Busy busy

Har varit en helhektiskt dag idag.

Besök av farmor på dan, trevligt trevligt farsan var här o bjöd på smörgåstårta mums.. Matilda smakade räkor för första gången, en riktig hit blev det. NAM NAM!

Har även tvättat hela dagen, till skillnad fråntvättarna i ljungby där man drar igång två tvättar ca två timmar innan man ska ska sova (1 timme tvätt, 1 timme torktumling, hängtork över natten) så tar det lite längre tid här. Standard är väl 6 maskiner, plus lite extra. Idag var det en bukowskinalle som luktade kräks och en matta full med kaffesump.

Kvällen ägnades åt att göra bröllopstårtor. Leverans imorgon kl 15.00 till 70 pers så det var lite att förbereda idag. Nu ska vi sova o vila upp oss så vi orkar göra klart tårtorna (läs bakelserna). Har suttit med dekorationer nu i några timmar. 30 marsipanrosor, 15 hjärtan och 40 blad. =D kul kul

nej.. sova.

ps. matilda måste ha ett eget rum, hon vaknar jämt så fort vi kommer in i rummet. Någon som har en billig trea/fyra att hyra ut på söder i katrineholm ;-) gärna med plats för en tvillingvagn också. ds.

ps2. nu funkar mokabryggaren mums. ds

God fortsättning

10 days since my last confession.

Mycket vatten under broarna, så jag kommer inte göra någon sammanfattning av julen. Det skulle bli en D-uppsatts o det orkar jag inte med..

Därför hoppar vi till nutid direkt.

Imorgon är det nyårsafton. Suprise! om det var någon som hade glömt det och använder sig av min blogg för att hålla sig updaterad.  Mupp!

Det blir en lugn nyårsafton med svärföräldrar o deras kompisar, kanske hattar, kanske fyrverkerier, förmodligen god mat och med största sannolikhet trevligt.

nu slutar jag med en mening som kanske kommer bli vanlig, "Oj, det kom någon måste sluta bye bye"

God jul och hej då

Till alla som jag inte har sagt det till personligen, och ni andra också.

Underbart med "jullov" Går på ledighet med bara en liten rapport i bagaget som inte ska vara inlämnad förrän i mitten av januari.

äh, GOD JUL ALLIHOPA! hoppas ni äter er riktigt tjocka o feta ;)

En smak av det riktiga livet.

Har varit väldigt tyst här på sistone, en försmak av vad som komma skall? Jag har haft en långvecka hemma med familjen och trot eller inte men när man är där tappar man faktikt lusten att blogga. Betyder detta att bloggen är ett substitut för ett riktigt liv här nere i ljungby? Kanske.. för alla andra cilbloggare kan jag inte tala, men det stämmer nog för mig i alla fall. Skulle gissa att "livet i ljungby" skulle hålla med mig i alla fall.

På onsdag(eller torsdag) åker jag i alla fall bort härifrån. Inte för gott men för en längre tid. Jag undrar om det betyder döden för flockdjur, när man äntligen återförenas med sin flock behöver man inte skriva av sig sina frustrationer.

iaf
helgen var underbar, hade en sagolik lördagskväll med min kära hustru i örebro. Helgen avslutades på måndagen med ett efterlängtat samtal från mitt blivande T6-företag. Nu är det klart jag får vara i katrineholm. *lättnadens suck*

Nu finns det inget som kan trycka ner mig under julen. Det kommer att bli den bästa julen hittils, med matilda som går o sträcker sig efter "boullen" som hänger i granen och frågar efter "namnam" hela tiden eftersom vi kommer fylla lägenheten med godsaker. (nej hon kommer inte få så mycket) För andra året kommer vi fira jul hemma hos "mommoj", "ille" och "ix". Jag ska spendera julen till att lära henne säga farfar och morfar också ;-)

Oj, långt inlägg, sorry. Nu ska jag nog göra mig i ordning o dra till skolan för att slöplugga lite.

the lord works in mysterious ways..

Efter många om och med så verkar det faktiskt gå vägen den här helgen, förhoppningsvis bättre än vi hade räknat med. Mötet igår kändes riktigt bra, det fanns många saker inom företaget som jag skulle kunna hjälpa till med. Hoppas bara att jag lyckades förmedla det på ett bra sätt. De sa att de skulle höra av sig så snart som möjligt. Nu är det bara att hålla tummarna igen.

Kvällen verkar bli av i alla fall. Nuär det bara några timmar kvar, och ingenting verkar stå ivägen. Har hört rykten om att restaurangen ska ha riktigt god mat också så det kommer bli kanon.

Matildas magsjuka gick över på två timmar, var bara lite efterdyningar igår efter att hon hade ätit, hon verkar inte lida av det i alla fall. Fördelen var att de inte ville ha in maria på jobbet när hon kunde smitta, så nu slipper vi stressa när hon kommer hem. *smiley*

Nej nu är det dags att göra i ordning sig, den som vill vara fin........

Grattis till oss på bröllopsdagen!

T6

I morgon gäller det, då ska jag ta företaget med storm, dominera mötet och visa att jag är en oumbärlig resurs. Eller ja, jag ska i alla fall gå dit och visa att jag är en trevlig kille. Håll tummarna för mig vid nio. (Ni i Ljungby slipper, jag vet att ni kommer vara utslagna då)

Förföljda?

Det här skulle vara en lugn helg, kolla på Matildas Luciatåg på onsdagen, gå på praktikintervju på fredagen och gå ut och äta på lördagen. Annars inget viktigt inplanerat.

Dock är det någon som inte vill att vi ska fira våran bröllopsdag. VI hade tänkt äta på en lite finare restaurang och kanske följa upp det med en mysig film. Men det fungerar inte så i katrineholm i december. Alternativen som finns är julbord, grekiskt eller pizza. Följt av ett tragiskt tyskt drama. Det är var staden har att erbjuda.

När vi nästan hade gett upp så började vi kolla runt i lite andra städer (man vill ju helst inte sitta och åka) Hittade en fin restaurang i Örebro som föll oss i smaken och ett billigt hotell som serverade frukost :-) det börjar ljusna. I en sådan stad så är det ju heller inget problem att hitta en biofilm, finns ju några att välja på.

Kanon, nu har det löst sig tänkte vi ska bli en jättemysig helg. Men då tänker  någon där uppe (som kanske inte uppskattade våran diskussion i bastun ;-) att så enkelt ska de ju inte slippa undan. Tanken var ju att de skulle få sitta hemma och sura så vi ger Matilda sin första sjukdom någonsin. Magsjukan går tydligen på dagis där hon var för första gången på två veckor igår. Stackarn fick upp all maten på overallen nu på kvällen när vi kom hem från mormor.

Hoppas verkligen att hon frisknar till. Mest för hennes skull men också för att vi ska kunna komma iväg och få en natt för oss själva. Vi skulle behöva det.

Bastu!

Bra nöje på en tisdagskväll bastu och öl(förhoppningsvis) Greeeejt! Det är trevligt när Mackan kommer på besök.. =D

Julafton!

Eller en liten, lite tidigare. Jag var tvungen att reklamera elsladden, och utan att tveka så gav han mig en ny, kanon nu har jag snart bytt hela datorn inför flytten härifrån. jeej.

Måndag morgon

Vaknar upp och är helt förstörd, så sent var det ju inte igår. Jag pallar inte att göra träningen direkt när jag vaknat så jag väljer att äta frukost först. När jag ätit frukost borstat tänderna och är beredd att dra igång jumpan så piper det i telefonen. Grattis du har vunnit en timmes extra sovmorgon för läraren är morgontrött! Tack för det televerket.

Sätter vid datorn till soundtrack från radion i bilverkstan bredvid. Ingen ide att sätta på musik det kan ju va trevligt med radio ibland, det var länge sen nu. Gluttar igenom det vanliga, min blogg, rss, och bloggtoppen. Hittar ett bekant namn ovenför mig på listan "bulten i bo" Om jag inte minns fel så hade en gammalklasskamrat till mig ett horn i sidan till den här killen för ca två år sedan. Tyvärr slutade min klasskompis blogga, tror han är pokermiljonär nu eller nåt. Lite kul att man känner igen det i alla fall. Hittar till och med inlägget som rör ämnet. Spännande att han ligger bredvid mig, även om det bara är för idag, imorgon lär han dra ifrån, han har ju trots allt bloggat konstant i tre år. Borde ha några fler läsare.

Politiksi

Hittade ett politisk åsikt test hos Linsu, var ju tvungen att göra det också. Det är roligt att jämföra sig med andra.

Här är mitt resultat
image146

Känns som att det är väldigt svenskt och ligga i fyrkanten nere till vänster. Vi är lite sånna allihopa. Skönt i alla fall att man hamnade i andra änden från George W.

Bada med jeans.

Ända sen jag läste på manolo att det var bra att bada med jeans för att tvätta dem har jag varit lite småsugen på att prova. Detta ska man göra för att kuna fortsätta skapa sin personliga slitning på jeansen, om man tvättar dem i maskinen så kan man förstöra den snygga slitningen och i värsta fall jeansen. (Detta gäller lite dyrare jeans med finare denim har jag fattat senare).
De har även gjort en "repportage" serie om att tvätta jeans. Del 1 = Fina bilder på badvattnet Del 2 = Bilder på jeansen efter badet Del 3 Tvättat jeansen i 90 grader.

Det här inspirerade såklart mig, nyfiken som jag är. Så jag tog mig tillfället i akt och badade med mina trasiga 501or här i studentkoridoren, med badrumsdörren öppen och musik från rummet på högsta volym satt jag där i 50 minuter.
För er som har sett det badkaret måste erkänna att det var en bedrift, frågan är om byxorna är renare eller skitigare efteråt.

Innan
image140

Efter
image141

Innan
image142

Efter
image143

Innan
image144

Efter
image145

Ok mitt vatten blev inte lika skitigt, men jag har en svag aning om att jag kan ha tvättat de här jeansen innan. Hoppas nästan det då jag har haft dem i ca 2.5 år och första sommaren hade jag dem på Hultsfred.
De tappade i alla fall inte formen, tyvärr hängde jag upp dem att torka efteråt, jag ville inte ha massa blöta fläckar i rummet och i korridoren.

Världens sämsta "journalist"

Sitter här och irriterar mig på david letterman. Oftast brukar han vara så tråkig att jag byter kanal men en gång i sommras råkade jag late show på i bakgrunden. Gäst den gången var Paris Hilton som tydligen nyss kommit ut ur fängelse.
Jag fick för mig att de där showerna var väldigt förbestämda med frågor som gästerna fick läsa innan, trodde sånt var "journalist-sed"
Den här gången verkade dock letterman ha gått ut med inställningen att han bara skulle jävlas. Ok jag är ingen jättesympatisör med Paris, med det här är over the line.. Hur kan man ha kvar sitt jobb efter en sån här intervju, han borde få anställning på aftonbladet eller nåt ;-)



Var tvungen att kolla på det här klippet också, där hade han inte så mycket att tillägga hehe..

Daft bodies (för mycket fritid nr?)

Jag gissar att alla har sett Daft hands och daft hands fast vid det här laget, här kommer en utökning av showen. ;)


note to self

Lyssna på Ani Difranco, hon har skrivit två av Lasses bästa låtar.

Flashback

När jag var liten tyckte jag om att färglägga monster i svart och rosa.

Är det en skräckingivande färgkombination?

Name a country that starts with a U

Usuck kanske..



Man blir ju mörkrädd....

Drakborgen!

image139

Igår spelade vi ett spel som jag har velat spelat sen jag var liten. En av mina kompisar hade det stod på hyllan men det var näst intill aldrig någon som ville spela det med mig. Tror att vi testade det någon gång efttersom jag känner igen bilderna på alla kort och figurerna i spelet.

Spelet är i alla fall ett brädspel med rollspelsaraktär. För oss som sysslat med rollsepel/fantasyspel är karaktärerna ganska självklara och monstrena är också välkända. Spelet är från 10-99 år (taskigt för de som är äldre..) Jag anser att det borde vara minst från 13 eller 14 med tanke på hur fruktansvärt många regler det finns. Spelet innehåller lika många kort som TP  fast i 15 olika kategorier och det finns en text i regelboken för nästan varje kort. Plus att varje karaktär man spelar har en egen sida i regelboken.

Men jag klagar inte, utan alla de här varianterna så skulle spelet bli väldigt stelt och enformigt. Det är ju ändå ett försök att sprida rollspel till det svenska hemmet, då måste det finnas valmöjligheter.

Tyvärr är spelet fruktansvärt svårt att klara, man spelar egentligen inte mot varandra, man tävlar mot varandra. Det gäller att ta sig in i drakborgen, ta så mycket skatter man kan och sedan dra sig ut så fort som möjligt. Vi spelade spelet 3ggr igår (det tar ca en timme per gång) och endast en av gångerna lyckades någon ta sig ut ur borgen utan att dö, och själklart var det ju jag =)

Som ni ser så är det här ett spel som kräver mycket text, både till regler och till en beskriving, jag har bara skrapat lite på ytan och jag förstår om ni inte förstår ;-)

För in pistolen i muffen

HIttade en gammal bild på telefonen som jag tog på en mack när vi åkte upp til idre i vintras. PK? vette fan. kul i alla fall.
 
image138

en klassiker

Beakta ordformen implementera. I vanlig text kan den kännas ålderdomlig eller främmande.

Men för i helvete jag skriver inte en vanlig text, varför skulle jag skriva en vanlig text i ett Word-document? Jag skriver vanlig text i min blogg. I Word skriver jag rapporter och papers. Då ska man inte använda slangord i alla fall..

Dessutom känns det som att ordet "beakta" är det äldsta som förekommer i programmet. ååh... microsoft... suck

White & Nerdy

Weird al does it again, jag kan inte hålla mig låtarna är ju grymma. I alla fall första gången man hör dem..


Snow (hey oh)

Förmodligen en av världens bästa låtar genom tiderna...
Ska nog byta till den som väckningssignal, då måste ju dagen bli bra..

Ny cil-blogg

Bara för att karin tyckte det var så kul med name-dropping så måste jag meddela att det har uppstått en ny cil-blogg. Det måste ha att göra med tristessen i den här staden, man kan inte göra något annat än att blogga om hur tråkigt det är..
Välkommen i alla fall till Ljugbymagen!

Det börjar bli några stycken nu, vi har snart en egen liten bloggosfär =D

I bokstavsordning

"Lindsay"
Bildspel
Chokladkakan
Flicka lilla
Fröken pratkvarn
Frölunda-Johan
Johan Wigmo
ljungbymage
Mr MÅRTENSSON
My
NetMobile
Recapitulation of the past
Sauda

Är det någon som jag glömt??

Riskkväll

Ikväll blev det revanch i risk. Jag vet dock inte om jag kan räkna till mig vinsten till statistiken. Blev väldigt mycket pakter, agressionsutbrott och likgiltighet på slutet. Iofs kan jag ju säga att jag vann för att jag höll huvudet kallt. Grattis Peter! Det sista slaget mellan mig och erik blev i alla fall historiskt, så stort slag var nog länge sen vi hade. var tvungen att dokumentera lite.

Före slaget:
image136

Efter slaget:
image137

Jag var gul..

Linus bjöd även på en underbart god lasagne. Tack för den, vi får se vad det bli imorgon. Förmodligen inte något lika avancerat. ;)

Jag ber om ursäkt

Det var tydligen inte alls uppskattat att skoja till det med att härma någon annans inlägg. Därför känner jag mig skyldig att berätta att konceptet bakom mitt inlägg "Gomorron världen" i morse var hämtat från en annan blogg nämligen Recapitulation of the past. Originalen kan ni läsa här.
Det gick till och med så långt att han som skriver bloggen tog till sitt alterego aggroman för att tillrättavisa mig.

Nedan kan ni se aggroman in action, visst är han skräckingivande!
image135

En tugga ost, någon?.... (studentliv)

Nu har det fan gått långt, min ost hade klarat sig utomordentligt bra sen jag köpte den för ett tag sen. Trodde först att den skulle ta slut direkt. Men folk har hållt sig. Tills nu. Det var ett helt gäng med folk i köket igår när jag kom hem från puben. En stekte fyra köttbitar som han skulle äta bara.. han orkade inte laga något annat påstod han.
Men tillbaka till osten.. i morse när jag skulle göra mina 3 standard ostmackor upptäckte jag att det var något annorlunda med min ost. Ni kan ju se själva.
image134

Gomorron världen

I natt har jag varit på disco utomlands med alla mina kompisar på facebook. Sen Drog vi till ikea och försökte gena på fel ställe. Då kom vakten och skällde ut oss., vi sprang och jag tog med mig två gardinstänger. Att stjäla två gardinstänger på ikea är ett stort brott, då blir man en nationelt efterlyst brottsling.

;-)

Julbord

Fick en trevlig surprise på jobbet idag, blev medbjuden på Julbord och julshow.. mycket trevligt mycket trevligt. Då har man hela kvällen spikad. Dock så kommer styrelsen att följa med också, så man får väl hålla sig i skinnet. Hoppas jag hamnar bredvid någon som man kan snacka lite skit med annars kommer det att bli en lång kväll.


Kinafonder

Det är väldigt populärt med fonder i utvecklingsländer nu för tiden. Även etiska fonder har blivit väldigt poulärt, man gör reklam för att man inte investerar i vapenindustrin.
Utöver detta så ligger bojkotten av OS i Kina som ett mörkt moln över idrottsvärlden. Det skrivs en hel del om organisationer som är mot att OS ska hållas av ett land som inte praktiserar Demokrati och andra anledningar som jag inte har riktigt koll på.
Ni kanske anar var jag är på väg...
Kom idag att tänka på de Kinafonder som är väldigt populära. Varför hör jag ingen protest mot dem? Är det jag som inte lyssnar tillräckligt noga? eller borde man inte fundera på att sluta investera i fonder som investerar på etiskt tveksamma marknader? Men där är det något annat som spelar in. Folks personliga besparingar. Det är ju jättebra att investera på en utvecklingsmarknad, och fonder är ju ett relativt säkert sätt, till skillnad mot aktier. Om folk kan tjäna pengar, och det dessutom är på något som händer på andra sidan världen, då är det helt ok.
Nu ska jag inte kasta sten i glashus, jag har ju placerat min pension i Kina.. hmm..  illa..

Jaja, tillbaka till arbetet

Svensk friskola - en miljardindustri

Friskolebranschen i Sverige har vuxit till en miljardindustri. Sex av de största aktörerna tjänade tillsammans över 150 miljoner kronor förra året, visar SvD Näringslivs granskning.

VA? hur blev 150 miljoner en miljardindustri???

Kan någon förklara det där med omsättning? nu tack.

praktikplats - VD

Carnegie söker ny VD, jag ställer gärna upp. Inga problem.

Fältkoma (läs ljungbykoma)

Mitt stridsvärde är verkligen nere i botten nu. Jag har varit i Ljungby för länge, det kan itne vara nyttigt. Idag har jag suttit i skolan från 9 - 16 och inte gjort något vettigt mer än att äta...

Jag måste få ett avbrott från det här, måste komma undan. Nu har jag kommit över den spärran när jag tycker allt är jobbigt, nu är jag bara likgiltig till allt. Skiter i allt bara jag får spela några rundor spindelharpan. Tror inte att det är en hälsosam inställning när man har massor att göra i skolan.. Imorgon ska jag i alla fall jobba, då kommer man bort lite gran..

Mad & Bad

Ägd.. hehe



Hittade ett avsnitt av Mad & Bad på kanalen lokotv på youtube, blev så farsinerad så jag var tvungen att forska vidare lite.. på evipcs hemsida kan ni se fler filmer med galningarna.

Curling..

De andra var och spelade curling igår, jag valde att avstå pga mitt knä. Men eftersom det är fruktansvärt tråkigt att sitta hemma så följde jag med för att ta lite foton.. tyvärr blev de flesta helt kass eftersom jag inte vet hur man använder en systemkamera. Men även en blind höna hittar ju då och då ett korn som de säger.. den här bilden blev jag faktiskt ganska nöjd med..image133

Jag vet inte vad det är, men känslan blev ganska skön... kanske lite symetri i bilden?

Tack SAP

Systemleverantören och konsultföretaget SAP har gjort en undersökning bland svenskar angående telefonkundtjänst och tydligen är svensken mycket missnöjd med de svenska företagen. Läs själv artikeln här.

Det har väl inget nytt, med tanke på siffrorna så borde väl alla känan till problemet med kundtjänst. Som SAP säger så är det mycket märkligt att inte företagen har insett vilken konkurrensfördel det är att ha en NÖJD KUND??!!! för hur många idag tror egentligen att kunden är störtnöjd bara produkten funger, om den ens fungerar. Nej det måste finnas en organisation bakom för att backa upp alla eventuella fel som kan uppstå. För fel uppstår punkt.

Dessutom verkar ju kundtjänst vara kass. 40 procent konstaterar att de var tredje gång eller oftare inte får tillräcklig hjälp för att lösa sitt ärende trots att de kopplats fram.

Jag anar ett jobb för ett gäng informationslogistiker. Framåt IL-armen!

You talk the talk...

image131


En gammal klassiker och ett mästerverk, se den, inget snack. Filmens slogan säger rätt mycket, filmen är fullpropppad med sköna kommentarer, sångramsor, svordomar, och låtar med helt fel känsla som bara blir helt rätt. Ibland vaknar man till och tänker herregud det här är en krigsfilm, jag borde må illa inte sitta och småle. Men den har även sina stunder där man vill lägga en psykisk spya för den mådåligtkänslan han levererar.
En film som ändå på något sätt käns väldigt verklig då den gestaltar krig som något mycket mer avslappnat än den hårda träning som föregår, men när man i krig sätts på prov är det en miljon gånger värre än man någonsin kan föreställa sig.
Betyget är självklart. Fem helmantlade kulor av fem möjliga.
image132image132image132image132image132

Sjuk!!

wtf! kontakten på företaget jag möjligtvis skulle kunna få praktisera på är sjuk idag, vilket innebär att jag får gå på nålar i en hel dag till :( usch. Jag vill ju veta nu.

åå..sen

ska vi lägga lite tid på plugg också..

Svårt fall

image130


Stora Enso ska lägga ner sitt pappersmassabruk i Norrsundet. Anledningen de uppger är en brist på råvaror som kommer att uppstå när ryssland höjer sin exportskatt. Därför lägger de ner en fabrik med 325 anställda i Sverige för att jämna ut utbud och konsumption. Otur för de anställda men det är ju business, eller?

Motargument
-Norrsundet är en liten ort, med ca 1000 invånare vilket innebär att var tredje kommer bli arbetslös.
-Fabriken visar positiva siffror, de uppskattar vinsten till 200 miljoner kronor.
-Det är dyrt att lägga ner en fabrik, notan kommer att hamna någon stans runt 500 miljoner kronor.

Dessutom är de stenhårda med att de inte vill sälja bruket, vilket inte skulle lösa några problem. Fabriken skulle ju förbruka lika mycket ved även om den hade en annan ägare.

I Finland har 1100 arbetare fått gå från Stora Ensos fabriker, där har det gått så långt att Tarja ­Halonen vägrade att dela ut ett kvalitetspris till företaget i protest.

Som företag, borde man se till sitt sociala ansvar och lösa problemet på ett annat sätt?

Jag anser att ett företag som inte tar sitt sociala ansvar är som en kändis, sångare eller skådespelare som vägrar se sig själv som en förebild och tror att de kan göra vad som helst utan att någon apar efter. De stoppar huvudet i sanden och tror att de gör det bästa för sig själva, när de egentligen gräver sin egen grav.

Kommentarerna på e24 säger
-att man borde börja ta mer inhemsk ved då medelåldern på ettt fällt träd idag är 100år

Borde inte det kännas som en bra sak att träden får stå kvar i den miljösituation vi är i nu?

-
att politikerna borde komma med handlingar för att försvara den svenska industrin istället för medkänsla.

Svårt, statliga rättepinnar eller inte? Hur mycket ska företagen få bestämma själva? Dessutom så är det ju inte så att företaget flyttar utomlands, det läggs ju bara ner.

I den första artikeln finns det 50 kommentarer, tänker i läsa dessa, har ju faktiskt skolan att tänka på också. Men jag måste säga att det är en väldigt intressant debatt. Vi kan förmodligen inte påverka beslutet, men vi kanske kan förstå det om vi får tillräckligt mycket information.

Plankstek

kan få vem som helst att må bra (bortsett från vegetarianerna)mums, tack för den stationskrogen. Var ju tvungen att fira lövets praktikplats, vilken tur att vi hade en näve rabattkuponger =D det gäller att tänka som en student..
Nu är det "nästan" bara min plats kvar.. ni får hålla tummarna för mig i morgon :)
nu är det nog dags att koja. god natt från en peter som är lite gladare än i morse.

En ljusglimt

Man måste få ha lite roligt, även om det är stressigt, bjuder på en gammal film för mig, kanske någon där ut som har missat Johan Lippowitz

varsågod flockdjursteatern presenterar:


ok då

Tänkte skriva ännu ett negativt inlägg, men det känns ju lite kört när man nu fått uppmuntringar från sina vänner.

Dagen har inte blivit riktigt så dålig som jag trodde i morse, skadan är kvar men enligt sjukgymnasten så är det inte så farligt.. jag får leva med det några dagar men inget värre. Jag lyckades faktiskt göra 90% av de övningar som jag skulle ändå hos honom.

Har fått en liten glimt av ljus när det gäller praktikplats, vågar inte hoppas något men jag får reda på mer i morgon.

Dessutom hade jag höjt mig ännu ett steg på senaste inlämningsuppgiften, jag är ingen betygshetsare men ett VG är faktiskt inom räckhåll man behöver ju inte gråta över det.

Dock är det den där känslan, den molande känslan, känslan av att man aldrig kan slappna av.
Den ligger där hela tiden, men hjälper inte ett dugg, jag får inget mer gjort för att den finns där, nästan tvärt om. Jag är väldigt nära att hålla med Karin om det där med att sätta mig i ett hörn, blunda för allt och hoppas på att det försvinner.
Det var inte för skojs skull som jag satt i skolan i 6 timmar i söndags, då hade jag inte haft skuldkänslor när jag spelade patiens på datorn.. man borde vara effektivt seriös, för att sedan kunna slappna av, i alla fall på kvällarna. Nu sitter jag här kl 21.30 och känner skuldkänslor för att jag bloggar istället för att skriva på något skolarbete.

Jag är aldeles för inne i mig själv nu förlåt.. en annan gång i ett annat liv kan jag skriva nåt intressant.

Bajsdag

Det här kommer bli en riktigt dålig dag.. jag känner det på mig.

Började med att jag gjorde en kronvurpa i trappen i morse och sträckte mig i knävecket.. kunde inte göra mina morgonövningar efter det.. Sjukgymnasten kommer håna mig, ska jag skylla på att det är måndag?

Sen ska vi få tag i det "sista möjliga företaget" i katrineholm idag, det kommer förmodligen skita sig det också (hoppas inte)..

Vi får väl se.. hoppas jag låter mig själv leva tills jag ska gå o lägga mig..

puss o kram

Gratisreklam

En ny webshop har sett dagens ljus, gå in och beställ ny mobil nu!

image129

Ljungbys uteliv. Finns det?


  1. Bakgrund
    1. Ljungby är en av Sveriges många småstäder, där utelivet oftast ser upplevs på ett visst sätt. Men finns det verkligen ett uteliv i ljungby? Det ämnar jag försöka ta reda på med hjälp av den här undersökningen.
  2. Syfte
    1. Att beskriva vad man gör en vanlig lördagskväll i ljungby.
  3. Metod
    1. Jag har använt mig av en empirisk undersökning i form av observation under en vanlig lördagkväll. Undersökning bygger på en en teroistudie från Wikipedia.
  4. Teori
    1. Ljungby
      Ljungby är en stad i Kronoberg, Småland. Staden har 14.810 invånare på 1085 hektar vilken blir ca 13 hektar per person. Centrum är i pitoresk småstadsmiljö. Här finns såväl lokala butiker, som de större butikskedjorna, exempelvis KappAhl, Lindex, Dressmann och InterSport. (wikipedia, 2007)

      I staden finns ca 5 ställen som serverar alkohol i närheten av centrum, varav 2 har öppet efter 23.00 på lördagkvällar, Garvaren och hotell terazza. Dock har Garvaren inte öppet varje vecka.

    2. Fest
    3. Alkohol
    4. Musik
    5. DJ
  5. Empiri
  6. Analys
  7. Egna reflektioner

Ok skit samma jag ger upp.. det kunde ha blivit roligt men.. orka.. jag går faktiskt i den lata klassen.

Igår var i alla fall som vilken utedag i en liten som helst. (tro mig jag har erfarenhet)

Förfesten var kanonkul mycket trevligt folk, dricka och partytrick. Som kan symboliseras med den här bilden:
image128

Som vanligt så är det några som hetsar om att gå ut, efter det så blir aldrig förfesten detsamma. Det liksom förstör stämningen om några går, eller om man ändå bestämmer sig för att stanna kvar.

Utgången urartar som vanligt , man blandas upp med andra fulla männiksor, kommer ifrån varandra, dricker dyrt, dansar till dålig musik som man inte får bestämma själv och någon hamnar ofta i bråk.

Igår var det nog bottenrekord även för ljungby vad gällde musiken, 90-talsmedleyt varade i ca en timme från 00.15 till 01.15 ungefär då som det brukar vara som mest folk. Den DJn kan aldrig merr få några spelningar någon stans.. eller DJ, skulle väl kalla honom för en mänskilg skivspelare... mer är han inte värd..
Mycket lämpligt så kan mina känslor för honom beskrivas med ännu en 90-tals låt.



Om vi fortsätter med kvällen så har jag dragit ännu en slutsats. Cash is NOT king, jag förstår inte folk som är rädda för att använda kortet på krogen av anledningen till att det går så mycket pengar. Jag betalar alltid med kort och jag vet precis hur mycket jag har handlat för. Om jag däremot råkar ha kontanter i fickorna då ryker de direkt, byebye.. illa..

Sen är det efterfesten.. jag har börjat tappa förtroendet för efterfester.. det jag varit på på senaste tiden kan mer räknas som ett uppsamlingsställe för de som är för slöa för att gå o lägga sig än något som kan kallas för fest.
Men pastasalladen var god i alla fall ;)

Nej nu blev det aldeles för långt..

Oproduktiv dag..

Har inte åstadkommit något annat än slösurfning, x antal poäng i nått spel på facebook och sovmorgon. Jag känner mig så stolt.

Någon mer som borde känna sig stolt är inköparen på systemet i ljungby, kunde inte ha räknat ut at folk skulle köpa glögg när den kom ut eller? Totalt slut. fick nöja med någon starkglögg spetsad med vaniljvodka.. får se hur det blir ,luktade gott i alla fall.. mums glögg..

nej tillbaka till intigheten..

Fuck bloggtoppen

Tänkte bli en riktig sellout-slampa och lägga ut mig på bloggtoppen, bara för att kunan jämföra mig lite.
Efter 2 timmars kämpande med den förbannade länkbilden ger jag upp, ni kan ju själva se resultatet nedan..
Hur svårt kan det vara??? tips någon?
Bajs... jaja nu ska jag fortsätta slampa och försöka ragga lite besökare... (jag kommer inte gå ut mass masskommentarer, så illa är det inte)

God morgon..

Det är fruktansvärt tyst här just nu... Skyller på att jag har mycket i skolan. Det är inte fruktansvärt upphetsande att skriva "idag pluggade jag, satt i skolan till 8 igen".
En bieffekt av pluggandet är att man inte orkar leta roliga saker på internet heller.
Läser knappt andras bloggar.. illa Peter..
Kan ge en liten summering av veckan i alla fall.

MIn vecka i punktlistor:
- Biljardhallen 2ggr
- Plump 2 ggr
-Poker 2 gång
- Risk 2 gång
- Nya Finans 1 gång.

Jag vann båda gånger på plump, i pokern och 6 av 10 matcher i biljard. Känns ganska bra :) Det viktiga är inte att deltaga utan att vinna!

Jag även varit kreativ i skolan vilket i stort sett har dominreat min vecka..
- 1 rapport klar
- 2 paper klara


Så nu är det endast
- 1 paper
- 1 inlämnigsuppgift
-2 rapporter
- 1 dugga

kvar innan jag får börja praktisera.
Vilket osökt leder mig in på nästa punkt

Jag har fått nej från
- 2 företag
där jag trodde att jag kunde få praktik.
Det är nog inte meningen att jag ska få pröva mina kunskaper i ett företag...

Nu är det i alla fall lördag och jag funderar på att dricka
- 70cl starkglögg
ikväll, men vi får väl se...

Jag avslutar med en genialisk musikvideo. enjoy

RSS 2.0