, men den sköter ju sig själv..

Matilda sover sen en timme tillbaka och maria är iväg och handlar med sin mamma, de skulle tydligen hälsa på någon först. Så nu sitter jag här ensam i soffan o bara njuter av lugnet.

Kanske skulle passa på att läsa ut boken som jag började läsa nere i Ljungby. har bara de sista 30 sidorna kvar men har inte haft tid på en vecka typ..

alltså.. lite winnerbäck och en bok =)

igoogle

nu gjorde jag det igen, kom på en grej som jag skulle googla, går in på min igoogle och ser att oj.. några har skrivit i sina bloggar, läser inläggen och sen har jag totalt glömt vad det var jag skulle söka på.. kanske skulle sluta använda igoogle på jobbet..  men jag tycker ju om den.. :(

jaha..

Loggade in på blogg.se och såg att översta rubriken var fredagsnöje, det är väl tisdag idag?

Kanske beror på att jag inte har så mycket som jag tycker är intressant att skriva om, vill ni veta mer om mitt liv får ni ju gärna gå in på Marias blogg, hon är lite mer aktiv. Och eftersom vi gör det mesta tillsammans så...

Igår var vi och storhandlade för ca 2500 kr (inklusive en kaffebryggare) ganska mycket pengar, men nu kan vi äta oss mätta några dagar framöver i alla fall.

shiiiit vad har hänt med mig.. sluta läsa min blogg nu! det kommer nog inge mer spännande här..
(ja jag skriver bara när jag är uttråkad eller är arg, men det är ju gammalt....)

Fredagsnöje

- Äta
- Kolla på hockey
- Diska
(- blogga lite)
- Sova


I morgon är det IKEA som gäller, är det nån som vill tävla i mest svenssonpoäng?

HELG!

 Nu är det helg *tralalala* skönt att vila upp sig, ok jag har inte gjort så mycket men jag har ändå gått upp halv sju varje morgon och kommit hem runt 17 det är man inte van vid som CIL-student.
Ikväll ska jag i alla fall på hockey o hejja på mitt gamla lag KH95. tydligen en viktig match idag. Tror att det handlar om att få kvala uppåt. De borde vinna, i alla fall om man tänker på hur motståndarlaget var när jag spelade, men det var ju iofs ett tag sen då var det bara snack om att komma upp i trean, nu kanske det blir något gjort också.  Det innebär att Mighty Ravens kanske har blivit bättre också.. vi får se kul ska det bli i alla fall. Och bäst av allt är att vi slipper stå utomhus =D

Trevlig helg!!

äntligen..

känns det som att jag har kommit någonstans med min praktik. Jag har inte kommit på något konkret, men jag har faktiskt lite uppslag på saker som jag skulle kunna gräva lite djupare i. Annars har den här veckan varit ruskigt seg, har kännt mig ganska dålig faktiskt. Men nu är det helg och jag kan nog gå hem med hakan högt.

ps. tryckbranchen är sjukt snurrig. jag kommer förhoppningsvis kunna lite mer när jag är klar här om ca 4mån :) ds.

pigg pigg piggelin

Idag har vi fått sova själva hela natten  i sängen. Jag kan säga att det gör underverk för nattsömnen. Jag är ruskigt utvilad idag. Ska bara hitta något att lägga all energi på.

Jobba hårt, om 8 timmar är det helg!!!

Intrång!!

När jag kom till jobbet i morse så var min dator igång, Jag minns mycket väl att jag stängde av den igår.

När jag slår på skärmen så ser jag att det är någon som fjärrstyr min dator, jag vet att IT-avdelningen kan göra det så jag springer bort till dem (sitter vägg i vägg) Men de har inte kommit ännu. Panik.

Går tillbaka till kontoret och kollar på datorn igen, det verkar inte vara någonting på svenska på skärmen och längst ner står "click to regain controll" Visst jag klickar och får tillbaka kontrollen över min dator.

Då ser jag lappen som praktiskt taget ligger över tangent bordet (lappen är ett A4-papper). Där står det

"Jag har lånat ut din dator till tekniker i Frankrike, Logga ut dem / IT-avdelningen"

Jahaja.. trevligt. tur att jag inte har börjat tanka porr på datorn ännu då..

Revy

Igår kväll var vi på Katrineholmsrevyn. Har aldrig sett den förrut men i år skulle den tydligen vara lite vassare och mer politisk. Skulle ta upp saker som hänt under året osv..

Måste säga att jag är positivt överaskad. Det var Skitkul måste jag säga. Många gånger satt jag faktiskt och asgarvade, det händer inte så ofta nu för tiden.  Man behövde inte ha bott hät för att fatta ironin över komunfullmäktige, stadsborna och lokaltidningen.
I början kändes det väldigt glad amatöraktigt (alla skådespelarna är amatörer) det inledde med en "gruppdans" som var noll synkad och en sång som var sådär, men när väl sketcherna började så höjde de nivån många snäpp. För er som bor i Katrineholm och närhet (förutom Flen) SE DEN!

Tummen upp!

hört på lunchen

Jag tänkte skriva ett inlägg om några tjejers diskussion på lunchen igår, de diskuterade WoW och var inte speciellt insatta.. kom på efter ett tag att jag inte kommer ihåg vad de sa bara att det var ganska kul att tjuvlyssna, därför ger jag upp... Ni kan ju tänka er själva ;-)


Bloggdesign

Jag har tröttnat på min design.. frågan hur jag ska göra nu. Har inga uppslag för hur den ska se ut.. Förslag?

Information kan vara tröttsam...

Har nu suttit och lyssnat på två st timmeslånga informationer där man endast rablade historik, data och siffror. De som skulle lyssna var trötta efter ett möte, jag satt på två, utan rast och skulle vara uppmärksam på hur väl de skötte mötet..  ZzzZZnark..  Finns en del att göra där skulle jag väl säga..

och nu... bearbetning

ps. min handledare tyckte att det skulle bli jätteintressant att se vad jag hade för åsikt om mötena. ojojoj... ds.

På riktigt

Nu börjar det på riktigt om ca 30 min. De två första dagarna har mest varit att komma på plats och komma i ordning. 
13.30 Drar den första kvartalsinfon igång, då ska jag sitta med som observatör och se hur duktiga de är på att ha möten. Har egentligen ingen aning om vad jag ska se eller lyssna efter men jag hoppas att det löser sig.. försökte rådfråga Jacobssen (2002) om observationer men han hade ju inte skrivit något av värde..

håll tummarna...

Sova tidigt?

Det är inte min grej.. har vant mig vid en dygnsrytm som inte passar med att börja jobba kl 08.00 måste jobba på det.

Men jag skulle dö om jag började jobba klockan 7, min kära fru tycker man förstör hela dagen om man jobbar 8-17 istället för 7-16, men så är hon ju bagare in i själen också..  Speciellt släkte det där..

Sova, japp, gonatt...

Ägg i röven?

Ja se själv och begrunda...


Tack Simon för tipset..

Informationsmiss

Lunchen idag var väldigt intressant.

Det hela började igår när jag var på rundvandring o någon visade mig det lilla lunchrummet som var mycket bättre och låg mycket närmare mitt kontor än det stora lunchrummet, bra tyckte jag o la in min mat där i morse när jag kom till jobbet.

När jag väl går på lunch vid 12 så sitter det några tjejer och äter vid ett av de tre borden, inget mer med det. Kommer en tjej till medans jag står och värmer min mat i micron (det verkar som att bara en av två fungerar). Därefter tar jag en gaffel och ett glas ur diskstället och sätter mig med en av gratistidningarna vid det andra bordet.
Så småning börjar det droppa in mer och mer folk, varav uteslutande är av det kvinnliga könet. Efter ett tag kommer en satt kvinna in och börjar gorma om att hennes blåa mugg har "sprungit bort" jag kollar lite generat på det jag dricker och inser att jag har tagit hennes. Ber så hemskt mycket om ursäkt men hon vet att jag är ny så det gjorde tydligen inte så mycket...
Då upptäcker jag att alla har tagit med sig egna bestik och glas till fiket, det finns inget gemensamt.. men det var tydligen någon som glömde nämna det för mig..
Under hela lunchen kommer det inte en enda kille och sätter sig i lunchrummet, ganska intressant då det är ett mansdominerat företag..
Det lunchrummet är tydligen för ekonomi- och personalavdelningen listade jag ut efteråt, men det var också någon som glömde berätta för mig..

Spännande...

Första inlägget från jobbet(Praktiken)

Nu har jag fått klorna i en dator på jobbet, så nu har både eget kontor och dator.

Dock fick jag inte behålla den datorn som redan stod här, den var tydligen för bra för mig, har iaf inte märkt något fel på den här datorn, den duger till att maila och blogga ifrån.

Förhoppningsvis kommer det inte att bli så många mer inlägg härifrån, borde ju få mycket att göra inom en snar framtid. I morgon ska jag i alla fall observera två kvartalsmöten som hålls med samtliga medarbetare uppdelat i fyra omgångar. Spännande, kommer sitta som en filur o anteckna vad folk säger och hur de säger det.. :)

svärmor på bio

image147

Jag är ju lite "smyg"fan av Arn, har läst alla böckerna(4) två gånger, Janne är grym på att beslriva fältslag. Men nu har det ju tydligen kommit en film om böckerna om jag inte har missförstått den massiva reklamen.. :D

Problemet är att det inte är någon som vill gå på filmen med mig (dvs Maria vill inte) men tydligen så är hennes mamma sugen på att se filmen och har samma problem, så lösningen får helt enkelt bli att ta med svärmor på bio, bjuda såklart.. oså lite popcorn, helkväll.
Jag vägrar att gå på bio själv, det är värre än att gå på restaurang/äta i matsalen själv.. utstött varning.

nu ska jag försöka gå o lägga mig tidigt gonatt

spännande / panik

har varit första dagen på min praktik idag.. intressant som fan.. här kan vi snacka företag med växtverk.. spännande när man går omkring o presenterar sig på företaget och säger att man ska kartlägga informationsstrukturen och alla säger att "ja det kan ju behövas" o skrattar lite.

Jag har absolut inga förväntingar på mig..


Ojojojoj.. det blir en mycket intressant vår det här =D

bloggdesign..

hjälpte frugan att fixa hennes blogg igår och idag.. (hon gjorde det mesta själv) måste bara skylta o säga att den blev jättefin.. randig o dan.. plus att hon är ifatt mig på besökare, fusk o vara mammaledig ;-)

Updatering..??

Har kommit in i en lågbloggfas just nu.. om det är någon som har undgått det.. Känneri nte att jag har något särskilt intressant att dela med mig av, men det kanske det finns.. vem vet..

Har även rensat på min rss-lista igen.. nu har jag nästa tagit bort alla bloggar som skrivs av folk som jag inte känner irl.. även några som jag känner.. det blir verkligen för mycket att läsa, och det är roligare att ha några som man intresserar sig för än massa som man inte orkar läsa.. Jag kan inte förstå hur folk att ha dit och vara aktiva bloggare och samtidigt ha ett verksamt socialt liv. Inget ont mot er, bara det att jag saldrigs skulle klara av det..

I alla fall...

I morgon börjar mitt nya liv, så jag tänkte att det kanske är lite intressant att skriva om i alla fall.

Jag ska gå från teorinötande student till arbetslivsverksam praktikant på ett större tryckeri, BIG Difference!!
Har fått ett riktigt intressant uppdrag att ta mig an på företaget, om än något luddigt än så länge. Tänkte ta första veckan till att bena ut vad det faktiskt är jag ska göra och hur i *** jag ska ta mig an det.
Detta kommer med största sannorlikhet sluta i en 8-17 jobb vilket kommer innebära att jag kommer få ännu mindre tid att blogga än innan.
Ändring nummer två kommer vara att jag förmodligen endast skriva om mig själv istället för allmänna refletktioner eftersom jag inte har någon tid att komma på smarta saker att skriva..

men men.. vi får väl se det finns ju som sagt ganska många heltidsarbetande som faktiskt har tid att blogga också..

idrottsgalan..

Helt underbar tajming när La Gaylia tränger sig fram till Anja Pärson och sjunger "youre not welcome anymore" och sedan skyndar sig bort till Zlatan för att be honom "lay down and die"..

Man kanske skulle fundera lite på vilka låtar man väljer ibland...

söndag

ja.. eller.. jo.. jag skriver väl då...

det var kul igår, inget 90-talsrally från djn plus i knaten hoppas att de sparkade den killen..

annars finns det väl inte såmycket att säga, en helt vanlig lördag i ljungby.. de som brukar vara ute va ute, de brukar gå hem först gick hem först o de som brukar gå hem tillsammans gick hem tillsammans...
ingen "time of my life" men kan inte heller säga att det var tråkigt.. precis som det ska vara...

sov länge idag.. skönt synd att man är sjuk fortfarande, snoret svider verkligen ihjärnan..

too easy?

Jaha.. var vi klara då? har jag åkt ner till Ljungby för det här lilla? Jahapp.. sen då? måste ju ändå vara kvar till nästa vecka.. har inte råd att åka hem igen.. hmm känns som att det kommer bli en vecka med mycket film och serier..

någon som har ett förslag?

julslut

Nu är julen slut nu kastas allting ut, eller nåt sånt.. behöver ju inte citera det rätt är ju inte ens på rätt dag.
Vi hade förtidsjulgranplundring idag, ni kan se bilderna här. Detta avslutades som sagt med att jag åkte ner till ljungby där vintern är över på riktigt.. Endast 30 mil söderut och varenda liten snöhög är borta (vad jag såg i alla fall) och regnet piskade mig i nacken på väg ner till nålen där jag nu huserar den närmsta veckan. Spännande.. eller nåt.

Sitter här på golvet med någon provisorisk lösning på dator med uppkoppling och trycker ångestchips med en riktigt fet dip som grädde på moset. Tänkte läsa bok ikväll men som någon nämde så är ju varenda jävel tillbaka i ljungby o måste blogga så jag har man itne tid till något annat ä att läsa bloggar igen..

haha nu klagade jag lite med flit... haha kul peter...

det värta är i alla fall att vara ifrån familjen..  precis som man börjat vänja sig vid familjelivet... =(

ååååååååååååååå

ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååh


(Ja jag är tillbaka i ljungby)

God morgon söndag.

Nu börjar et bli ruskigt nära att åka ner till det andra livet igen.. Tåget går i morgon någon gång. Sorgligt, på flera sätt.
Dels måste jag vara ifrån min familj i ytterligare 2 veckor, precis när jag har börjat vänja mig vid att vara hemma, gå upp halv tio börja dagen med en latte , höra ljudet av springande barnfötter och sen inte gör något vettigt förrän.. tjaa inte alls egentligen.
Dels så kommer det vara mitt sista besök i ljungby på ganska länge, vilket innebär att jag inte kommer att träffa mina kompisar på väldigt länge. Inga sena kvällar film och House, inga nätter med sällskapsspel och rödvin och inga 12 timmarsdagar i skolan utan att göra något.  Hmm får väl förska klara mig.
Lär inte vara någt problem att fördriva tiden, det där med jobb har jag hört tar lite tid, för att inte tala om att vara förälder ;)

Jaha, nu blev det ett sånt där klaginlägg igen, men det har jag kanske kommit fram till för länge sen att när jag har kul och är sysselsatt då finns det ingen tid för att blogga.

hej svejs, imorgon kommer ni kanske höra från peter/studenten igen.

Nytt år nya möjligheter..!?

eller nåt.. nu är i alla fall det nya året här. Nyåret firades in med oxfile, sällskapsspel och ciderchampagne. Trevligt. Väldigt vuet och sansat men trevligt.

Matilda Fick psykbryt när hennes grönpepparsås var slut till varmrätten(hon åt den med sked och hoppade resten av maten)

Lilla fröken sov så gott när vi skulle gå hem så hon fick sova klart, vilket ledde till att vi fick en natt för oss själva, skönt med sovmorgon till elva, det händer ju inte så ofta annars...

Det nya året inleddes med en frukost på kaffe/latte och leftovers från moussetårta, lunch på donuts och chokladfingrar och en middag på mängder av tacos. Leva nyttigare.. nja.. inget nyårslöfte för mig..

RSS 2.0