Tack

Tack alla snälla människor som sagt grattis i kommentarerna och på sms osv.. tack så mycket det värmer att ni bryr er.. det kommer nog bli lite slött här på bloggen ett tag, finns bättre saker attlägga min tid på.. men vem vet mina gissningar har slagit fel förrut.  tills vidare so long!

It's a Boy!

image187
Malte 080325


Det här inlägget kommer nog att ta ett tag och skriva, jag börjar i alla fall den 26/3 kl 19.45 när Malte är ca 1.5 dygn gammal.

Malte ja, det blev en pojke 10 dagar försenad var han, hoppas inte att det kommer förfölja honom i livet. Vi trodde i våran villfarelse att barn nr 2 skulle vara i storlek ungefär som sin storasyster, ca 3.5kg och ca 50 cm men oj vad fel vi hade. Det fanns de innan som trodde att det rörde sig om tvillingar och det var ju inte helt fel för "lilla" Malte vägde ungefär lika mycket som två tvillingar brukar göra. 4860g stannade vågen på och längden var 54cm. Tur att vi hade köpt med oss barnkläder i både strl 50 och 56 för den här killen räknas storleksmässigt inte som en "newborn".

Så till händelseförloppet....
Vi har ju ända sen beräknat datum gått och tillbett Murphy och bett att slippa åka in under snöstorm eller att vattnet gått medan jag var på golfbanan. Det var ingenting mot vad ödet hade på lur för oss.
I måndags blev Maria och Matilda rejält sjuka, vi trodde att det var influensa hos Maria och tredagarsfeber hos Matilda. Flunsan täppte till och Malte tryckte mot lungorna så Maria fick andingssvårigheter och smärta i bröst och rygg. Efter otaliga samtal med olika instutioner så fick vi i alla fall komma in till akuten och få ut lite hostmedicin med morfin!? i.
Maria tog en dos av medicinen innan vi skulle gå och lägga oss men lyckades ändå inte somna riktigt..
00.30 vänder sig Maria om till mig i sängen och säger "nu gick vattnet" trött som jag var och efter ett antal "rop på vargen" så var jag inte riktigt säker på att hon talade sanning, men efter att ha sett pölen i sängen så tvivlade jag inte längre...
Nu följde en serie med händelser som inte är ritkigt klara för mig men jag kommer ihåg att jag tänkte flera gånger "vad gör jag? jag bara går omkring ju". I alla fall så lyckades vi få tag i mormor som kom och hämtade Matilda, packade lite saker till henne och lyckades komma iväg ca en halvtimme efter att vi vaknat. Ganska bra gjort ändå måste jag säga..

image186
Medan vi sprang omkring som yra höns i en halvtimme låg matilda så här lugn ut hela tide(hon ändrade inte ens ställning) hon måste ha undrat vad vi höll på med...


Resan till Nyköping kantades av 7 rådjur 1 poliskontroll, fruktansvärt mycket mötande trafik för att vara en vardagsnatt och 1 min mellan verkarna.
När vi väl kom fram så var maria öppen 6cm som förvandlades till 10cm på ca 2.5-3 timmar men 4.5 timmar efter att vattnet gått, verkstimulerande dropp, en person som hämgde på magen och en person som drog Malte i en klocka så tittade han ut välskapt och fin med ett stort födelsemärke på ena armbågen.

Välkommen till världen Malte!

image188
Första bilden med egna kläder..

ps. jag kommer säkert på fler saker i efterhand men det blir en annan historia ds.

Fika och ost-dag

Idag har vi nog inte gjort något annat än fikat och ätit. Jo vi var till lekparken någon timme på förmiddagen, försökte mobilblogga en bild på Matilda när hon hade somnat i gungan men den kom inte fram ordentligt...

Efter fikat var det i alla fall till och hälsa på grannen och min gamla barndomskompis som var hemma på besök över påsken. Fick kaffe och bullar   när vi va där. Sen gick vi hem för matilda skulle sova, då blev det tortellini med ädelostsås till lunch. Har testat olika ostar att göra sås på de senaste dagarna och jag anser att kvibilles gräddädel har gett bäst smak hittils. Den absolut godaste tortellinisåsen är eller var keldas mild ädelostsås. Men de verkar ha slutat tillverka den i samband med att de bytta förpackningar *grr* har inte hittat den någonstans efter det i alla fall.

När matilda vaknade bar det av till nästa fika-kalas hemma hos en annan kompis föräldrar. Där blev det mer kaffe och bulle plus lite vindruvor ;-)  

Det blev ingen middag, ingen av oss var särskilt hungriga och maria har mått lite dåligt idag. Så när hon gått o lagt sig så skrapade  jag ihop lite mackor på sånt som fanns hemma. Det blev toast i mackjärnet med ost, ädelost, oliver samt riskex med ostsmak med ost som pålägg...

Som sagt en fika och ost-dag

Serier

Jag är inte mycket för att följa serier. Min åsikt är att om man vill lägga 40 timmar på en film så kan man hellre läsa en bok än att följa en serie. Lite mindre socialt men det får man ifatt men pluspoäng på den intellektuella skalan. Man kan skryta lite på fikarasten om att man faktiskt har läst en bok. Dock finns det ju vissa kretsar som man blir lite utanför om man inte följer de senaste serierna. När Heroes började sändas så skulle ju alla se det. Verkligen ALLA, och ingen hade något ont att säga om den. Förrän sista avsnittet påp första säsognen, då hade all tröttnat istället och jag var itne ett dugg ledsen för mitt val att inte se serien alls. Jag har fortfarande inte sett ett enda avsnitt, får väl se om jag orkar ta mig tid i framtiden..
Vi har inte heller så många kanaler så i vissa fall är det inte ens ett aktivt val, det finns ingen möjlighet att se serierna på tv så då orkar jag inte hålla på och ladda ner dem...

Det finns några undantag när jag faktiskt kan tänka mig att följa serier, det är när de går på en lättilgänglig kanal och både jag och Maria är överens om att se den. Då kan det vara en mysig fast punkt i vardagen. Då hanldar det om mer än att bara följa serien manikt för att veta vad som händer. Visst man blir ju lite engagerad när man väl följer serien men det är mer än så. Det är en kväll i veckan när ingen av oss har någonting annat inplanerat, när vi kan se fram emot att sitta ner i soffan och bara mysa. Det handlar inte om att tvn styr våra liv då detta endast innefattar en timme i veckan. Vi planerar inte in våra kvällar efter tv-guiden...

Det första vi följde var en dokusåpa som jag inte kommer ihåg namnet på nu, men det var som top-model fast det var designerserna som tävlade istället. Nästa var Prison Break första och halva andra säsongen, sen tröttnade vi, det var liksom inget kul när det fortsatte utanför fängelset.. sen har vi ju haft lite och göra, inte bott ihop och så men nu har vi hittat en serie igen. LOST 4e säsongen, vi hade några kompisar som är fats i serien på besök när det första avsnittet släptes i USA så då var vi ju "tvungna" att se det. Fick upp intresset lite och såg denna 8min sammanfattning av de 3 första säsongerna, sen var det ju bara att börja kolla och nu har vi onsdagar kl 21 inbokad =). Jag kan rekomendera att se klippet även om du inte tänkte följa serien, det är ganska roligt. De enda jag kan avråda är de som tänkte se serien från början eller har kommit endast en liten bit.


Förberedande åtgärder

Angående detta inlägget.

Eftersom jag inte hade tid då så skriver jag en liten förklaring nu.

Somde flesta som läser den här bloggen kanske vet, inte via bloggen utan för att ni känner mig IRL så väntar vi vårat andra barn när som helst. Beräknat födelsedatum är 15/3 vilket inte riktigt slog in uppenbarligen.

Som en förberedelse så tänkte jag ordna så att jag ska ha möjligheten att ge uppdaterad information här under tiden så att ni stackare ska hållas lite uppdaterade. Jag kommer inte att publicera några privata bilder eller känslig information. Det är inte ens säkert att det kommer att finnas tid för att använda det, eller så känner jag i stundens hetta att det är lite för personligt och skiter i det.. men nu finns i alla fall möjligheten...

Nu ska jag nog gå o lägga mig mätt av all påskmat och godis.. puss på er!

Flockdjur definitionen

Jag hittade en krönika på aftonbladet kvinna (fråga mig inte hur jag hittade dit.) skriven av Lisa Magnusson. Och tänkte för första gången på aftonbladet att det här var ju faktiskt intressant. Hon skriver om oss 80-talister som har fötts in i en värld där "Vi inte har behövt kämpa för något, så inget har något värde". Kanske detta förklarar min attityd under skolåren att aldrig göra mer än nödvändigt, jag behövde ju inte det jag kunde ju tillräckligt mycket. Kanske gör det inte det alls för jag vet ju att många klasskamrater har varit riktiga eldsjälar både för skolan och för fritidssysselsättningar, medan jag mest har tagit det lugnt och gjort det som passar mig. Jag har ändå inte blivit bortskämd, jag har hjälpt till hemma och inte fått ALLT jag pekat på även om jag är ensambarn å var kommer detta ifrån?

Hon fortsätter med en mening som träffar en riktigt öm punkt hos mig:

"Nej, mänskan är ett flockdjur. Hon vill ha en plats och en uppgift, hon vill känna sig behövd, annars blir hon deprimerad."

Jag vill minnas mig själv filosofera vid en sisådär 17 års ålder. Jag visste redan då att jag var "den där snälla killen" och jag hamnade i kompisfällan var jag än vände mig. Jag tänkte att om jag bara får hitta någon att ge all min snällhet till så kommer världen att bli en mycket lättare plats att leva på. Sagt och gjort, ett år senare träffade jag mitt livs kärlek, nu är vi gifta och om några dagar har vi två barn. Två barn som behöver mig och ser upp till mig.

Det sista jag reagerar på i Lisas krönika är meningen:
"i skvallertidningen stod det att Angelina inte tycker om det biologiska barnet eftersom det inte är nån överlevare utan liksom bara fötts in i välstånd. Så otacksamt, så bortskämt är barnet att det blir svårt att älska det."

Det första jag reagerar på är: hur kan man inte älska sitt biologiska barn?
Det andra jag funderar på är: gäller detta oss 80-talister? Är vi så vana vid välstånd att vi inte bryr oss om att vara seriösa, att jobba för att nå någonstans, att ha några mål? OM det stämmer, kan det gå att ändra på den här inställningen utan att ta hjälp av psykolog? Kan man ändra sin personlighet? Behöver man ändra?
Alla dessa frågor..

Jag rekomenderar alla 80-talister och andra med för den delen att läsa krönikan den rörde mig i alla fall.

detta inlägg räknades som lite för negativt och publiceras efter vänliga veckan är slut, skrivet den 19/3 -08

Nya wallander

Appropå detta
image184

Klart jag har en kommentar...

Nu är det tydligen klart att Krister Henriksson ska spela in 13 nya wallander-filmer.
Jag tror att svenska kriminalfilmer om ensamstående poliser har hamnat i samma fälla som amerikanska en-timmes serier. De tar aldrig slut. Det intressanta är att i sverige kallas varje del för långfilm, vissa går på bio och de lanseras kanske en gång per år. För ca 100 min underhållning. I USA kallas de för serier där förvisso varje avsnitt är ca 40 min men släpps en gång i veckan.
Det är mitt tips till skaparna av wallander och beck gör en tv-serie med timmeslånga avsnitt då kan man kalla det för högkvalitativa serier istället för det som nu på något sätt bara blir lågkvalitativa långfilmer med halvtaskiga skådespelare (kanske bortsätt från huvudrollen)
image185

Jag har aldrig varit något stort fan av svenska "seriösa" filmer. Visst har vi lyckats klämma fram en och annan bra komedi men där slutar det. Om jag blir tvungen att välja så får jag nog säga wallander före beck, trots persbrant, det finns oftast en intressantare story i de filmerna. Oavsett om jag gillar dem eller inte så är det alltid någon anna som gör det och jag kommer likförbannat att bli tvungen att se dem på söndagkvällarna.
Det här fullbordar ju i alla fall tv4s strategi att hjärntvätta svenskarna med ensamstående poliser. Med dessa 13nya filmer blir det inget problem att fylla 21-filmen varje söndag hela året. Och när de har gått igenom alla filmer, då är det vara att börja om igen. Varannan "säsong" beck varannan "säsong" wallander Grattis tv4 bra jobbat.

detta inlägg räknades som lite för negativt och publiceras efter vänliga veckan är slut, skrivet den 20/3 -08

Slut på vänliga veckan

Så jag tror att jag klarade experimentet... har inte dubbelkollat det men jag känner att jag har haft ganska bra daglig kontroll på att jag klarade det, är det någon som har något att inlägga så säg till..

Tyvärr så har väl bara halva lyckats.. jag har ju ändå gått och tänkt bittra tankar under veckan men vadet gällde ju bloggen och inte mitt huvud så..

Dessutom har jag skrivit ner några saker som jag tyckte var värda att nämna för att spara till idag,  nej det är inte fusk ;-)

Så här kommer några tankar....

POK

Newroz

Förresten Glad Newroz till alla kurder!

Historien om smeden Kawa och tyrannen Zuhak Enligt en populär kurdisk folksaga skall det kurdiska nyåret ha sin begynnelse den 21 mars 612 före Kristus födelse, då smeden Kawa befriade det kurdiska folket från tyrannen Zuhak.

Zuhak var, enligt historien, en ond kung och styrde regionen genom att förslava det kurdiska folket. Zuhak skall ha lidit av en ovanlig sjukdom. Enligt myten skall två stora ormar ha vuxit från tyrannens båda axlar. Ormarna skall ha hotat Zuhak med att äta upp hans hjärna. I rädsla för döden skall Zuhak istället ha matat ormarna dagligen med två unga personers hjärnor. Därefter skall en avskyvärd kampanj påbörjats för att döda unga personer för att mata ormarna på Zuhaks axlar med deras hjärnor.

Under denna period skall tusentals unga personer ha förlorat sina liv, däribland sju av smeden Kawas barn. Så småningom skall det kurdiska folket ha vädjat till smeden Kawa att leda ett uppror mot den onde kungen Zuhak.

Kawa skall därefter ha lett upproret mot Zuhak, och den 21 mars 612 före Kristus omringades Zuhaks palats och smeden Kawa besegrade palatsets vakter med hjälp av sin hammare, varpå han hade ihjäl båda ormarna och Zuhak. Därefter skall Kawa ha släpat ut Zuhak ur palatset för att visa att tyrannen inte längre kunde förtrycka folket, och han skall även ha förklarat att folket hädanefter kunde åtnjuta sin frihet.

Sedan tändes stora brasor uppe på kullar och berg runt om i landet för att sända nyheten om Zuhaks död och den vunna friheten till folket. Alltsedan dess har det blivit en sed att det tänds stora brasor varje år när det är tid för att inleda det nya året (Newroz).

komar.se

Stand up

Jag avslutar vänliga veckan med en kille som inte är politisk komiker, men har lite problem med samhället, som skämtar om vita men inte är rasist. Jag presenterar Jasper Redd enjoy!

kvällens trea

- cheescake inför imorgon mums!
- ännu en dag som följs av en sovmorgon
- Barnpizzor som är samma storlek som vuxenpizzor..

Träning

När man väl kommer iväg och tränar är det riktigt skönt faktiskt. Den urladdning som blir för kroppen underbar. När jag tränar foukserar jag även så mycket på träningen att jag glömmer bort allt annat. Finns ingen bättre paus från ett tyngt sinne än lite muskelspännig. Nu säger jag inte att så var fallet just idag men det var ritktigt skönt att komma dit ändå.
Det händer väldigt sällan men nu har jag faktiskt lyckats hålla lite kontinuitet i träningen, då märker man även resultat, man känner sig piggare, snyggare och gladare. Varför tvingar man sig inte alltid till att träna? Nu när jag börjat ska jag aldrig sluta, peppar peppar  ;-)

Dagens trea

 - Kanonväder hela dagen - inklusive några promenader
 - Jättegod köttfärssås till lunch som även råkade bli middag.
- Ledig i morgon, inga krav på att göra klart saker eller sova tidigt idag. =)


Den nya ansiktscrèmen

Lägg märke till det intressanta namnet, undrar om man kan börja köpa ansiktskrämer i mejeridisken istället. 8.90 för en kräm som räcker två veckor, inte helt fel bara man förvarar den i kylskåpet. Detta medför även en kylande effekt efter rakning PERFEKT!

image182

God morgon!

Klar himmel och en strålande soluppgång är det perfekta botemedlet mot morgontrötthet. Om man dessutom kombinerar det med snö på marken och en skön morgonpromenad så kan itne dagen bli något annat än lyckad.
glad skärtorsdag!


kvällsunderhållning

Klockan är 23.00 och Maria har fått för sig att städa kylskåpet. Samtidigt som hon gör det nynnar hon agressivt och pratar med sig själv.
Nu visslar hon på "allways look on the bright side of life"

Ska jag bli orolig eller bara sitta och småle lite i soffan? Jag bli förvirrad....

gonatt

ps. nu pratar hon med sakerna i kylskåpet också.. ds.

Dagboksbloggare

Dagboksbloggare
Din blogg är din offentliga dagbok. Du skriver om tentor, mensvärk, godissug, barnuppfostran, tandläkarbesök, ångest, spindelfobi och relationsproblem. Du skiter fullständigt i huruvida dina inlägg innehåller korrekt grammatik, kommatering och tangentbordsmissar. Din blogg är ändå bara till för vardaglig ventilering och att ingen läser den bekommer dig inte det allra minsta.

Stämmer ju ganska bra förrutom det där med mensverk, att jag skiter i grammatiken och att jag inte bryr mig om hur många som läser.
Vet inte hur rätt det blev i slutändan, men rubriken stämmer ju ganska bra i alla fall ;-)

Testa här

Testar mobilBloggen

DSC00591.JPG
Testar mobilBloggen

humorbloggen.se - ord

Humorbloggen.se gjorde en liten sammanställning av ord som våra svenska tidningar uppfunnit åt oss under 2007. Ja jag vet att detta publicerades i januari. Man jag har inte varit inne på den sidan förrut.
Enjoy

image180

Shulmans tillbaka

Efter att ha blivit utsparkade från värmländska folkbladet så har bröderna staratat ett nedräkningsinitiativ  (inte en blogg) till 1000apor.se Initiativet går ut på att det är 99 inlägg kvar tills den nya humorsajten ska öppna. Vi får väl se hur långt det är mellan inläggen på slutet, än så länge har det varit ca 4 om dagen i alla fall så det lär ju inte vara särskilt långt kvar.
Eftersom jag missade hajpen med alex blogg på aftonbaldet och inte heller har läst vad bröderna skrivit på VF så tänkte jag ge den här sidan en chans. Se om han har lika sköna kommentarer som i kvällsöppet.
Välkomna till min rss Shulmans..


Dagens trea

Jag älskar att sno andra bloggares koncept, denna gången från wiggan.

 - Duschade och rakade mig igårkväll så jag fick sovmorgon idag
 - Har gjort klart min enkät på jobbet, nu ligger bollen hos någon annan att bedömma om den är ok
 - Isterband till lunch mums!

Grattis Hanna ^^

Jag har ju inte fruktansvärt mycket besökare på min blogg och ännu färre som kommenterar, men jag har ju ändå några stammisar som tittar in och lämnar ett avtryck då och då.
En av dessa är Hanna of Sweden som lyckades pricka in kommentar nr 500! Grattis!
Gå gärna in på hennes sida och lyckönska henne för bullen i ugnen. Jag önskar dig och din blivande familj all lycka.

Artister med självdistans.

Henric Schyffert skriver i sin blogg:
"Bäst på festen var att Nordman kom fram och berättade att dom hade varit på kostymförådet och letat efter våra gamla "Ostman, sydvästman" kläder från Nilecity som dom tänkte ha på sig under finalen."

Underbart med självdistans. Fatta vilken grej det hade blivit om de hade fått tag i kläderna. tyvärr hade väl många inte fattat varför de hade de kläderna på sig men det hade ändå varit värt för alla oss som sett Nile City. Jag hade för första gången i mitt liv lyft luren och röstat i ett tv-program. Det hade nog inte bara blivit en gång heller.

Sen kan ju inte jag avgöra om det är sant det som Schyffert säger, har inte läst bloggen så länge att jag vet vilken nivå han brukar lägga sig i inläggen. Vem vet hälften av det han skriver kanske är ren lögn, eller så är allt han skriver sant. Jag är inte den som googlar för att kontrollera.

Här är är i alla fall en bild på gänget. Från vänster: Ostman, Bordman och Syd-sydvästman.
image179

praktiken

Jag börjar komma fram till en färdig rapport nu. (igen?) känns skönt att kunna se ljuset i slutet av tunneln.

Men vad som är viktigare på praktiken just nu är att jag vann Schlegerbetingen!!! Delat på antal rätt placeringar men ca 1.000.000 närmare på utslagsfrågan vad gällde antal inringda röster. GO Peter!!!

Priset var ett påskägg fyllt med godis och ett diplom med texten:
"Med din enorma kunskap i schlager  är Du härmed uttagen att under 2008 tillsammans med Christer Björkman utse 2009 års kandidater till melodifestivalen!"

Ta da!, Det blir alltså mig ni får tacka när Carola blir portad från nästa års schlagerfestival =D

Dagens outfit

På tal om detta.
image177

Som ni kanske märkte så försvann dagens outfit för ett tag sen. Det blev lite krävande i längden att jaga Matilda med kameran varje dag. Från och med nu kommer jag att uppdatera den lite då och då när jag kaänner att det finns något bra läge, inte för att jag måste ladda upp en varje dag.

Igår var ett sådant läge, matilda testade sin mors gravidlinnen och resultatet blev så här.
image178

Klänning - Turkost gravidlinne från HM
Schal - Vitt gravidlinne från HM
Strumpor - bruna med vita hjärtan från åhlens.

helg

det finns få gånger när man uppskattar helgen så mycket som när man går till jobbet 8-17. Så skönt att kunna sova, ligga kvar o dra sig, slippa tänka, äta god mat, och bara umgås med de man älskar. *nöjd suck*

Grattis charlotte!!

Och grattis Sanna Nielsen och grattis BWO ni lyckades precis pricka in min betning på jobbet, 3 av 4 rätt, trodde faktiskt att nordman skulle komma högre upp, det jag hade glömt att räkna med var juryns röster. Trodde inte att de skulle tycka så illa om honom. Svenska folket verkdade ju inte ha några problem med kåkfarararen.. ;-)
Tror att det gav mig en vinst faktiskt... om jag inte själv hade flest rätt så var det nog ingen som var lika nära mig på utslagsfrågan: Hur många ringde in och röstade? Jag gissade på 2.5 milj och det slutade på lite över 2.4 milj =D undra vad den där hemilga vinsten är.. spännande.

lördagsmorgon

aaaahh.. sovmorgon, ingen som tvingar en att gå upp. Matilda är tillräckligt stor för att kunna leka själv ett tag utan att bli ledsen eller ha sönder något. Mysa i sängen. Lite Winnerbäck som morgonmusik.
När vi väl kommit igång så ska vi försöka städa lite i förberedande syfte inför den kommande småttingen.

Sen ska jag o farsan ut på golfbanan för att testa de nyöppnade greenerna på skogshålen. Så skönt att få svinga en golfklubba igen, Jag ser fram emot min första 18-hålsrunda spelade inte en enda under 2007.

Ha en trevlig lördag på er!


glöm inte vänliga veckan! anta utmaningen här

Vänliga veckan utmaning!

Som jag nämnt tidigare så används den här bloggen för att ventilera tankar för att slippa gå och grubbla (och ibland för att jag ahr tråkigt).
Detta leder oftast till att jag klagar i bloggen och är allmänt sur.
Jag tänkte försöka mig på ett litet experiment där jag inte får skriva något negativt på en vecka och dessutom tvinga mig att skriva minst två inlägg om dagen (annars kan jag ju klara uppdraget genom att inte blogga vilket är fusk)
Uppdraget börjat imorgon lördag 15/3 och fortsätter t.om fredagen den 21/3

Jag utmanar även er som läser och skriver en egen blogg att göra samma sak för att skapa en lite trevligare stämning här i blggosfären!

Skriv gärna en kommentar om ni antar utmaningen.
Trevlig helg!

Mansbloggar

Det man saknar här i bloggosfären är riktigt bra bloggar av män för män. Det finns ju uppenbarligen 1 miljon bloggar av kvinnor för kvinnnor (läs flickor).

Efter lte klickande så här på fredagsförmiddagen så sprang jag på två stycken, inte rumsrena och inte pk, men om man läser det med en nypa salt och humor så är det riktigt kul läsning.
Känns som att de är sådana som skulle kunna kallas för mansgrisar av vissa av det ena könet så rekomendationen är mest till för killar.
De två bloggarna är Mr Bundy och lapproffe.
Jag kan rekomendera inlägg som lapproffes trilogi om kvinnor eller Mr Bundys presentation av sexklubbar. Sen har jag inte hunnit kolla igenom mer, måste ju jobba också.

trevlig läsning

fredagar, dagens i-landsproblem

Tycker inte om fredagar.. varje fredagförmiddag upptäcker jag att mina fikakompisar har möte under den tiden som vi fikar... =( Detta innebär att jag antingen får fika själv = köpa kaffe i automaten eller skita i förmiddagsfika... usch..

ångesten kryper på..

Nu börjar den komma, den krypande käsnlan i magen. Och det är inte pga den anstundande bebisen. Nej det känner jag att jag har ganska under kontroll, i alla fall än så länge.

Det är ju så att min medarbetarenkät börjar komma i slutstadiet nu. Känns som att jag har det mesta klart med den och det borde inte ta så lång tid innan den ser dagens ljus.
Då kommer oron.
- Det är (förhoppningsvis) runt 300 pers som kommer att läsa det jag skrivit, förhoppningsvis svara på mina frågor och troligtvis kommer många att ha åsikter, även om inte jag får höra dem.
Jag kommer att bli en offentlig person på företaget, nu är jag snart förbi stadiet där jag kan sitta diskret på mitt rum och slänga upp anonyma lappar i korridoren utanför.
På detta kommer uppgiften att fotografera ALLA anställda vilket innebär muntlig kontakt med ALLA anställda.

På detta ligger oron över resultatet
- Jag kommer behöva analysera resultatet utan något smart analysprogram. dvs jag kommer sitta x antal timmar med excel. (man kanske skulle komma på någon bra modell redan nu)
- Vad kommer jag kunna visa med min enkät?
- Tänk om den blir en total flopp och ingen förstår vad jag har skrivit?

ojojoj... det är fler i den här familjen som har något levande i magen......

snowplanka84

Det var min första hotmailadress som efter många byten landade på mitt för- och [email protected] , för att sedan avancera helt från hotmail vidare till något mer seriöst.

Nu har jag gått i samma fälla igen. FLOCKDJUR... hallihallå vad tänkte du på egentligen?
Kul när det står om mig i CIO om 5 år "och ni kan även läsa om Peters liv som CIO på bloggen flockdjur.blogg.se"
 mm man blir förmodligen tagen på allvar då.

Om man inte ska använda sig av sitt namn hur ska man då komma på något bra alias som man även kan bli tagen seriöst på..??

Förslag någon?

ojdå...

Har glömt att läsa på min rss på ganska exakt två dygn. Kanske ett teckan på att jag har något att göra på jobbet nu. Men jag möttes av den trevliga lilla överaskningen 72 olästa.. jippiii Nej jag kommer inte att läsa dem på jobbet. Det skulle ju vara oetiskt, i alla fall när jag har så mycket att göra...

på väg mot trean!!

Grattis KH matchen blev ju inte så svår... 8-1 i match om 2x20 tyvärr vet jag inte hur det gick i den andra matchen som tydligen också var avgörande. vi får vänta och se.. om inte annat så grattis till match-segern!!

hockey

ikväll har tydligen Katrineholms hockey chansen att gå upp till div3. Tänkte gå ner att kolla på matchen skulle ju vara spännande om de gick upp. Ett stort steg för den lilla klubben som farsan var med och startade för 13 år sedan.
Men ändå är det blandade känslor, jag har ju funderingar på att försöka börja spela lite til hösten, iofs inte på matchnivå kanske men ändå vara med på träningar. Då känns det inte att komma när man inte har spelat på ca 3.5 år och börja direkt i ett div3 lag. Ok det är väl samma lag oavsett om de går upp eller inte, men jag skulle gissa att man sätter lite högre krav på ett lag i trean än ett lag som försöker avancera från 4an...
hmm...

jeje.. hejja KH95!!

gaah.. äntligen

Till slut har jag lyckats få bort den där förbannade krumeluren framför bilden till bloggtoppen, var asförbannad på bloggtoppen ett tag o skickade arga mail o grejjer men de dissade mig och gav mig ingen hjälp.
Idag råkade jag se att det fanns en felsökningslänk där man redigerar kodmallen. Jag testade att köra felsökningen och fick upp 14 fel på den raden som där länken till bloggtoppen presenterades..  inte konstigt att det blev konstigt. Så efter mycket trial & error så fick jag ta bort vissa kodbitar i kodmallen, vet inte om det var jag som hade klämt dit dem.. väldigt liten chans till det.  Men tecknen förvann.

Körde felsökningen efteråt också och hittade tre fel, men de gör mig inget för nu ska det se ok ut...

jppiii

bloggfenomenet

Ända sedan jag skrev en rapport om bloggar som marknadsföringsinstrument har jag varit helt såld på "fenomenet" blogsfären. Detta var för 2.5 år sedan och bloggar var redan rotade hos vissa inbitna webbnördar redan då. Nu är det ett allmänt känt begrepp bland.. tjaa folk under 30. Man blir nästan förvånad när man ser en skrift som förklarar vad en blogg är, vilket egentligen inte är så konstigt, men man blir lite hemmablind när man är inne i det.
Det kommer i vågor, först kom e-posten som har rotat sig totalt i alla organisationer, sen kom webben och då skulle alla ha hemsidor. Nu kommer bloggen och tar över världen.

Många företag på andra sidan atlanten har redan börjat använda sig av företagsbloggar som ett seriöst komplement och i vissa fall ersättning för e-posten för internkommunikation.
I senaste CIO återfinns en stor artikel om hur man kan införa företagsbloggar som "idegrupper" i företaget för en öppnare kommunikation.
Det är är nog något man bör ta med sig inom informationsyrket Problemet är bara att få ledningen som inte växt upp med bloggar hur lönsamt det kan vara.

Nu är bara frågan hur kan jag som student få ett lagom tillbakalutat företag i en mindre stad att förstå hur bra det här är? Eller ska jag ge upp redan från början....

HKH Hertiginnan Anne af Uppsala

Måste bara posta ett inlägg om detta. Jag vet.. "ge inte barnen uppmärksamhet då fortsätter de" men jag kan inte låta bli. 
Det råder ett blogg-krig mellan denna kvinna och några personer som irriterar sig väldans på henne.
Jag vågar inte uttala mig med risk för att bli indragen i bajskastningen som föregår i många kommentarer dels här där det "slutgiltiga slaget" verkar utspelas.
Anledningen att jag skriver är att jag farsineras så mycket av dessa personer som lägger så mycket tid på "skit" och jag tycker att om någon som läser detta har tid och ork så skulle ni gå in och läsa delar av debatten. Jag garanterar blandade känslor, skratt och gråt. Jag sitter i valet och kvalet om jag ska kommentera någonstans för det kliar i fingrarna men jag låter bli för att undgå risken att hamna i "personangreppsfällan" som de flesta i debatten redan gjort.
Jag säger inget mer.. läs och förundras.

drömyrke sökes

vi hade en diskussion igår om framtiden och yrken. jag säger inte vad vi sa men är det någon som vet ett välbetalt roligt yrke där man fortfarande har tid med familjen så får ni gärna klämma fram det nu. Man ska gärna jobba ca 75% och tjäna typ 30.000 i månaden det är nog lagom..  ideer nån?

Modellen 2

Hon ägde scenen! tillsammans med sin morbror så lyste de starkare än strålkastarna.
Tyvärr så fattade inte lokalblaskan vem som var bäst på scen och skrev om massa andra strutfrisyrer o grejjer istället. Men jag vet vem som var bäst och det är det som räknas.
Bilder på spektaklet kan ni se här.

en ovanlig måndag..

Det är lite spännande att jag itne har träffat någon av Matildas faddrar (gudföräldrar) på, säkert ett halv år. Sen kommer de hem till oss på samma dag och joinar våra måltider, gudmor på lunch o gudfar på middag. Lite weird måste jag erkänna.
Annars är det en lagom aktiv måndag. Känner att jag kanske kan få igång lite seriöst arbete i praktiken nu. Kände att jag hade kört fast lite men efter ett långt samtal med min kära fru igår så känner jag mig back on track igen. Tänk om man kunde ha en arbetskamrat att bolla ideer med, ingen cilare som vill flytta till katrineholm o joina min T6? snääälla!

Modellen

Imorgon smäller det! Då ska min dotter göra debut som kändis, när hon entrar catwalken tillsammans med sin morbror som hårmodell. Hon komemr att vara den yngsta på scenen med sina 19 månader men jag är säker på att hon kommer att regera
Tillfället i ära har hon fått ett par sprillans conversedojjor av sin farfar som vi kommer att matcha med stuprörsjeans.
Nej Jag exploaterar inte min dotter, jag tycker bara att det är synd att inte visa upp världens sötaste barn för världen. Alla måste ju blir bättre människor och känna sig lyckliga så fort de ser henne, det bli jag i alla fall =)

För er som har missat det så är det modevisning på Safiren i Katrineholm lördag den 8/3 (imorgon) Förköp hos Hud & Hår 100kr. Be there!

kom igen peter!

Nu är det dags att sluta strösamla information som jag inte vet om den är bra eller ej. Här måste börjas mätas på riktigt. Jag måste få fram FAKTA till en nulägesanalys annars vet man ju inte vad som ska förändras..

en hypotes som jag kladdade ner på ett papper:

En väl fungerande informationsstruktur gör det mer attraktivt att aktivt söka information.

Som sagt bara en hypotes. Men hur testar man den i ett företag?

Fan

Igår fick vi reda på att lägenheten som vi ville ha hade gått till någon annan. Han kunde inte ens ringa och berätta det, utan jag fick ringa o fråga. Lät jag inte tillräckligt desperat i telefonen för att han i alla fall skulle kunna gett mig ett besked. Bajsgubbe, jag ska då aldrig handla någon ford.
Jaha.. då är det väl bara att klämma ihop sig i väntan på något bättre...

kvällens intressanta

tv4 Nyheterna
Rubrik:
Förra året skadades eller dog 8 kvinnor i balkongrelaterade olyckor.
Inslag:
balkongrelaterade olyckor
2003 - 1
2004 - 1
2005 - 1
2006 - 5
2007 - 3
...eehh!!?? förra året?


Mekonomenreklam
Vi gör bilanvändande enklare, köp en bilbarnstol och få en cykelhjälm på köpet
ok. ska man ha hjälmen när man kör bil eller ska barnet ha hjälmen i bilbarnstolen, hur gör det bilåkandet enklare??

Rånad!

Vi bestämde oss sent på kvällen för att skippa middagen och beställa hem pizza istället. Eftersom vi itne har någon bil så kändes det skönt med hemkörning.
Vi tänkte båda att vi beställer lite dyrare pizzor för vem vet det kanske är sista gången vi köper pizza. (tanken är att vi ska sluta med sånt efter bebisen)
Den pizzerian vi ville beställa ifrån hade inte hemkörning idag heller.. Den killen är sjuk ofta.. så det fick bli den stora pizzerian på stan som jag vet är lite dyrare. Kalaset slutade i alla fall på 220 kronor för två pizzor med varsin liten dricka.
Helt jävla otroligt.. unfuckingbeliveble.. usch! aldrig mer ska jag beställa pizza därifrån.

hyrespalats

Jag ska skaffa mig en palatslägenhet i miniatyr.

satt och slöletade lite efter lägenheter i min hemstad när jag hittade den här.

image176

Tjohoo.. tjena det var inga stora rum det inte. Men barbie kan nog göra sig ett riktigt palats, synd att man bara får sova i ett av de 55 rummen. Blir så tråkigt när hon skaffar barn.

barbie - men kan vi inte offra något av hobbyrummen eller vardagsrummen så att barnen kan få någonstans att sova?
ken - nej det stod i anonsen att det bara var ett sovrum så då är de ett sovrum. Kom ihåg att det bara är ett hyrespalats, här har man inga rättigheter att ändra.
actionman (co barbie & ken) - TYST JAG FÖRSÖKER SOVA!!

Metrokillen

Idag har jag tagit ett pinsamt steg mot att bli citylized. Jag har KÖPT ett par träningsbyxor. Nu är det sluttränat i mina gamla Jofa-mjukisar. De får resignera till att bli ett par vanliga mysbyxor.
Det var inte hållbart i längden att hålla på o harva i ett par tunga mjukisbyxor upprullade till knäna. Så det fick bli ett par svarta piratbyxor (heter det så för män?) i något smart material som andas.
Se upp gymmet här kommer jag!
Tilläggskommentar
Ja, det var min frus ide att jag skulle köpa nya byxor.. men endå ;-)

våga vägra kortärmade skjortor

Nej det är inte mitt påstående. Jag tänkte bara göra en kommentar på manolos krönika från igårkväll.
Det är inte ofta jag läser inläggen från manolo.se längre. Tycker mest att de presenterar visningar och mässor. Kanske lite nya kollektioner och veckans outfit som ofta är fruktansvärt gubbig. Det fanns en tid när jag läste varenda inlägg de skrev, jag hade sidan som startsida och t.o.m. var aktiv i kommentarerna. Att jag sedan inte följde deras klädtips för 50 öre kan vi lämna osagt.
Men detta aktiva läsande sådde ändå en filosofi någonstans i bakhuvudet och även om jag inte tillämpar det så känns det som att jag vet de flesta grundregler för att klä sig snyggt, i teorin i alla fall.
Nu händer det att de då och då klämmer ur sig en intressant artikel som denna om kortärmade skjortor. Efter mitt långa läsande på denna sida och i kompletterande litteratur så har jag fått hör att man inte ska använda kortärmade skjortor, en av orsakerna är svårigheten att kombinera pga brist av manchetter men annars så har man inte sagt riktigt varför. Den här artikeln tar upp en del bra exempel, det roligaste tycker jag är:
"Kortärmade skjortor är även ett hån mot det symboliskt viktiga uttrycket i att kavla upp skjortärmarna. Tänk er en situation där ni har tonvis med pappersarbete framför er. Vid sidan av en väldoserat kopp kaffe krävs en startsignal för att på allvar ta tag i arbetet, vilket den närmast heliga ritualen att kavla upp skjortärmarna faktiskt ger. I en kortärmad skjorta är det enda utvägen att klia sig lite nervöst på armarna"image175

Mycket intressant. Men som det mesta på den här sidan så kan det bli lite för pretantiöst ibland. Visst tycker jag att man kan ha en kortärmad skjorta på sommaren, uppknäppt tillsammans med ett linne eller liknande. Men jag kan nog hålla med om att i kontorsmiljö passar det inte lika bra.
Jag rekomenderar att ni som orkar läsa artikeln även läser kommenterarerna, ganska bra att få några andra infallsvinklar.
Notera även att de lagt in en bild på den sämsta tillämpningen av kortärmade skjortor; helvit, genomskinlig som inte passar till någonting, men det blir väl mest slagkraftigt då. Därför lägger jag in den här bilden på en annan underbar tillämpning.


söndagkväll

Det börjar bli lite sent och segt nu. Har varit en oplanerad aktiv helg inomhus. Maria kallar det en slö-hel, jag kallar det en boa-helg vi har städat, tvättat, bakat bullar, flyttat in bebisens spjälsäng, planerat en ommöblering som inte blev av, gjort ren ugnen, kollat på melodifestivalen och ätit skräpmat. Precis som en helg ska vara.
Imorgon är det full fart igen, men nu börjar det dra ihop för dagen D. Kommer sitta på helspänn med telefonen påslagen de närmaste två veckorna nu.

på jobbet så ska det kanske börja hända någonting nu. Har varit på studiebesök på två företag för att sr hur de har löst de uppgifter jag ska göra (benchmarikng) och skickat ut en inbjudan till de anställda på företaget att vara med i en arbetsgrupp för att tillsammans komma fram till ett förslag. I fredags sa min handledare att vi ska sätta oss ner och diskutera hur långt jag har kommit och hur jag ska gå till väga i fortsättnigen.
Måste säga att det är fruktansvärt oproduktivt att ha en 1-mansprojektgrupp svårt att vara både idesprutan och verkställaren och bollplank till sig själv samtidigt...

nej.. nu ska jag försöka komma i säng tidigt. Vi fattade ett vist beslut för 45 min sen att inte börja kolla på en film. Jag ska väl ta tillvara den tiden och försöka sova ifatt några tappade sömntimmar istället.

gonatt

rubrik

Inlägg. här kan du skriva om saker som du tycker är intressanta.

Melodifestivalen

image174 Så var det dags igen. Jag måste tyvärr meddela att jag nu har sett alla delfinaler av melodifestivalen. Missade halva förra för att jag skulle lägga Matilda men annars har jag sett allt.
Illa, jag berättade för någon av Matildas morbörder att när jag var i deras ålder så skrattade jag också åt de som kollade på det kassa programmet med den usla musiken.
Det känns nu som om melodifestivalen har ändrat skepnad sen jag gick på högstadiet. Man har som allat annat försökt föryngra sig och riktar sig mot en yngre publik.
Sen känns det som att många fler artister säljer ut sig nu för tiden. Jag menar vad tjänar Frona på att åka i i första omrästningen i en delfinal i Melodifestivalen. I mina ögon sjönk han något fruktansvärt.

Så var det som väntat två schlagerdivor som gick vidare, det var väl bra.. har inte varit så mycket schlager i resten av tävlingen.. mest försök till att promota ny musik / patetiska comebacks (christer sjögren, niklas strömstedt osv..)

Den kan nog bli en rätt ok final i allaf all tror jag. Finns några bra låtar som är med.. Tyvärr som sagt så har man släppt "lite" på kraven för att locka mer publik. Nu behöver man ju inte sjunga schlager för att vara med i den här tävlingen (är inte schlager en egen genre?) det är som att släppa in buggare i en tangotävling. Men så har man ju bytt namn till "melodifestivalen" också. Hette det inte schlagerfestivalen förrut? eller var det bara slang?

Gabriel Iglesias

Det var länge sen jag skrev något i den här kategorien. Måste säga att om msn har fått tagit stryk av mitt nya liv så har jag dödat youtubandet. Men jag fick det här tipset och han är ju underbart rolig. Såg några filmer som heter del 1,2 och tre innan jag såg den här men jag tror att den går att se själv. också.. enjoy!

RSS 2.0