snart helg

Nu drar det ihop sig till lördag och den obligatoriska besökarsvackan igen.. undra om jag ska göra något för att förhindra det den här gången...

Ikväll ska vi i alla fall underhålla svärmor m. familj så att de slipper vara hemma i sitt hus. Har tydligen en creepy kompis som brukar komma förbi på fredagkvällar och "umgås" utan påanonsering och sedan stanna så länge han själv vill.
Lösningen verkar vara att gömma sig hemma hos sina barn ;-) Jag längtar efter att bli vuxen.

quorn.. 2

På begäran letade jag fram den reklamen jag pratade om här.
Den fanns inte på youtube men företaget har lagt ut reklamfilmen på sin egen sida här.
Så.. varsegoda.

Tummen ner för MS

image173Minst sagt...
Har suttit en timme i Word 2000 och försökt skapa mig en egen rapportmall till arbetet jag ska skriva.. Hur jävla svårt kan det va??? Tydligen fruktansvärt svårt. För det är ingenting som är logiskt så att man enkelt ska kunna göra den lite snyggt själv. Använde en mall som mrJ gjorde i sin mac och det kändes inte alls avancerat.
Nu är det så skumt så jag vet inte ens vad det är jag gör för fel. Vill bara definiera Rubrik 1,2 och 3 samt innehåll 1, 2 och 3 De behöver inte ens vara kopplade till varandra det är bara ett plus i kanten. Men det går inte ens att ordna med en numrering som blir logisk. Den blandar hej vilt och kopplar rubrik två till innehåll 1 osv.. fattar nada. Bajs på dig Bill din gamla dinosaurie!!!

msn va e de?

image172Jo det ska jag berätta. För ca tre måndader sen var det min livslina min enda kontakt med omvärlden när jag satt där ensam i min sutdentkorridor. Jag hade datorn online 24-7 ifall det var någon som ville prata med mig. Det var källan till att jag aldrig gick och la mig innan ett på nätterna men jag hade inte självdisciplinen att själv se det.
Nu när jag har flyttat ihop med min familj på riktigt igen har msn blivit något överflödigt på nåt sätt. De få gånger jag slår upp datorn hemma är det för att snabbt kolla igenom mina bloggar, kanske facebook och någon mail för att sedan slå igen den igen. Jag orkar inte öppna msn för jag är rädd för att hamna i de där sena nätterna igen. Nu är det väl så att kvällarna kan bli rätt sena ändå, men om jag skulle lägga på msn på det så skulle jag tmf. aldrig sova. Så till er som jag brukade samtala med på msn, jag är ledsen men tiden räcker inte till, nån gång i en annan framtid kanske.  När jag inte jobbar 8-17 och tar hand om familjen resten så kanske jag kan ta upp det där med msn igen...

pusshej

quorn..

jag kan inte låta bli att flina lite när de kör qournreklam..

"jaa du e en idiot"

hahaha

fan jag är lättroad ikväll, ska nog gå o lägga mig nu. Jag skulle ju gå o lägga mig tidigt.
Alla som anser det här vara tidigt på kvällen räcker upp en hand..

Schulman

image171Sitter och kollar på kvällsöppet på fyran (nej vi har inte några andra kanaler) och en ganska medioker programledare har tagit hjälp av en lite mer mediaaktiv Alex Schulman.
Jag måste säga att jag börjar gilla den killen mer och mer. Läste aldrig hans blogg men man kanske skulle ha gjort det.
Dagens diskussions ämne är i alla fall insemination för singelkvinnor och jag orkar inte lyssna så aktivt men maria är eld och lågor.
Till slut går ordet över till Alex och han vräker ur sig något som en annan bara tänkte (det är väl hans varumärke).
Kan nog inte citera exakt men det var något liknande.
"den här lagen har ju ingen kraft det leder ju bara till att man åker till danmark och fixar det så jag fattar inte varför kd ensvisas, och den där tanten på länken verkar ju helt galen."
Något liknande.. så jävla skönt att bara dissa alla idioter.. Jag ska nog ge 1000apor en chans i alla fall.

tillägg
Shulman testar e-cigg på stan *asg*

Jeans

Det finns inget klädesplagg jag hatar mer än jeans. Den största anledningen till det är nog att jag tycker att det är så snyggt med jeans, på andra. Det är fullkomligt omöjligt att hitta ett par bra jeans till mig. Eftersom jag är inen på det där med punktlistor så kan jag lika gärna fortsätta med varför jag hatar jeans.

 - Storlek, eftersom jag är "normalbyggd" och har sveriges förmodligen vanligaste storlek (33-32) så finns aldrig min storlek hemma. Jag var på Factory outlet för någon månad sen där hade de en miljon par jeans och jag tror att ca 3 par var i min storlek, på pappret. När jag testade dem så satt de fruktansvärt konstigt förrutom ett par som såg exakt ut som de som jag hade på mig. Dessutom har jag inte 32 i benlängd egentligen utan jag har 31 eller 31.5 så alla jeans jag köper är för långa och borde läggas upp, men det förstör ju hela byxan..

- Passform, min kropp är formad så att det tjockaste på mig är låren vilket innebär att om jag vill ha ett par byxor som inte är för vida så sitter de som en kondom över låren o röven. Det ser kanske inte alltid så konstigt ut men det är fruktansvärt obekvämt. Just nu har jag ett par jeans som är tajta över låren men näst intill förstora i midjan, då åker ju byxorna ner när man sätter sig. De byxor som passar mina lår är oftast bootcut på, vilket inte alls passar bra med att byxorna är för långa för benen. (resulterar i slitna byxor vid hälarna)

- Kvalite, jag trodde att jeans var gjorda som arbetsbyxor en gång i tiden, men nu är de gjorda i värsta fjollmaterialet som går sönder efter aldeles för kort tid. Speciellt för mig som sliter jeansen mellan benen blir det alltid stora hål där. Vad göra?image170

 - Pris, detta hänger ihop lite med kvalite, oftast så blir det faktiskt bättre kvalite ju dyrare jeansen blir. Men så måste man komma upp över 1000-lappen paret. Annars räcker inte jeansen en månad ens. Och jag menar hur många studenter med barnfamilj har råd att investera i sådana jeans flera ggr per halvår.

- Mode, med tanke på min låga klädbudget så lyckas man aldrig köpa ett par jeans som är någorlunda i mode. utan när man väl har gått o funderat på att köpa ett par jeans ett tag då har de redan hamnat på reabordet och då är det ju kört att hitat min storlek.

- Småstäder, eftersom jag bor i en småstad så är ju utbudet minst sagt begränsat och de gånger man tar sig till en större stad för att shoppa kläder så  drabbas man alltid av blodsockerbrist eller så hittar man ingenting, eller så hittar något snyggt som går sönder efter en vecka som man måste åka tillbaka till den staden för att byta.

Men de är ju snygga....

Jeansen på bilden är ett par Lee Zed, det senaste paret som en försäljare lurade på mig....

hipp hipp hurra

image169För idag firar vi sexårsdag! GRATTIS älskling nu har vi varit tillsammans i 1/4 av mitt liv. mysigt. Tyvärr kanske det inte blir så mycket firande av. Börja bli lite mycket nu när man har tre årsdagar att fira, vilka ska man fira? Jag har två datum i ringen, men dagens datum får man komma ihåg i huvudet.







stulen bild...

punktlistor

Igår blev det ett uppsamlingsheat på de saker som inte hanns med i måndags. Fulltuppdag dvs.
Började med att lämna av Matilda hos sin mormor så vi skulle kunna handla i 1.5timma i lugn och ro. Blev ett sött litet kvitto på ca 2200kr.. men nu ska vi nog kunna äta i nästan resten av månaden också.
Därefter var det hem och förpacka all mat i lagamatportioner(vi lagar inte så ofta mat på 2.400g köttfärs).
När man väl hade löst det så var det bara att ställa sig med disken med gästspel så som en extra frukost i lördags innan vi åkte.  Var tvungen att varva ner en stund till scrubs innan jag stupade i säng. (hade dessutom varit aktiv hela dagen på jobbet vilket är ganska ovanligt)


outcome

Kvällen blev så här.
- Shoppa på stan
- Laga mat
- Besök från Sydafrikaresenärerna
- Äta
- Planera storhandlingen
- Träna

Det blir aldrig som man tänkt sig, men jag lider inte av det..

efterfem

Ikväll när jag kommer hem ska jag enligt planen
- Äta middag
- Planera mat för resten av månaden
- Storhandla
- Tvätta farsans bil
- Träna
- Diska

Och helst ska jag komam i säng innan 12.. jeje vi får väl se vad som blir bortprioriterat...

helgen..

Jag tänker inte berätta om helgen, mest för att jag är lat och inte orkar skriva. Är ni sjukligt intresserade så kan ni läsa om min helg HÄR.

ojoj..

Höll på att missa 3-fikat för att jag satt och skrev på ett inlägg till företagets nyhetsbrev. Kände mig riktigt seriös faktiskt. Men utan eftermiddagskaffe så hade det nog blivit segt framåt halv fem..
välkommen till 8-17

Annica Tiger

Satt och googlade på en bild som jag letade efteroch hittade en liten seristrip som jag var tvungen att läsa. Denna strip låg tydligen i ett gammalt blogg arkiv. Och jag är som är så nyfiken var bara tvungen att läsa vidare.
Hittade det här inlägget från december 2004(läs 19 december). För er som inte orkar läsa det långa inlägget så handlar det om att hon vill se mer av kvinnliga bloggare i Media och att media lägger fram att det är främst män och tekniknördar som bloggar om politik och samhällsvetenskapliga frågor. Ganska intresant att läsa, det är ju ändå bara 3 år sedan och bloggosfären har väl förändrats "lite" sen dess :)
Jag kommer på mig själv medans jag läser inlägget att tänka "det var ju årtionden sen som hon skrev det där" Men allvarligt så hade jag tagit studenten och var halvvägs genom lumpen, det är ju inte fruktansvärt länge sedan..
Lägg dock märke till alla mordeniteter som saknas. Direktlänkar, möjlighet att kommentera osv.. Ändå så påstår hon att hennes blogg redan då hade ca 1000 läsare om dagen. Där har man inte mycket att hämta.
Hon kommenterar även att "Hur vet artikelförfattaren vilka bloggar som är de mest besökta bloggarna i Sverige? Finns det statistik på detta?" Detta borde för de som börjar blogga idag vara en ganska underlig fråga, det finns ju statistikverktyg inbyggt i varenda bloggmotor nu för tiden, samt att det Finns femtioelvatusen rankingsajter. Så det borde vara tämligen enkelt att ta reda på vilka som bloggar mest nu..

Hon skriver fortfarande blogg men på en ny sida som har alla nymodigheter, även en länk till bloggtoppen så jag var ju tvungen att kolla upp henne lite där också. och hon "is still going strong" med ca 1000 läsare om dagen (undrar om det är samma läsare). Men då skriver den här tjejen om "Politik (vänster), feminism, våld mot kvinnor, samhällsproblem, Internet, bloggning, djur och mycket mer".
Ska blir intressant och se om Blondinbella, Kenza och alla de där hjärndöda bloggarna lever kvar så länge med lika mycket besökare som de har nu. Jag menar fjortisarna som läser måste väl växa upp och hitta riktiga intressen de också..

Litterär..

Häromdan gjorde jag ett riktigt seriöst impulsköp. Var på affären och skulle betala när jag såg att Expressen gav ut Kafkas förvandlingen, så jag drog en chansning och köpte den också. Det är ju bara två korta noveller på sammanlagt 100 sidor. Men det kan u vara intressant att ha läst i alla fall.
Den ena handlar om en handelsresande som en morgon vaknar upp en dag och är en insekt. Han låser in sig på sitt rum och blir galen för att han inte kan försörja familjen (min tolkning av baksidan).
Den andra handlar om en värld av hundar som tydligen inte är allt för olik våran. Det ska bli väldigt intressant att läsa.  
Något som var mindre intressant att läsa var TIdningen. Expressen var visserligen inte lika mycket skvallerblaska som aftonbladet men jag orkade verkligen inte läsa skiten..

Som sagt, imorgon drar vi söderut.. komme rnog bli ganska dött här över helgen, får se om jag skriver något i morgon innan jag åker... annars gonatt och trevlig helg!

Ljungby

Hej hopp hallå, jag kommer ner till Ljungby och hälsar på i helgen. Jag vet att jag har några läsare där nere så nån måste ju se det här ;)
Iaf är det någon som vill ta en fika eller nåt på lördag? Träffas o snacka lite siiit..

Blomma 2

Jag bjuder på en extra blomma för din skull Hanna ;) Nu ska jag nog försöka rita nåt annat..image168

A glims of the future

Idag när jag var och tränade så råkade jag se min spegelbild i ett fönster med ett släckt rum bakom. Ljuset låg på från både sidorna snett uppifrån vilket gjorde att det glänste i mitt korta blonda hår ;)
Tyvärr resulterade detta i att jag utvecklade de grå tinningarnas charm och i ett ögonblick så skymtade jag hur jag kommer att se ut om (förhoppningsvis) 30 år.. Spännande, nog en bättre bild än den där pensionsreklamen..

Komiker VS Skådespelare

Jag tror minsann att komiker har mindervärdeskomplex när det gäller skådespeleri, att de inte skulle vara lika bra som de som är skådespelare "på riktigt". Idag har jag sett två exempel på detta.
1. Henrik Schyffert håller på att repetera en strindbergpjäs tillsammans med Torsten Flink och Elin klinga. I ett av sina blogginlägg säger han att "Jag känner mig som en liten blöt vante som blir släpad efter en 18-hjuls lastbil nerför Autobahn när jag spelar med dom här två" Ok, en komiker som känner att han inte kan skådespela. Men han kan ju jag har sett honom i nile city ;) men det kanske inte räknas som riktigt skådespeleri.
2.Anders Jansson känd från hipp hipp som t.ex. karaktärerna Tiffany Persson och Morgan Pålsson ställde upp på en intervju med Filmkrönikan ikväll för att prata om sin nya film "Morgan Pålsson - världsreporter" I intervjun nämner han att "Vi ser oss inte som skådespelare i den aspekten, vi kan ju inte de teknikerna" Även här har vi sett Komikern gå in i roller som denne Pålsson och Tiffany Persson. Är inte det skådespeleri? Nej det är ju också bara humor...??
Är inte skådespeleri att gå in i rollen som en annan person? Oavsett om det är komedi eller någon annan form.
Jag tänker inte gå in djupare i ämnet men om någon har en kommentar så dela med er....

1000apor

Bröderna Schulmans nya projekt, att samla massa komiker, kända som okända på samma ställe och samtidigt kommersiellt med redaktionellt. Känns som en sida i tiden. Folk skiter ju i reklambanners som ligger som bölder vid sidan av det intresanta innehållet. Kan man däremot blanda reklamen med innehållet på ett SMIDIGT sätt så tror jag att det kan ge mer genomslagskraft. I teorin låter det här ju som att det kommer att fungera. Och jag tvivlar inte heller på att det kommer det. Bara namnet Schulman kommer väl locka 10.000 besökare om dagen, folk bryr sig ju inte om innehåll längre. Ni kan läsa ett reportage om sidan här.

Alex kommenterar ju själv att det kommer läcka innehåll innan sajten lanseras och det har ju uppmärksammats med de här "busmailen" som de tydligen har skickat från tv4 profiler.
Visst det kan väl vara en kul grej, om man gör de roliga men så läser man det som Schyffert fick här och inser att de här killarna kan ju verkligen inte humor. Hoppas verkligen att de "anlitade" komikerna gör ett bättre jobb från sig annars blir jag ledsen i ögat. Det är ju inte i närheten av Hassan i P3 eller ens Pippirull. Usch!
Nu håller vi tummarna och väntar tills april.

Boende

Det kanske finns en glimt i slutet av tunneln. Om vi har tur så har vi hittat en lägenhet, en trea som vi kanske skulle kunna ta över. Det är en kompis, kompis som ska flytta ihop med sin partner men har inte sagt upp sin lägenhet ännu. Ska dit och kolla idag. Som grädde på moset så ligger den på samma gata som vi bor, praktiskt va :-)
Jippiii!!

Blomma

Ett myrsteg för världen, ett stort steg för mig..
Med tanke på att min artistiska förmåga är lika med noll så är jag ganska nöjd med att jag fick ihop den här blomman på fri hand (ler som ett barn som gjort sin första huvudfoting)
Får bara fråga er om en åsikt, ser den bäst ut med eller utan färg?
image167

Analytics

Google analytics kan komma med ganska intressanta rapporter. 
En rapport är vilka sökord som folk har använt sig av när de har kommit in på min blogg
Här är top 5

 - "Peter + han"
 - bloggdesign
 - chokladfinger tillverkare
 - förändringsbehov simm
 - i shoot the sherif

jaa....spännande

Flockdjursdemonen slår till igen

Nu känns det som att jag har det svart på vitt, ett flockdjur mår inte bra ensam. Har haft så mycket folk kring mig hela helgen så när jag kom till jobbet igår så deppade jag ihop totalt så fort jag stängde in mig på rummet, själv.
Trodde i min vildaste fantasi att det var bakfyllan som satt kvar fortfarande, men nu förstår jag, det var ensamheten.
Anledningen till att jag kommit till denna uppenbarelse är att jag hade samma känslor i morse som när jag kom till jobbet igår, men istället för att sätta mig på mitt rum så begav jag mig ut och träffade lite folk, snackade lite skit, snackade lite jobb. Och nu känner jag mig på topp igen.
Ska bara se till att jag inte fastnar här i ensamheten för länge nu...

Kass dag..

Idag har jag havft så fruktansvärt dålig självdisciplin. Motivationsproblem hela dagen. (undrar om jag har varit bakis fortfarande) huvudverken har kommit och gått under hela dagen och ni lästa ju om hur mysigt jag hade på kontoret här.
till slut lyckades jag samla ihop mig och åka och handla en diskplopp, mat och till slut diska helgens partydisk.
Så nu borde jag gå o lägga mig så jag kan ta nya friska tag i morgon.
Gonatt!

Tätning?

På jobbet under lunchen

Peter - Är det inte väldigt kallt idag?
Kollega - Jo jag har tänt värmeljus uppe hos mig.
Peter - Hur kommer det sig? Är det dålig isolering?
Kollega - Nej är när vinden blåser i en viss riktining, när man ser att flagorna står så (pekar) så är det alltid kallt, det slår aldrig fel.

När jag kommer tillbaka till rummet så ser jag att flaggorna pekar åt det hållet....

Brrr...

Helgen..

VARNING LÅNGT INLÄGG!

Det har varit en hektiskt helg. Lördagen var i stort sett uppdelad i tre delar. Den första delen var lagom hektisk. mest för Marias del, tack älskling. Men den innebar att vi förberedde lägenheten inför dagen. Mycket hade vi gjort kvällen innan och det var riktigt bra kan jag säga. Jag fick i alla fall lite sovmorgon medans Maria och Matilda gjorde tårta och frukost på sängen :)

Fick en hårklippare i present, den var kanon. Var tvungen att testa den innan släktingarna kom.

Den andra var den lite mer sansade delen där vi bjöd massa släktingar på mat och tog det allmänt lugnt.
Det var riktigt mysigt, släktingar som träffas o pratar och två små yrväder som sprang omkring och levde bus.
Fick massa braiga presenter

- Pengar
- En skjorta
- Spagettiburk
- Grytlappar
- Stekspade i metall
- Flaska vin
- En flaska finöl och ett glas att avnjuta den i.
- Tulpaner
Tror det var allt..

Sen kommer vi till kvällens tredje del. Den när alla släktingar rört sig hemåt och det började korkas upp. Vi var ett litet men stenhårt gäng som laddade med drickaspel och mer dricka. Spelade ett spel som gick ut på att man skulle lista ut vilket ord den som ledde sa.
Dock var det bara jag som lyckades, så vi var tvungna att avbryta leken efter ett tag (vad är det för kompisar jag har...???) ;-)
Fick några mer presenter
- Microvågsugn, GREJT!
- Explorer
- Skumpa

När vi hade grundat tillräckligt så bar det av ner på stan. Gick ruskigt fort att komma ner dit, kommer knappt ihåg att vi gick.. =D Vi tog raka vägen till statt för att betala den hutlösa summan på 100 kr i inträde. Tror att jag gjorde bort mig för en av vakterna också, men det har jag glömt.
Kvällen där inne var ok. Känns inte som att man har kommit för långt från ljungby.
Höjdpunkterna under kvällen
Kille i baren till sin kompis - Kolla viljen snygg slips den där killen har, han är nog "bratz" (killen med slipsen var min kompis)
Och den stackars Katrineholmstjejen som totalt dissade sin pojkvän (som var på plats) när vi kom och började snacka om att vi itne var från stan. Hon var dessutom översminkad o halvblåst.
Kvällen avslutades med ett gäng pizzor hemma i lägenheten förutom för Mr Leaf som fick bortamatch GRATTIS! ;-)

Söndagen kan nog sammanfattas med trötthet, huvudvärk och lugn musik.

TSF

Tack Som Fan alla som har varit inne och sagt grattis. Har haft fullt upp i helgen så jag har inte hunnit varken uppdatera eller kommentera någonstans.

Se det här som ett allmänt tack till er som fögyllde min dag både virtuellt och IRL

Längre uppdatering kommer kanske sen. om jag orkar.

Hipp hipp hurra!!

image166
För idag är det min födelsedag!

Glöm inte bort det ;-)



































OBS! Stulen bild!

Jobbkupp

Jag inser att det var väldigt länge sen jag uppdaterade min status angående praktiken, eftersom google analytics antyder att jag har min största läsarskara i Ljungby så kanske man skulle bjuda på en liten genomgång.

Jag har alltså två uppgifter som jag ska göra.
1. ta fram beslutsunderlag för standardisering av APT möten i företaget. (underförstått kartlägga informationsvägar via möten)
2. ta fram beslutsunderlag för en standard på de informationstavlor som finns i huset

Så detta är vad jag fyller mina dagar med.  Observerar möten, intervjuar folk, och försöker i största allmänhet sätta mig in i tryckbranchen. Tydligen skiljer den sig FRUKTANSVÄRT mycket från vanlig industri. Så mycket att man knappt kan ta till sigg effektiviseringslösningar så som JIT, och Lean.. hmmm..

Nu till kuppen i alla fall...
Idag hade jag tomt på schemat så jag tänkte göra ett litet experiment. Ett experiment som muppen som skrev "att fråga" inte skulle tycka om. Har inte ställt mig tusensidorsfrågan alls. Har ingen aning om hur jag ska sammanställa allt resultat som jag får in från experimentet.

Jag tog i alla fall och ritade massa lappar som skulle föreställa informationstavlor, och spred ut dem i byggnaden tillsammans med lappar där det stod hur vill du att en informationstavla ska se ut? Lämna kommentar nedan.
Tänkte att det skulle sitta kvar ett tag. typ hela nästa vecka, så får vi se om jag får några bra förslag.

Nu är det 15-fika hörs...

Gooood morning!

image164
yes it is!

Prövade en ny arbetsmetodik på morgonen idag och den visade sig vara fruktansvärt mycket mer effektiv än den gamla.

Förr
06.15 Peter går upp, duschar hämtar tidningen
06.30 Peter väcker Maria, och Matilda vaknar
06.30 - 07.10 Peter ger Matilda frukost plockar fram egen frukost, Maria gör i ordning sig
07.10 Peter och Maria äter frukost.
07.30 Peter börjar välja kläder och om nödvändigt stryka
07.55 Peter rör sig mor jobbet
08.05 Peter anländer till jobbet.
08.30 Matilda börjar på dagis

Nu
06.15 Peter går upp, duschar hämtar tidningen äter frukost, borstar tänderna väljer kläder.
07.05 Peter väcker de andra två.
07.10 Matilda äter frukost i sängen med Maria, medans peter stryker kläder.
07.20 Matilda har ätit klart, Peter är helt klar, Maria får fortfarande ligga kvar i sängen.
07.20 - 07.40 Peter gör i ordning Matilda medans Maria vaknar och börjar göra sig i ordning
07.45 Peter börjar röra sig mot jobbet
07.55 Peter anländer till jobbet.
08.30 Matilda börjar på dagis

Som ni ser så finns det bara fördelar med den nya metodiken.
+ Alla blir klara i tid
+ Peter får en lugn stund på morgonen
+ Peter hinner till jobbet
+ Maria får sovmorgon

- Äta frukost själv (vilket i många fall inte är en nackdel på vardagar.)

Dagens Outfit, alla hjärtans dag.

Ok, jag måste erkänna, jag gav med mig lite idag ändå trots mitt halvupprörda inlägg tidigare idag. Blev helt enkelt tvungen att köpa en ros till min kära fru bara för att hon är så underbar. Matilda fick en pyjamas med tigger på.. Kan vara bra att ha det också.
Idag var det i alla fall alla hjärtans dag, och då är det ju klart man måste ha lite kläder på hjärtan på, och lite rött. Resultatet blev ungefär så här..
image163

T-shirt med Tryckt hjärta - HM
Röda stuprörsjeans - Detroit by Lindex

All hearts day

image162kul, på engelska låter det som en dag för hjärtsjuka

Idag är det tydligen alla hjärtans dag, har aldrig varit någon speciellt påkostad tradition i vårat förhållande och jag tror att vi är ganska överens om det (hoppas det i alla fall ;-)

Men till er alla andra kapitalistiska fångar i konsumentträsket där ute kan jag väl skicka några hjärtan som någon gjort i illustrator. (taget från google/bilder)

PUSS O KRAM!

Dagens Outfit, Läggdags

Nån gång måste man u ggå och lägga sig också, o fy skam om man ser ful ut när man sover.
Jag vet i alla fall en som sover gott i en pyjamas från Kappahl.  Dessutom är det ju "Puuuh" på , som  Tildan säger.image161

Onsdag hos fam. Fhinn

Peter diskar när han hör skumma ljud från tvn

Peter - Maria, Vad kollar på du på?
Maria - Go'kväll kanske
Peter - Du är medveten om att du kollar på Go'kväll och stickar va?
Maria - Jag tycker sånt är intresant.
Peter - Jag ville bara att du skulle se det perspektivet...

Tågluff

image160Nu vet jag vad vi gjorde för fel när vi tågluffade..

"När man är ute och tågluffar så måste man helt enkelt prata med folk - för att hitta vägen, för att ordna mat, för att finna ett övernattningsställe. Och då tränar man språk. Och då tränar man språk på riktigt. Det lär man sig minst lika mycket av som att gå på en kurs och plugga i böcker." (Wikipedia, 2007)

Inte så konstigt att vi bara hamnade i de stora städerna och turistställen, vi frågade ju boken, inte människor.


På tal om analyser

Jag som är så nyfiken av mig var ju bara tvungen att skaffa Google-analytics. Jag måste säga att shiit´, om alla de här funktionerna fungerar som finns(det tar 24 timmar innan den updaterar) så kommer jag ha stenkoll på mina användare. Helt sanslöst att den kan få reda på så mycket information.

Länkar

Jag uppdaterade mina länkar lite, upptäckte att det var några inaktiva och ej existerande bloggar som låg där.. Upptäckte även efteråt att det inte är så många bloggar jag läser längre.. kanske bra för min självdisciplin..

Tito min tito

image158
Tito Beltran är besviken över rättssäkerheten. Han menar att fällandet för våldtäkt var uppgjort på förhand, men tänker överklaga. I hovrätten ska han presentera nya bevis för sin oskuld.


Är det någon mer än jag som anser att det här har blivit en kamp mellan "rättssäkerheten" och media? Jag har aldrig för varit med om att en åtalad person har fått så mycket stöd av media trots att utfallet är oklart. Jag tycker det är starkt av tingsrätten att fatta ett eget beslut trots den miljon intervjuer och försvar som han har dragit i åtskilliga tv-program. Jag är ingen jurist men är det inte så att det är det som presenteras i rätten som räknas, inte allämnhetens åsikt om det är rätt eller inte.
Sen kan man ju undra varför han har bevis som han itne tagit upp i tingsrätten, var han så säker på att vinna så att han inte brydde sig att ta med det? Är de nya bevisen andra kändisar som bedyrar vilken bra kille han är? Eller är det helt enkelt bara påhittade "bevis"? detta ska bli spännande.
Nu får vi väl se vad hovrätten säger, jag ställer mig lite fegt mitt emellan eftersom jag inte är tillräckligt insatt och faktiskt inte vet vad som hände..

Dagens Outfit

Idag är det tisdag vilket innebär babysång, och då kan man ju itne ha vilka kläder som helst. Då måste man ju överglänsa de andra barnen lite gran, inte för mycket men lagom så det syns vem som är vackrast. Dessutom så är det inte så mycket fri lek, vilket innebär att man kan ha lite finare kläder.
image157

Tunika - Åhlens
Stuprörsjeans - Åhlens
Strumpor - Åhlens (Ja barn kan ha samma strumpor två dagar i rad)
I munnen - huvudet till mammas brioanka

Gårdagens Outfit

Idag var första dagen på dagis på en vecka, dagis innebär ju slitstarka kläder som är smidiga att ha under overallen.
På kvällen blev det en sväng på stan för att inhandla lite vårkläder, det blev två mössor och en jacka, på bilde ser ni en av mössorna.
image156

Tröja - HM
Knickers - HM
Strumpor - Åhlens
Mössa - Lindex
Gangsign - "så här gammal är jag om 1.5 år"

Statistikanalys

Man kan analysera statistik utan att använda siffror, jag lovar.

I min tristess på lunchrasten satt jag och glodde på min bloggstatistik, inte så fruktansvärt upphetsande kanske, men jag upptäckte ett mönster.
Jag tappar besökare på lördagar, det slår nästan inte fel för att demonstrera så har jag markerat lördagar med en grön prick.
 image155
Då kommer man ju osökt in på orsak verkan, jag jag tog fram några teorier...
1. Jag skriver tråkiga saker på fredagen
2. Jag har många stamgäster som vet att jag skriver lite på lördagen
3. Jag skriver lite på lördagen
4. Folk är för bakis för att läsa bloggar på lördagar (det känns som ett söndagsproblem)

Jag kanske skulle försöka göra någonting åt detta då det uppenbarligen är ett problem.
Har du något förslag på vad jag ska göra för att höja min lördagsstatistik? Då vill jag ha en lösning inte ett botemedel så som att gå in varje fredag/lördag och kommentera på 7 miljoner andra bloggar...

God morgon

Det blev lite dåligt uppdaterat igår.. valde att sova i soffan istället för att blogga.... kändes som att det låg ungefär på samma seriösnivå. Tyvärr uteblev ju dagens outfit igår, men jag har i alla fall bilden så oroa er inte det kommer...

Ikväll är det kalas igen. Det är kul med kalas, och mycket kalas blir det om alla fyller samtidigt och man dessutom ska fira samma födelsedag flera gånger. Men... man kan aldrig bli FÖR mätt på tårta =D

The Dentist

Var hos tandläkaren i morse, tydligen så var det 4 år sedan jag var där sist.. lite oroväckande..
Satte mig i stolan och när han brjade undersöka mig så rabblade han saker till sköterskan som vanligt, försökte förstå vad det var han sa. Lyckades lista ut att han sa någon kod för tänderna i alla fall men sen vad han sa om tänderna var helt obegripligt. S när han hade kommit igenom hela käften så hade jag fått ihop det till ca 8 anmärkningar som jag inte visste vad det var alls.
Det visade sig att det var gamla lagningar eller mindre ingrepp som han kollade. Kul att man får reda på det efteråt, satt ju och trodde att det var hål alltsammans, samtidigt som jag krampade i  plånboken..
Det hela slutade med att jag hade en början till ett hål som han fixade på plats med lite plast. Inga problem kallas igen om 1.5 år *tummen upp!*
Tack farsan som betalade för besöket, 700sek blidde det.

Bajschips

Jag hatar chipspåsar med bara smulor i, speciellt om man har döpt chipsen till "Dip-chips" Vad hände med de gamla hederliga Vickningschipsen? jeje, det kanske var ett annat märke.
Iaf så är det fruktansvärt svårt att dippa chipssmulor, man kanske skulle hällla i dem i dipskålen och äta med sked..

Dagens Outfit, party!

Idag har det varit kalas hemma hos oss, det kräver ju självklart lite upppfiffning =D
image154

Blus - HM
Legings - Lindex
Klänning - Hemgjord av Gammelfarmor Thorborg
Lampa - IKEA

Söndag

Underbart att börja en helgdag med Millencolin - Life on a plate aaahhh... =D

Dagens Outfit

Idag har det varit en vara-hemma-och-bli-frisk-efter-att-ha-varit-sjuk-dag så det har mest varit att gå omkring i en mysklännig hela dagen.
image152

Klännig - Åhlens
Strumpor - ICA
Nyckelpiga - BRIO

Melodifestivalen

Någon gång för massa år sedan hade jag fått för mig att bojkotta melodifestivalen, tyckte att det var aldeles för larvig och för dålig musik. På den tiden var det ju riktig schalger som spelades i tävlingen (ja singularis, inte sex tävlingar som det är nu) Sen har man väl växt ur det där rebelliska unga och nu händer det väl att det slipper förbi ett och annat program en lördagkväll.
Idag bestämde vi oss i alla fall för att se på årets första delfinal. Den här gången var det två stycken som lyckades leverera tillräckligt hög kvalite. Christian Luuk och Björn Gustafsson. Annars var det ganska lojt på scenen. Inget av de åtta bidragen förde tankarna till klassisk schlager, ok schlager är väl inte det bästa som finns men jag trodde ju att det var grundideén med tävlingen..
jeje.. nästa vecka lär det inte bli så mycket schlager i alla fall.. förhoppningsvis ska det väl bli någon slags fest.. det är ju den 16e februari.. =D

kalkera

Jag blev lite sugen att göra en bild i illustrator igen, men eftersom jag är kass på att rita frihand så blev det till att kalkera istället. Den här gången blev det lite mjukare linjer än huset jag gjorde, kanske lite svårare att få det bra.
Hämtade inspiration till bilden från IriC aka westerdahl och någon bild som han gjorde...
Bilden är jag från när jag gjorde lumpen, tror att det var en regementets dag eller nåt..

image151
Jag är ganska nöjd, för att vara ren amatör... vad tycker du?

Fotoalbum

Igår satt jag och matilda och kollade i mitt gamla fotoalbum sen jag var i hennes ålder.
När jag bläddrar upp en sida så säger hon
- "Pappa!" oj, tänker jag lite naivt, kan hon verkligen se att det är jag på bilderna. Så jag frågar, "Var är pappa någonstans?" Matilda pekar då utan att tveka på sin Farfar. Sen säger hon "Tilda!" och pekar på mig...
Ja vi är lite lika i våran släkt, nu är det bekräftat.

Dagens Outfit

Eftersom alla människor idag vill läsa om mode så får ju inte jag vara sämre, måste ju ta åt mig min del av kakan o locka billiga besökare.
Tyvärr så har ju inte jag världens roligaste klädstil, och som av en anledning så har den med bäst klädstil i våran familj ingen möjlighet att skriva en egen blogg ännu så tänkte jag kombinera de två och göra henne en tjänst.
Jag ger er därför Matilda!
image150

Tunika - HM
Tofflor - Deadhead by Åhlens
Glasögon - Nordea freeware
Blöja - Libero purple

Bloggar till förbannelse

Varför är det så lätt att flyta bort i någon annans liv? Någon som aldrig någonsin kommer att påverka ditt liv? Eller har den redan gjort det? Man hittar en blogg, läser ett intressant inlägg, hoppar tillbaka några månader, hoppar tillbaka till början, sen är man fast. Det finns ju ingen gräns för hur mycket folk skriver. Helt plötsligt sitter du där i tre timmar och läser och hur husvagnen/mysfjollan/supersvensken/skomakarhustrun spenderade sin v.34 år 2006 FUCK!

Jag tror jag har lokaliserat dagens i-landsproblem..

en högre makt.

Alla känner väl igen känslan av att man fastnar lite för länge i något som man inte borde göra, när man borde göra något annat istället.
Jag får den känslan rätt ofta och det händer tyvärr att jag inte kan bryta mig ur sysslan även om jag tänker tanken. Då brukar det komma en högre makt till mig i form av Windows felmeddelande, ett tag slog det aldrig fel, varje natt när jag satt uppe för länge och spelade så stängdes spelet av helt appropå, inte sällan så sammanträffade det med första gången jag tänkte att nu BORDE jag gå o lägga mig. (Detta var på gymnasiet, jag bodde hemma hos farsan och använde hans dator) Nu hände det mig igen. Drömde mig bort i några bloggar ett tag på arbetstid och vips så kommer felmeddelandet: "Något är strul explorer måste stängas ner" o vips så sitter man där med ett tomt skrivbord o känner att fan det där var nödvändigt. (var bara tvungen att skriva en liten notis, nu blir det arbete av.)

Bloggfundering

Borde man skriva det man tänker, vilket de flesta förmodligen tycker är lagom tråkigt. Eller borde man tänka ett varv till och kanske vinkla det på ett sätt som kanske är lite intressant att läsa om. Det borde ju vara ett sätt utveckla sig själv, men.. orkar man? Hinner ju knapt skriva alls som det är nu. hm.. synd att man inte har det där naturligt konstiga i sig, det där som gör att folk tycker man är skum, sjuk, muppig, störd eller bara cool(lite 90tal kanske ;)

Som Thomas Järvheden säger: "Jag är ens inte CP"

Grattis, fortsättning

För att hylla min kära fru visar jag upp denna skapelse som jag skänkte henne häromdagen när vi hade lite tråkigt.
image149

Grattis Fru Vattenmelon!

GRATTIS ÄLSKLING!

Jag vet en tjej som fyller år idag.

hurra hurra! idag är det din födelseda!

Eftermiddagsenergi

Pyttipanna, semla, två alvedon och nu är jag med backup av Jacobsen (2002) redo att skapa en enkät som knäcker alla mysterier om informationsförsörjning i denna antiinformationslogistiska avkrok av Sverige.

hur var det nu, semantivadåförnågot..

Eftermiddagsförkylning

Tyckte att jag blev fruktansvärt seg igår efter lunch, tänkte väl att det bara var "a case of the mondays" som slog in. Men framåt kvällen visade det sig att jag hade fått någon slags miniförkylning. Frös som satan o hade ont i halsen, kände mig sjukt hängig. Men i morse så var det mesta borta, nu känner jag bara lite i halsen och en lätt huvudvärk.
Skumt, eftermiddagsförkylning låter som en dålig bortförklaring för att gå hem tidigare från jobbet. Hoppas jag nu bara blir frisk innan torsdag.
Ikväll ska Matilda och jag baka vaniljbullar, det kan sluta hur som helst :D

inga skadade en dog...

Idag kan DN rapportera att den första självmordsattacken på israelisk mark på ett år har skördat 3 liv och 11 skadade. Tragisk javisst.
Men om man läser lite längre ner i texten så räknar man de två självmordsbombarna som två av de tre som dog...??? Ja det är ju helt riktigt, annars är de ju inte självmordsbombare, men de lyckades bara skövla ett liv förrutom sig själva, det måste ju räknas som minus i statistiken för dem eller?? Dessutom lyckades bara den ena utlösa sin bomb, den andra blev ihjälskjuten.. allmänheten - hamas 2-0

Ny vecka..

(Valfri klyscha)

vi ses..


Skrikande barn

Om ni har läst Marias blogg (mycket referat till henne på senaste tiden) så vet ni att våran dotter är världens sötaste och smartaste för sin ålder. Hon har ju även lite humör som vi inte har en aning om vart det kommer ifrån.
Hon vaknade för en halvtimme sen med en skitig blöja som vi bytte, sen skulle vi försöka få henne att somna om.. lättare sagt än gjort. Hon skrek i ca 10 min, så mycket att hon började få andningsproblem. Jag menar det är ju bra att man har 1.5års erfarenhet av att vara småbarnsförälder.. annars hade man nog blivit lite orolig..

Infogar en liten bild när hon sover...

image148

Gonatt!

RSS 2.0